Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

APC UPS - RS232 - USB adaptér

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
doga



Založen: Mar 26, 2018
Příspěvky: 187
Bydliště: okr. Bruntál

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2024, 21:27    Předmět: APC UPS - RS232 - USB adaptér Citovat

Ahoj,
snažil jsem připojit Smart-UPS 620 přes převodník USB na RS232 CH340.
S připojeným převodníkem nejde ani zapnout.
Nějaká rada, špatný převodník?
Děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34272
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2024, 21:29    Předmět: Citovat

APC nepouziva standardne zapojenie DB9 konektora.
https://pinoutguide.com/UPS/apc_smart_cable_pinout.shtml
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1853
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2024, 21:39    Předmět: Citovat

Stručně řečeno USB/RS232 převodník nemůžete zapojit přímo do DB9 portu na UPS, ale musíte jej zapojit přes vhodný APC sériový kabel pro tu UPS, který by měl mít na straně DB9 konektoru do PC příslušné piny správně dle specifikace pro RS232. APC sériový kabel by měl být součástí dodávky k té UPS tj. měl byste ho mít. Takže ten USB/RS232 převodník musíte zapojit k UPS přes ten sériový kabel co k té UPSce máte.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eleferner



Založen: Jun 04, 2016
Příspěvky: 588
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st červenec 10 2024, 10:17    Předmět: Citovat

Ja mozna ten APCacky kabel mam v praci, ale ted mam dovolenou. Kdybys to nerozchodil jinak, tak se na konci cervence pripomen pres SZ.

Mimochodem, na Windows 7 a novejsich budes mit problem, aby OS takto starou UPSku videl. Ja jsem k tomu kdysi pouzival PowerChute Bussiness Edition v9.2. Ale to je placeny soft a nevim, jestli uz ho APC nezariznulo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34272
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: st červenec 10 2024, 10:29    Předmět: Citovat

apcupsd funguje. Vraj existuje vraj aj pre Windows.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34272
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: st červenec 10 2024, 10:36    Předmět: Citovat

Zapojenie originalneho kabla:
http://web.archive.org/web/20231224152320/http://apcupsd.org/manual/manual.html#id40
kód:
APC Part# - 940-0024C

Signal Computer                  UPS
       DB9F                     DB9M
 RxD    2   --------------------  2  TxD  Send
 TxD    3   --------------------  1  RxD  Receive
 DCD    1   --*
              |
 DTR    4   --*
 GND    5   --------------------  9  Ground
 RTS    7   --*
              |
 CTS    8   --*
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1853
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: st červenec 10 2024, 10:38    Předmět: Citovat

Nebo si koupit dva konektory DB9 a udělat si vhodným propojením, dle popisu na obrázku co zde uvedl rnbw, redukci mezi DB9 konektorem na UPS a DB9 konektorem na převodníku RS232/USB.

Apcupsd UPS control software je tam i verze pro Windows.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
doga



Založen: Mar 26, 2018
Příspěvky: 187
Bydliště: okr. Bruntál

PříspěvekZaslal: st červenec 10 2024, 12:16    Předmět: Citovat

Ahoj,
šahl jsem do šuplíku a dle vašich rad udělal kablík.
Na tom prvním odkazu ale zmiňují, že tam bude osekaná funkcionalita.
Přes převodník se mi to nepodařilo rozchodit, naštěstí šla RS232 vyvést ze základní desky.
S příchodem Win 10 jsem se definitivně přestěhoval do Ubuntu, takže apcupsd byla jasná volba.

kód:
apcaccess status

vypíše vše jak přes USB u jiné APC ale
kód:
apctest

mi to přijde osekané, třeba chybí datum změny akumulátoru ale možná je to ale typem UPS.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34272
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: st červenec 10 2024, 12:30    Předmět: Citovat

Nic nebude osekane, pri smart signalingu sa pouzila len RX a TX.

Na niektorych typoch to bud zmenit nejde alebo to apctest nepodporuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
doga



Založen: Mar 26, 2018
Příspěvky: 187
Bydliště: okr. Bruntál

PříspěvekZaslal: st červenec 10 2024, 13:41    Předmět: Citovat

Tak už to jede i přes převodník, musel jsem upravit DEVICE v apcupsd.conf.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Behemot
Pod dozorem moderátorů


Založen: Nov 01, 2013
Příspěvky: 1779

PříspěvekZaslal: čt červenec 11 2024, 23:57    Předmět: Citovat

eleferner napsal(a):
Ja mozna ten APCacky kabel mam v praci, ale ted mam dovolenou. Kdybys to nerozchodil jinak, tak se na konci cervence pripomen pres SZ.

Mimochodem, na Windows 7 a novejsich budes mit problem, aby OS takto starou UPSku videl. Ja jsem k tomu kdysi pouzival PowerChute Bussiness Edition v9.2. Ale to je placeny soft a nevim, jestli uz ho APC nezariznulo.

simtě tydle pohádky vykládej nekde ve školce Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.20 sekund