Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Philips AQ 5150 - nejdou VKV

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Opravy a restaurování starých elektropřístrojů
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dvorak



Založen: Apr 25, 2013
Příspěvky: 2040
Bydliště: Dvůr Králové n.L.

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2024, 13:25    Předmět: Philips AQ 5150 - nejdou VKV Citovat

Po zapnutí uvedeného RMG VKV několik vteřin jdou, ale pak se ozývá již jen škvíření resp. šum. Opět se rozběhnou po dlouhé odstávce - zpravidla druhý den. Mám hledat problém v kondenzátorech nebo odporech ( v obvodu oscilátoru )? Díky.
Zdůrazňuji, že problém se týká jen VKV, AM a LW v pořádku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal22



Založen: Mar 28, 2012
Příspěvky: 7883
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2024, 14:24    Předmět: Citovat

Něco podobného řešil (a vyřešil) nějaký nešťastník před tebou: https://www.poradte.cz/elektronika/32550-service-manual-radiomgf-philips-aq5150-14s.html
A já osobně bych se tomu přepínači nedivil (nebo spojů pod ním) - bývá to u těchto potvor jedna z nečastějších závad.

_________________
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
dred



Založen: Apr 08, 2007
Příspěvky: 1871
Bydliště: Handlová

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2024, 14:26    Předmět: Citovat

..podobnú závadu som na nejakej odnoži takéhoto RMGF kedysi riešil.. bol vadný blok. kundík vo vstupke FM.. ale už nepamätám pozíciu.. schému som ani vtedy nemal... odhalil som ho viacmenej náhodne... po chvíli stratil vstupný tranzistor napájanie...mal zvod.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dvorak



Založen: Apr 25, 2013
Příspěvky: 2040
Bydliště: Dvůr Králové n.L.

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2024, 14:28    Předmět: Citovat

Jj, ten příspěvek znám, a již jsem to zkoušel proletovat, zatím bez úspěchu. Asi si to zopakuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12161
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2024, 14:47    Předmět: Citovat

dvorak napsal(a):
již jsem to zkoušel proletovat, zatím bez úspěchu...

nejdříve měřit !!!!
po zapnutí kontrolovat napájení vkv dílu
a hledat, co se po výpadku kde mění . . .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jezevec
Hlavní moderátor


Založen: Jun 13, 2004
Příspěvky: 5722
Bydliště: Břeclavsko

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2024, 16:49    Předmět: Citovat

dvorak napsal(a):
Jj, ten příspěvek znám, a již jsem to zkoušel proletovat, zatím bez úspěchu. Asi si to zopakuji.

Proletovat nepomůže, musíš ho dát ven, rozebrat a vyčistit. Ty kontakty čistím kancelářskou gumou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
dred



Založen: Apr 08, 2007
Příspěvky: 1871
Bydliště: Handlová

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2024, 17:17    Předmět: Citovat

Problém v tom prepínači je síce veľmi pravdepodobný a jeho "zregenerovanie" je možné po rozobratí (stačí mu však pre začiatok frknúť dovnútra trošku spreju na potenciometre, alebo aspoň lieh či IPU - a pocvičiť s ním) , ale závada by sa takto neprejavovala... po chvíli FM stanica zmĺkne a len "šumí či prská" a pohyb/prepínanie už pôvodný stav nedá...až po dlhšom odpojení... Tam to bude podľa mňa niečo so zvodovým prúdom nejakého kondezátora...
AM a FM sú dve samostatné jednotky prepínané tým prepínačom.. a keď ide z FM nejaký šum/ruch, tak to prepínač dáva - a zároveň je to aj indícia k tomu, že oscilátor v FM a MF beží - keď to šumí ! ... záleží samozrejme na akom kmitočte..ale pokiaľ MF bude mimo rozsah 10,7MHz , tak bude "ticho".
Tak že pomeraj napätia na tranzistoroch FM časti, keď to ide a keď to prestane ísť..
..a potom hľadaj príčinu zmeny stavu!

ok1hga ťa k tomu už naviedol...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ivan_01



Založen: Sep 15, 2018
Příspěvky: 1013
Bydliště: BB SK

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2024, 18:39    Předmět: Citovat

keramický mf filter je ok ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal22



Založen: Mar 28, 2012
Příspěvky: 7883
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2024, 21:46    Předmět: Citovat

Jenom taková malá teorie - pokud je posuvný přepínač obrazek_cenzuraý, tak při přepnutí se může stát, že na chvíli vede.
Tím se nabije elyt u FM švábu, pak to chvilku běží, ale jak napětí na elytu klesá, už to začne haprovat a odmlčí se.
Bývaly tam klidně 100uF elyty, ten při jednotkách mA, co ty FM šváby žerou, může chvilku vydržet.
Takže jak už někdo naspal - rozkuchat, identifikovat integráče, měřit na nich.
Pokud tam bude napětí držet, můžou být ve hře další věci, o kterých mluvili ostatní přede mnou.

_________________
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Opravy a restaurování starých elektropřístrojů Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund