Založen: Aug 30, 2008 Příspěvky: 3742 Bydliště: Čierne pri Čadci
Zaslal: čt leden 29 2009, 22:40 Předmět:
Zdravím všechny mlsné bastlíře a bastlířky.Dnes teda ten slíbený recept"KEFÍRKA".Je jednoduchý, nenáročný a rychlý.
SUROVINY:
2 vajíčka (celé)
25dkg cukru (používám krupicový)-kdo má rád méně sladké,ubrat přiměřeně
2dl stolního(slunečnicového)oleje
40dkg polohrubé mouky
1 Kefír(1/2 L)
2 Pl(polévkové lžíce)kakao
2 čajové lžičky sody bikarbony
POSTUP:
Celé vajíčka vymícháme spolu s cukrem do pěny.Přidáme kakao+olej a znovu promícháme.Na směs prosejeme mouku se sodou bikarbonou,přilejeme kefír.Vše dobře promícháme pomocí ručního mikséru(ten používám samosebou od začátku).Směs vylejeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech.Já vždy naleju jednu vrstvu,posypu hrozinkami nebo sekanými ořechy a přeleju druhou vrstvou,aby byly hrozinka,nebo ořechy zakryté.Dáme do studené trouby a pečeme při 180-200°C asi 45min.Kraje musí být odskočené od plechu.
Přeji dobrou chuť.
Založen: Feb 24, 2007 Příspěvky: 3995 Bydliště: Zlínsko
Zaslal: so leden 31 2009, 17:32 Předmět:
Variola napsal(a):
Jen to tak čtu, přibrala jsem aspoň kilo
Nejlepší jsou většinou ta nejjednodušší jídla
To je fakt.Takové vařené brambory posypané osmaženou cibulkou se škvarkama a zapíjené kyškou nebo mlékem jso vyloženě lahůdka. _________________ To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31876 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so leden 31 2009, 18:30 Předmět:
To už radši AQUA PUMPATA NATURALIS, varieta KOUHOUTKATA - vypít mlíko nebo dokonce Kyšku, naberu rychlost Warp 5... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: út únor 10 2009, 23:54 Předmět:
Jen přesunuto, žádná cenzura. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31876 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st únor 11 2009, 0:00 Předmět:
Já výslovně žádal o PŘESUN, nikoliv o smazání, což Zdenda promptně vykonal - díky mu za to. A nic se neztratilo - hledej "Kanec na Marjánce" , je to hned vedle... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Feb 11, 2008 Příspěvky: 2120 Bydliště: Praha
Zaslal: st únor 11 2009, 0:01 Předmět:
ZdenekHQ napsal(a):
Jen přesunuto, žádná cenzura.
Nene kamaráde, je to pěkně vystřižené, to k vůli čemu tu proběhla cenzura, jako když se sem v oněch letech dostal jen trochu erotický film, tak soudruzi nechali vystříhat ty lechtivější scény.
Možná jsem slepej, ale než jsem to sem napsal, díval jsem se a nebylo to tam.
No, myslím že mě teď také vystříhnou _________________ Když něco nevíte...klidně se zeptejte Co vás nezabije, to vás posílí Jenys
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: st únor 11 2009, 0:04 Předmět:
Jestli myslíš tu "editaci" z původní fotky na to, co je z toho teď v sousedním vláknu, tak to se musí přihlásit autor úprav, o tom já nic nevím.... _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jan 05, 2007 Příspěvky: 4669 Bydliště: poblíž HK
Zaslal: st únor 11 2009, 0:13 Předmět:
Tak se podelim s jednim receptem...tata to ma od kolegy/ne z prace a je to fakt zradlo! Tohle muzu na litry(zrovna minuly ctvrtek), cim ostrejsi, tim lepsi. K pivu jako delany.
Maso a cibuli nakrajet, smichat ostatni suroviny, poradne promichat(masoxy lepsi predem rozpustit v malem mnozstvi vody). Vse do pekace, lepsi ta sklenena misa. Prikryt alobalem a pect na 250˚C asi 1,5hodiny.
NEDOLIVAT VODU, NEMICHAT, NESUNDAVAT ALOBAL. Priloha podle libosti, ale ja razim ke gulasi JEDINE chleba. Oproti "normalnimu" gulasi je to fakt rozdil, mnohem lepsi.
Zasadni vec! NEDIVAT SE POD ALOBAL, chce to vydrzet
Preji dobrou chut, urcite to zkuste. _________________ ...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Založen: Feb 11, 2008 Příspěvky: 2120 Bydliště: Praha
Zaslal: st únor 11 2009, 0:16 Předmět:
ZdenekHQ napsal(a):
Jestli myslíš tu "editaci" z původní fotky na to, co je z toho teď v sousedním vláknu, tak to se musí přihlásit autor úprav, o tom já nic nevím....
Ne nemyslím, chybí tam Vrky co to tam dal a pak Pajosek jak si pochvaloval zvěřinu _________________ Když něco nevíte...klidně se zeptejte Co vás nezabije, to vás posílí Jenys
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: st únor 11 2009, 0:17 Předmět:
stepa napsal(a):
Zasadni vec! NEDIVAT SE POD ALOBAL, chce to vydrzet
Tohle platí obecně, nejhorší je kuchařka, co se každých 10 minut dívá do pekáče v troubě, jestli se jí to nepřipaluje. Přitom ono se to udělá samo i bez nahlížení. Zvlášť platí pro pečený kolena ! _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Feb 11, 2008 Příspěvky: 2120 Bydliště: Praha
Zaslal: st únor 11 2009, 0:18 Předmět:
stepa napsal(a):
Tak se podelim s jednim receptem...tata to ma od kolegy/ne z prace a je to fakt zradlo! Tohle muzu na litry(zrovna minuly ctvrtek), cim ostrejsi, tim lepsi. K pivu jako delany.
Maso a cibuli nakrajet, smichat ostatni suroviny, poradne promichat(masoxy lepsi predem rozpustit v malem mnozstvi vody). Vse do pekace, lepsi ta sklenena misa. Prikryt alobalem a pect na 250˚C asi 1,5hodiny.
NEDOLIVAT VODU, NEMICHAT, NESUNDAVAT ALOBAL. Priloha podle libosti, ale ja razim ke gulasi JEDINE chleba. Oproti "normalnimu" gulasi je to fakt rozdil, mnohem lepsi.
Zasadni vec! NEDIVAT SE POD ALOBAL, chce to vydrzet
Preji dobrou chut, urcite to zkuste.
Tak nebýt noc, hned bych se do toho pustil. To musí být bašta. To si vytisknu a zadám to u přítelkyně _________________ Když něco nevíte...klidně se zeptejte Co vás nezabije, to vás posílí Jenys
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: st únor 11 2009, 0:18 Předmět:
Jenys napsal(a):
ZdenekHQ napsal(a):
Jestli myslíš tu "editaci" z původní fotky na to, co je z toho teď v sousedním vláknu, tak to se musí přihlásit autor úprav, o tom já nic nevím....
Ne nemyslím, chybí tam Vrky co to tam dal a pak Pajosek jak si pochvaloval zvěřinu
Prostě jsem blbě (díky citacím) zatrhl "fajfku", "sejmul" (zrušil) dva příspěvky a fotku. Jsem vinen, za trest si jdu nalít slivovici, abych se nějak potrestal. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Naposledy upravil ZdenekHQ dne st únor 11 2009, 0:20, celkově upraveno 2 krát.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 3 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.