Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Recept na pečenou kachnu.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4491
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 7:55    Předmět: Citovat

Pomalé pečení a vaření je o něčem jinám. Naši předkové to měli vyzkoušené a svým způsobem jim nic jiného nezbývalo. Žádné rychlo-mikro a jiné trouby neměli. Ráno to prostě šoupli do trouby, trochu zatopili a hajdy na záhumenek. Z něj si odskočili zpohlavkovat děti, pokud už s nima na tom poli nebyly. No a při té příležitosti trošku přiložit a zase zpět.
Ta chuť jídla je úplně jiná, všechny chutě se hezky prolnou a maso je krásně šťavnaté.
Podobný způsob vaření používá "pomalý hrnec". Taky prima věc.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18675
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 8:05    Předmět: Citovat

NC a to nemyslím nezapojeno .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4491
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 8:19    Předmět: Citovat

Když já nevědět, jak ty myslet a co tím chtít říct. Laughing
_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18675
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 8:28    Předmět: Citovat

No že máš recht , že není co dodat , ani při tomto pekle .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 8:50    Předmět: Citovat

Základem dobrého masa je ho nevysušit. Takže když se každých 10 minut zuřivě podlívá a leze se pod pokličku, stojí to za prd.

Já takhle peču i kuře - pěkně na 180 - 200st de velikosti, šoupnu ho tam na hodinu, zavřu a jdu pryč. Za hodinu otočím, stáhnu trochu teplotu a šup zpátky po poklici. Ke konci otevřu, jen dopeču kůrku a je to. A protože ho dělám s nádivkou a většinou má kolem 1.5kg, jsou ty dvě hodiny tak akorát, někdy až moc.

Že je hotový stejně poznám i bez hodin, začne vonět a začne si "povídat". Dokud není hotový, je ticho. Very Happy

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4491
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 9:13    Předmět: Citovat

To je ovšem normální pečení. Takový rostbíf se dělá při ještě menší teplotě a někdy i 10-12 hodin. Na pomalé pečení kura je těch 120°C tak akorát. Základem jsou dva pekáče. Do jednoho husu nebo kachničku a druhým dobře přikrýt. Všechno, co se z kura vypotí se na něj zase vrací. Proto není vysušený, ale nesmí se nahlížet, to je zásadní chyba. Až na konec nechat chvíli odklopené na maximální výkon trouby kvůli kůrce.
_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 9:39    Předmět: Citovat

Rostbíf je kapitola sama o sobě. Tady je skutečně příležitost vyrobit výbornou rohožku, co nejde uříznout ani strojní pilou. Ideální jídlo, na kterém si lze ve většině hospod vylámat zuby. Very Happy
_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4491
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 11:35    Předmět: Citovat

Nějak jsem to nepobral. Rohožku z čeho? Asi máme rozdílné zkušenosti. I to se ovšem stává. Very Happy Kachnu mám takhle odzkoušenou a ne jednou. Na rostbíf jsem se zatím nedostal, hlavně kvůli nedostatku kvalitního masa. Ale takhle pomalu pečený jsem ochutnal a nestačil jsem se olizovat.
V tom pomalém hrnci co jsem zmiňoval trvá to "rychlejší" vaření cca 4-5 hodin. Nic se nepodlévá, nikam se nenakukuje. Ráno odjedu a v poledne je komplet vařeno. A teplota je tam tak do 100°C. Na pomalejší vaření je to jednou tak dlouho. A žádná rohožka se nekoná, jen měkké šťavnaté maso a výborný sos.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18675
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 11:41    Předmět: Citovat

Ještě , že už jsem poo .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 11:54    Předmět: Citovat

hafca napsal(a):
Na rostbíf jsem se zatím nedostal, hlavně kvůli nedostatku kvalitního masa.


Ano - tohoto se týkala rohožka. V hospodách to dělají ze všeho možnýho, aby ušetřili a ještě donesou tupej nůž... Fuj.

Já takhle "pomalu" vařím hlavně guláš, ovar, vývary atd. Pěkně jen "táhnout", klidně několik hodin. Papiňák jsem naopak už dávno zahodil. Ale jeden recept na "pomalé kuře" tady někde mám.

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4491
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 12:10    Předmět: Citovat

S těma hospodama souhlas, to je většinou o ničem.
S tím papiňákem to máš trochu popletené. Já píšu o "Pomalém hrnci" a to je úplně něco jiného než papiňák. Koukni se třeba sem na Pomalý hrnec. Máme sice starší typ než je tenhle, ale princip je stejný.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18675
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 12:23    Předmět: Citovat

Mně Papin nevadí . Vytahám z něj nejdříve vše tvrdé a zbytek je pro mne .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 12:23    Předmět: Citovat

Nemám to popletený, ten papiňák navazoval na to, že spěchající blázni do něj všechno cpou a ten výsledek je hroznej. Smile
_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18675
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 12:31    Předmět: Citovat

Rozpadajících se uzených žeber , bych se bez tlakáče nedočkal .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4491
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: po červenec 12 2010, 12:49    Předmět: Citovat

Nevěř tomu, nejdřív zkus a pak pochybuj. Papiňák taky nezatracuji, každý způsob vaření je dobrý na něco jiného. Hlavně, že je to dobré a je to čím zapít. Very Happy
_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund