Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Philips 20PT1354/58, L9.2 sa prepne do standby
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kovmax
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 26, 2008
Bydliště: Čierny Balog

PříspěvekZaslal: pá květen 22 2009, 17:00    Předmět: Philips 20PT1354/58, L9.2 sa prepne do standby Citovat

Philips 20PT1354/58 sa po chvíli prepne do standby. Normálne sa dá zapnúť a o chvíľu sa prepne znova. Neviem vôbec ako takúto chybu opravovať od čoho sa mám odraziť a ako mám uvažovať. Opravil som už veľa televízorov, ale toto ma jednoducho zaskočilo. Keď funguje - chybu nenameriam a keď je v standby tak je v standby. Poraďte čo s tým? Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peterseal
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel



Založen: Nov 24, 2006
Bydliště: SR-Bratislava -Devínska Nová Ves

PříspěvekZaslal: pá květen 22 2009, 17:05    Předmět: Citovat

Napis ake je v nom chassis. Najprv vyluc ze by to bolo dialkou tak ju daj od TV prec. Potom sa zameraj na napajanie procesoru, studene spoje, elity...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kovmax
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 26, 2008
Bydliště: Čierny Balog

PříspěvekZaslal: pá květen 22 2009, 17:44    Předmět: Citovat

Dialkové to určite nie je. A zhodou okolností je to už druhý taký istý Pholips čo sa identicky správa. Opravu môjho Philipa som vzdal už pred polrokom ( kúpil som si LCD )ale dnes priniesol sused taký istý Philips a žasnem, že chyba je tá istá. Takže teraz chcem opraviť susedou a popri tom aj môj, ktorý je už v pivnici. Hlavné zdrojové elektrolity som povymieňal. Elektrolit 47mF/160V na horizontálny rozklad bol dokonca nulový, vymenil som , ale nič nepomohlo.

Naposledy upravil kovmax dne pá květen 22 2009, 23:33, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kovmax
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 26, 2008
Bydliště: Čierny Balog

PříspěvekZaslal: pá květen 22 2009, 17:47    Předmět: Citovat

Chassis je podľa štítku L9.2E AA - ale schému nemám - aj to by pomohlo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Killroy
Hlavní moderátor
Hlavní moderátor



Založen: Dec 08, 2007
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: pá květen 22 2009, 18:33    Předmět: Citovat

Schéma se dá stáhnout volně na netu. Opravil jsi už hodně televizorů a tak jistě víš kde hledat. Jen se zeptám na takovou věc: jak se to chová pokud se podrží na panelu tlač. P- ?

Killroy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
prextid
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Mar 31, 2009

PříspěvekZaslal: pá květen 22 2009, 18:37    Předmět: Citovat

kovmax napsal(a):
Dialkové to určite nie je. A zhodou okolností je to už druhý taký istý Pholips čo sa identicky správa. Opravu môjho Philipa som vzdal už pred polrokom ( kúpil som si LCD )ale dnes priniesol sused taký istý Philips a žasnem, že chyba tá istá. Takže teraz chcem opraviť susedou a popri tom aj môj, ktorý je už v pivnici. Hlavné zdrojové elektrolity som povymieňal. Elektrolit 47mF/160V na horizontálny rozklad bol dokonca nulový, vymenil som , ale nič nepomohlo.
casto krat to robi kond 2,2micro respektive 3,3 na 250v v rozmere, chyby sa opakuju su to prevadzkove chyby a kazdy model ma tie iste muchy ktore sa objavuju s odstupom casu ........ Pholips
_________________
To na čo prideš sám nikdy nezabudneš, To čo ti niekto poradí to ako keby si našiel......
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
prextid
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Mar 31, 2009

PříspěvekZaslal: pá květen 22 2009, 18:52    Předmět: Citovat

skus trebars tu ale lepsie ako toto je koumat. http://www.filekeeper.org/download/schemes-pdf/PHILIPS/L9_2E_chassis.rar
_________________
To na čo prideš sám nikdy nezabudneš, To čo ti niekto poradí to ako keby si našiel......
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
kovmax
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 26, 2008
Bydliště: Čierny Balog

PříspěvekZaslal: pá květen 22 2009, 20:10    Předmět: Citovat

Tlačítko P- funguje tak ako fungovať má- preskakujú kanály nadol. Schému som stiahol - určite pomôže , ale zatial neviem ako.
A v hor. rozmere také klasické elektrolitické kondy ako bývajú ani nemá. Skúseností mám dosť ale aj tak neviem ako ďalej. Lupou kontrolujem studené spoje, ale nebude to spoj, lebo na pohyb s plošákom to nereaguje. Jednoducho vypne do standby po chvíli, a je to.

