Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: út říjen 02 2007, 20:26 Předmět:
Mě taky "lovili".
Výbornej styl telefonátu (ženská odněkud z Prahy): "Vy jste absolvent VUT a už máte vlastní rodinnej dům ? To nevadí, přestěhujte se do Rožnova, my Vám dáme 1+1 a příspěvek na cestu občas domů..." Při mé blbé otázce, jestli by se taky stěhovala do Rožnova "nábor" víceméně skončil. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jun 05, 2005 Příspěvky: 12333 Bydliště: Ostrava
Zaslal: út říjen 02 2007, 22:09 Předmět:
No, tak to byla "lovkyně amatérka" z kólcentráku nějaké přiblblé agošky, kde projíždějí kvantum absíků z veřejných zdrojů a jsou placeni "od kontaktu". Podobných telefonátů jsem zažil cca 20. Někteří se tváří jako "sociologický průzkum" a běda, když jim věnujete čas, zařadí si telefon a jméno do databáze a budou vás zásobovat skvělými nabídkami.
Jsou headhunteři ale na úrovni, ti hledají cíleně lidi z oboru a zatraceně dobře si zjistí reference na každého, koho osloví - taky za ulovení některého odborníka se prý dává až 1 jeho roční plat, a pokud je u přímé konkurence, tak i víc.
chtít po škole aby vybavila absolventa praktickými znalostmi jaké můžou požadovat všemožné firmy a ještě k tomu aktuálně je asi nereálné...
absolventa smrdícího novotou a teorií si musí firma dotvarovat k svému obrazu, prostě to s ním musí vydržet nějaké počáteční období a zkušenější kolegové si ho musí vychovat. Je to zdlouhavá investice ale asi to jinak nejde. Spíš jde o to, když se náhodou ukáže, že nový přírůstek je talent, aby ho starší a frustrovaní kolegové nebrzdili ve strachu, že je překoná...
ale to už jsou všeobecně mezilidské vztahy a ne otázka škol.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: st říjen 03 2007, 10:07 Předmět:
Crifodo napsal(a):
absolventa smrdícího novotou a teorií si musí firma dotvarovat k svému obrazu, prostě to s ním musí vydržet nějaké počáteční období a zkušenější kolegové si ho musí vychovat.
Jojo, když ho pustí na linku a on jim nastaví teplotní profil tak, že se jim při přetavení postaví polovina součástkek do pozoru, to je potom radosti... _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nevím co konkrétně popisuješ, (mně se to jeví jako nějaká dělnická nebo technologická profese), já jsem podvědomě uvažoval o absolventovi na konstruktérské, projektantské nebo řídicí pozici. Když někdo pustí někoho nastavovat technologii a je si vědom že dotyčný to neumí nebo se o tom ani nepřesvědčí, je nejen ten mladý nezkušený, ale navíc ten stávející je trotl
V takovém případě by měl ten mladý radši urychleně změnit lokál, protože tam se nic nenaučí, jen na něj nahážou průsery.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: st říjen 03 2007, 12:36 Předmět:
Když např. absolvent VUT obor mikroelektronika nafasuje pozici řídícího pracovníka na výrobní lince, většinou se předpokládá, že ovlává i samotnou technologii. Nastavení teplotní profilu v přetavovací peci je vždycky trošku alchymie, záleží to i na tom, co zrovna letuješ, protože když se ti deska ohřeje nerovnoměrně, vlivem smáčivosti cínu ty součástky občas dělají pěkný věci (točí se, zvedají jedním koncem do vzduchu atd.) Jsou na to testery, co teplotní profil krásně vykreslí na obrazovku, ovšem bez zkušeností z praxe jsou vesměs nanic.
Další pohroma většinou nastává, kdyř výrobce dodá nekvalitní serii součástek, např. vzduchový bublinky uvnitř hermetických obvodů, a pak to v přetavovačce vypadá, jak když vyrábíš popcorn...
P.S. Já v tom Rožnově byl, tohle mám přímo odtud z linky. Ta zmetkovitost v Siemensu byla poměrně děsivá. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 6313 Bydliště: Husinec-Řež
Zaslal: st říjen 03 2007, 13:31 Předmět:
k te specializaci/siroky prehled:
taky jsem slysel casto vetu, to te nauci az praxe, to neni vec skoly
v jistem pohledu je to pitomost, pokud to beres z pohledu praktickych zkusenosti z realneho provozu, tak se tomu neda nic vytknout.
