Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Fast food ještě rychleji
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
anonym






PříspěvekZaslal: so září 19 2009, 21:40    Předmět: Citovat

ZdenekHQ napsal(a):
No jo, ale ten párek v Tescu musí uživit dopravce,prodejce a ještě dvacet manažerů, u zdroje je vždycky levněji.

To ten z lidlu taky. A máš na mysli u zdroje těch lidl/tesco párků nebo u řezníka? Já jen, jestli to neodporuje tomu, co napsal Crifodo, páč Crifodo má vždycky pravdu.
Návrat nahoru
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: so září 19 2009, 21:46    Předmět: Citovat

tesco nesonduju, ale Kostelecké uzeniny k nám do krámku vozí Jemné párky za 80,- složení je tuším 55% vepřové + 17 % hovězí, lidi to moc nekupujou protože je to drahé Very Happy
I nějaká rakouská firma vozí BIO párky s ještě fajnovějším složením a cena je pod 100.
Oni ti manažeři asi fakt udělají hodně.
A hlavně REKLAMA.

Klobásy jsou jiná munice, tam je cena víceméně potvrzující rituální hodnotu, asi jako u archivního vína. Levné člověku kazí požitek z exkluzivity.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: čt září 24 2009, 18:14    Předmět: Citovat


V Polsku se lidem prodávaly 26 let staré konzervy ze Švédska

Okolo dvou stovek tun švédských masových konzerv vyrobených před 26 lety bylo distribuováno do obchodů a dokonce i mateřských škol v Polsku. Kontroloři údajně přehlédli na konzervách datum výroby, informovala ve čtvrtek polská média. Maso mohlo být podle expertů jedovaté.

« Zpět na článek

Názor s nejvíce souhlasnými hlasy :


Nedavno jsem si cetl clanek, jak se k nam a do Polska dovazi nejhorsi potraviny z cele Evropy, aby je Kaufland, Lidl a podobni mohli prodavat za "vybornou" cenu... nedivil bych se, kdyby podobne maso nebylo i na nasich regalech, treba namlete do parku, spekacku,....


Našel jsem kdysi na půdě za trámem válečnej lančmít, mohl mít tak 40 let. Po otevření voněl, ovšem záleží na tom, čím byl vlastně konzervovanej.

zdroj

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
kevin_mitnick



Založen: May 20, 2007
Příspěvky: 1778

PříspěvekZaslal: čt září 24 2009, 20:39    Předmět: Citovat

Cemu se divite.

Ja spis nechapu jak je mozne, ze se jeste nestal nejaky pruser vetsich rozmeru (treba 50-100 mrtvych) po tom co se tady prodava.

Pokud mas trochu insider informaci, musis se nutne zhrozit.To co se provali je jen hodne malinkata spicka ledovce.

Oskrabavani plisne ze syru, drhnuti ryzakem, maceni salamu v slanem nalevu, obcerstvovani zeleneho masa ve smesi dusitanu, michani starych a novych salatu primo na prodejne ja se nedavno provalilo u Meinla, to vse je jen malickost v porovani s prusery u dodavatelu...

Vis treba, ze:
- kurata kolem kila nabizena asi pred 2 lety za par drobnych v akci Lidlu pochazela z Azijskych chovu ktere vybili kvuli ptaci chripce. Maso bylo sterilizovano davkou gama zareni a slo sem do Ceska, Polska a na Slovensko?

- Veprove maso prodavane asi pred rokem v akcii v Tescu za cenu kolem 80 korun pochazelo z obnovy krizovych zasob Bundeswehru a bylo 10-15 let v mrazaku?

- Retezce jsou plne Italskych vin s obsahem dietylenglykolu, ktere hygiena v domovske zemi naridila vylit do kanalu?

- Loni v Madarsku odhalila policie provoz, kde se zvazelo maso a drubez po uplynuti doby trvanlivosti z Rakouskych a Nemeckych prodejen Lidl, Kaufland a Billa, maso bylo koupano v ruznych solich pro odstraneni sedozelene barvy a zapachu a nasledne bylo baleno, etiketovano a distribuovano v prodejnach zminenych retezcu v Cesku a na Slovensku?

- Kava bezne prodavana pod znackou retezcu (Tesco Value a pod.) je v podstate odpad z praziren, ktery se pred otevrenim vychodoevropskych trhu resil spalovanim ?

- Mleko prodavane pod znackou retezcu nema se skutecnym mlekem spolecne snad nic krome barvy? Z mleka od zemedelcu se odstrani veskery tuk (zustane jen zelena voda s mlecnou bilkovinou) do ktere se nasledne prida rostlinny tuk a asi tucet Ecek pro barvu a chut.

- Lidl loni o vanocich nabizel v akci kakao. Slozeni ? Kakaovy prasek 20%. Zbytek byla izoglukoza, barvivo a krida...

- O jogurtech za 5 korun z lidlu prohlasil pocitacovy analyzer v Madete "nebyla nalezena mlecna bilkovina"? Slozeni? Skrob, arabska guma, umele sladidlo a tucet Ecek na barvu vuni a chut...


Jako castecny insider (mam pribuzny v dost vysoke pozici v Kauflandu a Tescu) rikam s plnou vaznosti, ze za 30% zbozi ktere je v regalech nasich marketu by obchodni inspekce kdekoli na jih nebo zapad od Rozvadova zavrela nejdriv prodejnu a pak managery...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kevin_mitnick



Založen: May 20, 2007
Příspěvky: 1778

PříspěvekZaslal: čt září 24 2009, 21:08    Předmět: Citovat

Jenze vite kdo za to muze? MY VSICHNI. My - Cesi. Spotrebitele kteri chteji jen levne, jeste levnejsi nez levne a hlavne hoooooooodne...

Co se prvni proda z regalu? Spekacky za 99,- /kilo ktere jsou z masa nebo opekacky a "kouzlo taboraku" v akci za 49,90? Dokud budou lidi kupovat radsi ctvrt kila "sunky" s 15% masa "jen za 70,-" misto 10 deka 100% sunky, nezmeni se nic. Az kdyz z regalu jako prvni zmizi vyrobky z masa a sajrajt z umely hmotu zusatne lezet, az pak si manageri uvedomi co lidi chteji...

Matematika proste nepusti. Pokud stoji kilo veprovyho 100-150 korun, tak sunka nebo klobasa z masa muze jen stezi stat mene nez tech 200 za kilo. Ale pokud socka radeji koupi dve kila "parku" za pade a za usetrene penize basu "piva" Lahvac po 5 za flasku na splachnuti polystyrenove chuti, co budou nabizet markety ???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Carel



Založen: Nov 16, 2006
Příspěvky: 572
Bydliště: Šumava

PříspěvekZaslal: pá září 25 2009, 6:11    Předmět: Citovat

Naprostá pravda,kevine-mitniku,ale může někdo doporučit např.nějakou solidní uzeninu,i za vyšší cenu,která by se dala na ohníčku opéci a chutnala jako před léty?Já ještě na žádnou nenarazil.Je toho svinstva v prodeji stovky druhů,ale ani jeden tovar se nevyrovná dřívějšímu obyčejnému špekáčku.Když jsem kdysi pobýval v USA,kde místní uzeniny byly podobné těm našim dnešním a navíc všechny byly sladké,pomyslel jsem si,že alespoň něco v ČSSR jsme měli dobrého.Jenže tam se daly koupit dobré trvanlivé importované uzeniny,sýry italské či švýcarské.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: pá září 25 2009, 8:31    Předmět: Citovat

Až na to, že kilo vepřovýho od řezníka ve formě vepřové půlky stojí kolem 50Kč. Čili i ty poctivý (téměř) stoprocentní špekáčky či klobásy z masa se dají vyrobit za 50Kč, protože se víceméně zužitkuje "odpad" s nižší cenou, jako jsou zbytky špeku atd. a k tomu jsou v podstatě taky původně určený. Dneska mají některý blíž spíš k rohlíku než k buřtu.
_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
anonym






PříspěvekZaslal: út říjen 13 2009, 15:35    Předmět: Citovat

to jste ještě neviděli, co dělají s kuřaty pro KFC
Návrat nahoru
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.22 sekund