Je mi jasné, že u určitých televízorov sa objavujú tie isté chyby, ktoré treba len raz objaviť a problém je potom už ľahko riešiť. Píšem to aj preto, že s najväčšou pravdepodobnosťou sa táto závada objavý aj u iných televízorovu tohoto typu Philips 20PT1354/58. Ak to vyriešim (aj s podporou tejto diskusie) rád tuná opíšem postup a spôsob opravy.
Veď tie televýzory určite nie sú len dva, ktoré mám na stole ja.


Naposledy upravil kovmax dne pá květen 22 2009, 20:30, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kovmax
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 26, 2008
Bydliště: Čierny Balog

PříspěvekZaslal: ne květen 24 2009, 12:15    Předmět: Citovat

Ja rád opravujem elektroniku, ale táto chyba mi už ide poriadne na nervy. Vypne do standby niekedy po 10 sekundách aj niekoľko krát za sebou, inokedy po 2 minútach a niekedy nevypne ani po piatych hodinách a musím ho vypnúť ja sám s časových dôvodov.
Premeriavam napätia a porovnávam podľa schémy
Hľadám studené spoje a preletúvam všetky čo sú len kúsok podozrivé.
Vymieňam elektrolity v zdroji. (V horizontále ich nahradzujem aj dvojnásobnou kapacitou, aby filtrovali poriadne)
Nahrievam určité oblasti féno.
Postupne chladím súčiastky dusíkom
Držím tlačítko P- a potom naivne očakávam, že televízor nevypne, alebo sa pri tom niečo nové objaví ( Ako mi tuná radil „Killroy“ samozrejme v dosť nezmyselnej hádanke – nech prepáči, ale musím tiež napísať, že takáto hádankárska odpoveď sa mi vôbec nepáči a núti ma rozmýšľať nad tým, za čo sa tu dáva šesť hviezdičiek – nemyslím to zle ale - No nic, možná na to časem přijdeš. )
Pri tejto oprave strácam veľa času a to je na tom to najhoršie.
Niekedy si už, myslím že je opravený - ide dlho a nevypína , čakám, vyčkávam , ale on predsa vypne do standby.
Má niekto ešte nejaké rozumné nápady? ( nie hádanky ! )
Chasiss je L9 2E AA a na internete sa dá ľahko stiahnuť.
Prikladám aj súbor so niektorými časťami schémy.



Schéma 1.jpg
 Komentář:
 Velikost:  73.76 kB
 Zobrazeno:  268 krát

Schéma 1.jpg



Schéma 2.jpg
 Komentář:
 Velikost:  54.08 kB
 Zobrazeno:  135 krát

Schéma 2.jpg



Schéma 3.jpg
 Komentář:
 Velikost:  68.66 kB
 Zobrazeno:  118 krát

Schéma 3.jpg



Schéma 4.jpg
 Komentář:
 Velikost:  58.44 kB
 Zobrazeno:  94 krát

Schéma 4.jpg



Schéma 5.jpg
 Komentář:
 Velikost:  73.57 kB
 Zobrazeno:  123 krát

Schéma 5.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Killroy
Hlavní moderátor
Hlavní moderátor



Založen: Dec 08, 2007
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: ne květen 24 2009, 12:32    Předmět: Citovat

Problém je v dané části a je to poslední postrčení. Nic ve zlém, ale budeš muset přijmout skutečnost, že jsou informace které podléhají hájení. Můžu tě ale ujistit, že to co jsi až doposud v té telce předvedl bylo zcela zbytečné a nanic. Máš mne za žvanila který honí příspěvky - dobře mi tak a je to moje chyba, neměl jsem totiž vůbec reagovat.