Pokud to beres z pohledu toho, ze se mas naucit co nejvic teorie elektriky a elektroniky, tak dopadnes jako zneuznaly odbornik na vsechno, kteremu nikdo nebude venovat vic nez 5min u prijimaciho pohovoru. Proste musis pri pohovoru dokazat, ze neco umis, ne jen ze jsi o tom slysel a vis jak by to teoreticky melo fungovat. Proste mikroelektronik se nemuze spolehnout na dokonalou znalost tranziostoru a fyzikalnich znalosti preskoku elektronu z jednotlivych energetickych hladin...
Pokud se dobre pamatuju, tak na skole nas ucili teorii s tim ze predmet koncil semestralni ulohou, ktera predpokladala znalosti prakticke, ktere nezbyvalo nez utuzit ve velnem case (bud programovanim u pocitace nebo testovani IO u nepajiveho pole nebo....)
STUDIU ZDAR
dejme tomu, že škola čověka naučí obstojně teorii, nějaké to měření a laboratorní cvičení, vypracovávat elaboráty, sem tam nějaká praxe ve firmě. Koho to baví a je vyloženě aktivní a má to jako hobby, pravděpodobně k tomu přidá bastlící praxi, amatérské vysílání, nějakou tu opravovací praxi atd.
Ale neumím si představit, že někde neopeřeného inženýrka budou osočovat, JAKTOŽE KUR.VA nezná nastavení teplotního profilu u týhle linky?!
většinou se předpokládá - kdo předpokládá, že nováček bude umět nastavovat nebo obsluhovat nějakou technologii, kterou v životě neviděl, zvlášť když je k tomu jak říkáš intuice nebo alchymie.... no radši no comment.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: st říjen 03 2007, 17:59 Předmět:
Kéž by to tak bylo. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jun 05, 2005 Příspěvky: 12333 Bydliště: Ostrava
Zaslal: st říjen 03 2007, 18:18 Předmět:
Je to všechno dvousečné. Nelze na čerstvého absíka valit zodpovědnost, ovšem bohužel často se ukazují v praxi jako nesvéprávní a nebezpeční svému okolí. Před pár dny jsem slyšel historky z jedné větší průmyslové firmy od vedoucího provozu a je to drsné .
Založen: Jun 05, 2005 Příspěvky: 12333 Bydliště: Ostrava
Zaslal: st říjen 03 2007, 21:34 Předmět:
To bych se upsal, někdy až bude čas a nálada. Ale ve stručnosti, známý má z absíků větší vítr, než měl kdysi z hordy učňů z 3 letých oborů, což byli lumeni na ntou. Jeden byl třeba sražen k zemi bdělým mistrem ve chvíli, kdy se na motorové zkušebně blížil s "fázovkou" na 500V v ruce k měřenému motoru, zapojeného zrovna na tvrdý zdroj 4kV... absíci jsou prý ťaky plni nepředložených nápadů, pokud projeví iniciativu.
Založen: Jan 05, 2007 Příspěvky: 4669 Bydliště: poblíž HK
Zaslal: st říjen 03 2007, 21:45 Předmět:
Nj, treba dneska jsme meli nejaky porovnavaci test na jednoduche obvody a bylo tam seriove zapojeni diody a rezistoru se zdrojem a jake bude na rezistoru napeti...ja se zeptal jestli to je bezna kremikova dioda a vsichni se mi zacali tlemit , az je musel zklidnit cvicici.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt říjen 04 2007, 10:16 Předmět:
Ze měl jeden "vyučující" doktorand v labinách taky pěknej vítr, když jsem mu prakticky demonstroval, že změřit tranzistor pomocí šlusmetru není až zas tak složitý, jak si myslel. Zřejmě to nikdy neviděl a jediný měření, co znal, tak bylo v patici na měření h21.
Bohužel do studentů se cpou hory teorie, ale takovouhle blbost důležitou pro praxi jim neřeknou... Pak to končilo tak, že jsem běhal po labině místo vyučujícího a vysvětloval, kde a co mají měřit, když jim to nefunguje a že si ten blbej tranzistor či diodu mají změřit dřív, než ho píchnou do nepájivýho pole. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.