Zaslal: út červenec 07 2026, 10:52 Předmět: TRANSIWATT TW600CD prosba o schéma zapojení
Dobrý den,
v brzké době bych měl být šťastným majitelem zesilovače TRANSIWATT TW600CD. Bohužel nikde jsem neobjevil schéma zapojení tohoto zesilovače.
Vím pouze to, že by předzesilovač měl být osazen OZ NE5532 a NE5534 a koncový stupeň by měl být podobný jako u TW44. Pokud by někdo měl k dispozici schéma k zesilovači TRANSIWATT TW600 CD a byl by ochotný mi jej zaslat třeba na E-mail, tak bych byl moc rád.
A pro milovníky starých přístrojů přikládám obrázek mojí verze CD přehrávače pro Hi-Fi věž od Tesly 820A, SM 260 atd. Tesla pro tuto Hi-Fi věž bohužel žádný CD přehrávač do obchodní sitě nedodávala, byl pouze prototyp na veletrhu v Brně. .[img][/img][/code]
Jako základ jsem pro tento CD přehrávač použil jeden nefunkční kazetový magnetofon TESLA SM260 a funkční CD player Technisc .
Dobrý den,
moc děkuji za schéma na TW600CD. Opravdu jsem se pár dní snažil toto schéma najít na netu, ale neúspěšně.
A nyní k tématu - CD pro minivěž TESLA 710A - tady je největší výzvou rozměr. Snad nějaké CD určeného do auta by se dalo použít. Čelní panel by byl dle mého názoru nejvhodnější z tuneru od této sestavy - pokud by se do zbývající "krabičky" tohoto tuneru vešla alespoň základní elektronika CD přehrávače. Ale opravdu nevím, tuto sestavu (Tesla 710A) jsem kdysi byl kupovat s kolegou z práce a zapojoval jsem mu jí, ale to už je pravěk .
A k odpovědi s ukázkou GRUNDIG CD8200 - SM260 . Je vidět že jste řešil stejný problém jako já. Specifické rozměry sestavy Tesla 820A , SM 260 atd. neumožňují přímé použití nějakého existujícího CD. Já jsem se snažil co nejvíce se přiblížit k původnímu prototypu ( viz obrázek zprávy z veletrhu). Takže jsem přepracoval celý přední panel SM 260 a i za původnímu odklopnými dvířky ve spodní části jsou původní tlačítka upravena tak, aby umožňovala plnohodnotné ovládání CD přehrávače.
Přemýšlel jsem ještě o EQ k této sestavě, ale rezignoval jsem nad nějakou úpravou stávajícího přístroje do komponentu ze sestavy Tesla. Asi by se nějaké řešení našlo, ale ještě zde byl jeden dosti podstatný problém a to nedostatečný počet přepínatelných vstupů a výstupů na Tesla 820A. Potřeboval jsem připojit, gramo, 2x kazetový magnetofon, CD a kotoučový magnetofon a ještě pokud možno mít jeden vstup pro další externí zdroj. Takže nakonec padla volba na SANSUI SE-8 ve stříbrné barvě , který jsem dovybavil rozšiřujícími alu "L" lištami po bocích, aby celek působil kompaktně.
Ještě jednou moc děkuji za schémata TW600CD. Hezký den všem.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 35772 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út červenec 07 2026, 15:43 Předmět:
Na doplnění věže řady 710 by ASI byla nejvhodnější nějaká CD mechanika "slim" z PC doplněná řízením na bázi hádrujýna, umístěná do samo-domo škatule stejnejch půdorysnejch rozměrů ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.