Killroy



t_sch_ma_5_208.jpg
 Komentář:
 Velikost:  34.74 kB
 Zobrazeno:  309 krát

t_sch_ma_5_208.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kovmax
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 26, 2008
Bydliště: Čierny Balog

PříspěvekZaslal: ne květen 24 2009, 19:56    Předmět: Citovat

Nepovažujem ťa za žvanila . Som rád, že mi niekto odpovedá na môj problém. Pred tým, ako som písal, že sa mi nepáčia hádanky, som si prečítal zo pár z tvojich 2044 príspevkov a väčšinou sa mi zdali seriózne a rozumné. Problém bude u teba asi v obave z konkurencii. Zjednodušene povedané – Ja som síce pomerne ďaleko na Slovensku , ale nemôžeš mi jasne a zrozumiteľne poradiť, lebo to tu bude čítať nejaký tvoj „susad“ v Plzni a potom by on mohol začať opravovať televízory Philips a bolo by to "nespravodlivé".

Naposledy upravil kovmax dne po květen 25 2009, 9:36, celkově upraveno 3 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
thunderstrike
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Feb 06, 2005
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne květen 24 2009, 19:57    Předmět: Citovat

Měl jsem stejnou závadu u Philipse , po týdením hledání závady jsem nakonec vyměnil obrazovku a telka běží jak hodiny už půl roku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kovmax
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 26, 2008
Bydliště: Čierny Balog

PříspěvekZaslal: ne květen 24 2009, 20:06    Předmět: Citovat

Obrazovka je aj mňe podozrivá, lebo má taký nádych do červena a napätím G2 sa nedá optimálne nastaviť.
Skontrolujem plošák na pätici obr.

Ak nič nepomôže skúsim vymeniť obrazovku - ak budem mať po ruke nejakú takú.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
thunderstrike
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Feb 06, 2005
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po květen 25 2009, 19:20    Předmět: Citovat

Ta moje měla také nádech do červena.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kovmax
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 26, 2008
Bydliště: Čierny Balog

PříspěvekZaslal: út květen 26 2009, 16:08    Předmět: Citovat

Po odpojení súčiastok okolo riadiaceho procesora ( čo som popisoval v poslednom mojom príspevku) televízor už nevypol ani raz. Všetky obvody čo som prerušil ovplyvňujú standby.
Pravdepodobne som znemožnil spätnú väzbu, alebo kontrolu vysokého napätia s procesorom.
Mrzí ma, že presne neviem napísať, ktorá súčiastka je vadná, lebo týchto päť prerušení (červené body na schéme v prílohe) odstavilo až 17 súčiastok. Ale uvažujem, že vadná môže byť aj tá najväčšia „súčiastka“ – obrazovka. Môže mať väčší spád prúdu vysokého napätia , čo sa musí prejavovať na VN trafe , odkiaľ berie informácie procesor, ktorý to vyhodnotí ako chybu a prepne do standby. Práve uvedené spojenie som prerušil a problém je vyriešený.
Viem že je to oprava nie seriózna, ale výsledok je dobrý – nevypína. Televízor som musel vrátiť majiteľovi (ak by som to dlhšie naťahoval, kúpil by si nový). A špekulovať s obrazovkou sa pri dnešných cenách televízorov vôbec neoplatí. A čo sa týka bezpečnosti – tento Philips má ešte dosť foriem zabezpečenia proti prípadným skratom a prehriatiu. Sused mi sľúbil, že ma bude informovať o tom ako sa TV bude ďalej správať. Ak vypne , budem o tom informovať aj tu v diskusii.
Ak to mám zhrnúť, tak je chybná obrazovka, alebo obvod s troma tranzistormi 7611,7620,7621, medzi VN a riad. procesorom (ktorý som vyradil s prevádzky), alebo som v servisnom móde posunul parametre tak, že sa už nežiadúce standby nekoná.
Takto nezvyčajne túto opravu musím uzavrieť. No a teraz ma môžete kritizovať – rád si všetky názory prečítam.



Schéma - prerušenia.jpg
 Komentář:
 Velikost:  166.66 kB
 Zobrazeno:  311 krát

Schéma - prerušenia.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.20 sekund