Založen: Mar 21, 2006 Příspěvky: 33946 Bydliště: Bratislava
Zaslal: čt květen 08 2008, 18:43 Předmět:
kbulda napsal(a):
2. větší pravděpodobnost je ( potvrzeno praxí ), když se těsně po provedené instalaci krabice zapojí a zavíčkuje, tak voda která je obsažena v sádře a případné omítce se odpaří i do krabice a tam zkondenzuje. Hliník a pozinkovaná svorka a šroubek vytvoří elektrochemickou korozi. Svorky v dolní části krabice i v těchto případech bývají postiženy více.
Vyzera to tak, ze tato teoria je spravna. Vrchnu svorku sa mi podarilo odskrutkovat, zo spodnej som musel droty vycvakat. Spodna cokolada uplne hrdzava, horna nedotknuta.
Byt ma nejakych 15 rokov a urcite to nikto nikdy nekontroloval. Takze na zaciatku sa tam dostala voda a potom to takto vyhnilo...
Uz som to dal do poriadku. Netusim, ktory drot je na co, takze som len povodne zapojenie presunul na vencek. Akurat vznikol problem, ze v jednej izbe nesvietilo svetlo - jeden drot (na povodnych fotkach ten, co ide do hornej cokolady a dotyka sa hornej svorky, kde ma prehorenu izolaciu), je asi niekde preruseny - tak som ho nechaj odpojeny a tu jednu izbu pripojil inde.
Založen: Jan 05, 2007 Příspěvky: 4669 Bydliště: poblíž HK
Zaslal: pá květen 09 2008, 0:09 Předmět:
rnbw napsal(a):
Za tych 15 rokov tu byvali rozni ludia a vsetci na to srali. Keby si videl , ako vyzerali zasuvky po poslednych najomnikoch...
K tomu dodat jenom to, ze kdyz jezdime nekam na chatu, beru si ssebou zakladni vercajk(sroubovak(maly velky plochy a krizovy), nuz, kombinacky, skripacky). Vsichni se mi sice tlemi ze jsem magor, ale potom dekujou, jakej jsem dobrej, kdyz opravim vsechny zasuvky na chate a oni se je neboji pouzivat. Naposledy chata v Rybnicku u Jicina, zasuvky v tak desolatnim stavu jsem jeste nevidel. Holt majitele na to s*rou...vsude to je asi stejne.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: pá listopad 07 2014, 21:37 Předmět:
Přesunuto _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.