Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 20725 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st červenec 01 2026, 0:37 Předmět: Core Duo
Potřeboval jsem napíct na Xeltecu nějaký paměti a tak jsem vytáhl letitý Core Duo s XP profi s Centronixem aby byl Xeltec na co připojit.
Zapnu, naběhlo logo Intel, pak logo XP a pod ním začala běhat zaváděcí lišta. V určitým místě se zastavila a na okamžik problikla "modrá smrt" a zase to jelo od začátku jakoby se smáčknul reset.
Zkusil jsem proházet paměti v bankách, přepastovat procík, přeměřit zdroj při zatížení 3,3, 5 a 12V každej trapičem 10A a žádnej vliv. Prohlídl jsem elyty na desce kolem procíku, všechny vypadají dobře. Zkusil jsem jinou grafiku, vyhodit rozšiřující desky ve sběrnici, stále stejný.
Tak už mě zbývá jen HDD, je tam SATA Maxtor 160GB. Zatím jsem se nikdy nesetkal s tím, že by vadnej disk poslal PC do modrý smrti. Je to vůbec možný? Zítra ho zkusím přidrátovat do jinýho PC na eSATA kšandu.
Nebo po čem jiným jít?
Díky! _________________ Jirka
Zaslal: st červenec 01 2026, 15:40 Předmět:
Baterka má přesně 3V. Vytáhl jsem z toho Core Duo HDD C: Maxtor 6V160EO a připojil na eSATA PC a Hawellem. Po startu se mi hlásí jako I: a vnucuje mě Chkdsk. Když ho nechám, tak běží do 4% 4134 z 89600 a pak se kousne. Pokud Chkdsk useknu a pustím třeba HDTune, tak mi hodí Damaged 3052 MB, což je hned na začátku druhýho řádku grafickýho zobrazení. Takže to bude nejspíš někde kam XP šahaj při startu. Zbytek HDD je bez chyby.
Když koukám do svýho "vrakoviště", našel jsem WD5000AADS Sata ale je na něm napsanej otazník a nepamatuju proč. Na HDTune prošel bez chyby ale není ho do takový vykopávky škoda?
Pak jsem našel ještě ST3250820NS, na něm je dokonce napsáno OK a XP ale nevím z jaký mašinky. Musím ho prozkoumat, co na něm vůbec je, a v jakým je stavu. _________________ Jirka
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 35772 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st červenec 01 2026, 17:24 Předmět:
Přesně, XP ani v SP3 neumějí po SSDčku "skákat" a jestli se nemejlím, neuměly to ani "sedmy" v původní neservicepackový verzi. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Neuměj Trim, ale to je jedno, to jen zpomalí časem zápis. Jde to jednou za čas otrimovat připojením disku k vyšší verzi woken. Swapujou všechny wokna, záleží jen na tom, kolik máš paměti. Ale ten SSD hned tak neodpravíš, kam má zapisovat si stejně interně určuje jeho řadič, čili ani zápis na jedno místo fakticky nevadí. Navíc nečekám, že bys to C2D používal nějak intenzivně
Pokud jde pouze o jednorázové/jednoúčelové použití toho hw (kvůli LPT), lze nabootovat třeba jen do prostředí DOSu (Z USB obrazu diskety) a spustit DOS-ovou verzi Xelteku.
Zaslal: čt červenec 02 2026, 8:32 Předmět:
Když opravovat, tak pořádně. Projel jsem Maxtor Sentinelem a ten ve Smartu našel:
Reallocated Sectors = 0 takže přemapování zatím žádný
Current Pending Sector = 1 jeden nečitelný sektor
Offline Uncorrectable = 1 opravdu vadný sektor
Dá se ten Maxtor nějak donutit aby se přemapoval?
Našel jsem zdravej ST3250820NS a tak na něj zkusím natlačit pomocí HDD Raw Copy obsah toho přichcíplýho Maxtora. _________________ Jirka
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.