Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9147 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: st listopad 27 2024, 19:19 Předmět:
Za ty peníze super. Sice už dost starý a výběhový komponenty, ale službu udělají. Hlavně chválím 32 GB RAM.
Taky jsem teď upgradoval stroj, sice trochu lepší, ale úprava videí je teď doslova blesková.
Kromě CPU a desky tam není napsáno co tam je za komponenty.
Tam klidně může být nějaký SSD disk z číny a ram taky kdoví co.
Zrovna takovouhle věc bych si od poláka nikdy nekoupil už jen kvůli téhle nedůvěře a taky kvůli záruce.
Kdyby tam byl nějaký značkový SSD disk a RAM, tak není důvod se tím v popisu nepochlubit.
Na alze jsem podobnou konfiguraci postavil za 11 tis, jeslti jsem na něco nezapoměl. Nedával jsem tam Windows. Ten si můžu koupit na winkey za 250,-
A jestli dělá fotky a videa, tak bych si do PC přidal nějaký klasický disk aspoň 4 nebo 8 GB.
2004 Příspěvky: 19947 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: čt listopad 28 2024, 5:48 Předmět:
Pod takovou cenu to pořídíš jako repas se zárukou i u nás, takový HP ProDesk s rozšířením RAM na 32 GB a SSDéčkem ti na fotky a videa udělá tu službu taky.
Jo ale s tím rozšíření ram a hdd + rozšířením záruky na 24 měsíců (aby porovnání mělo smysl) tak se dostaneš pomalu na cenu nového PC. A tady furt budeš mít starou i5, starou desku bez moderních portů a zdroj s mizernou účinností.
V rychlosti z TS Bohemia,ti nejsou nejlevnější,komponenty za 10kkč,grafiku a bednu za 3kkč nebo sekáč,akorár ta starší case nebude blikat jak stromeček,ale nebude z papíru.SSD by stačil i 250GB,na data bych používal externí
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32990 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt listopad 28 2024, 13:00 Předmět:
V případě CPU bych radši volil Ryzena, aspoň "sedmičku". Má lepší poměr cena/spotřeba/výpočetní výkon... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Rozhodně nebrat.
Komponenty z mironet bez krabice a zdroje za 8800,-.
cpu 4346,-
MB 1702,-
SSD 1506,-
RAM 1330,-
A to ten SSD za tu cenu má lepší parametry, než uvedené.
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9147 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: čt listopad 28 2024, 18:29 Předmět:
Uvědomujete si ale, že když se takto ptá, že si to asi sám nepostaví, a asi ani nenainstaluje?
Já si taky vždycky postavím vše sám, ale pro cizí už jedině hotový stroj. Můj čas je drahej.
Dnes ti PC většina eshopů poskládá z vybraných komponentů. Moc to už nesleduji, ale kdysi to někteří skládali dokonce zdarma nebo případně za poplatek.
Jakmile uvedeš, že se syn rád hraje s videi, tak pro jejich zpracování/renderování se hodí slušnější grafická karta, která má proti procesoru násobně vyšší výkon kvůli stovkám paralelních procesů, ovšem cena by logicky adekvátně narostla, ale není to nutné.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4Další
Strana 1 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.