Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Bezdrátový senzor meteostanice TE82S přestal fungovat
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
otakarv



Založen: Aug 30, 2008
Příspěvky: 3751
Bydliště: Čierne pri Čadci

PříspěvekZaslal: út červen 11 2024, 8:30    Předmět: Bezdrátový senzor meteostanice TE82S přestal fungovat Citovat

Zdravím všechny přítomné. Tchýně od syna mi poslala tento senzor s tím že jim najednou přestal fungovat. Vyzkoušela nové baterie ale ani to nepomohlo, kontrolní LED také neblikala.
Otevřel jsem senzor, když jsem uviděl černý "flusanec" (zakápnutý IO) tak mě jako první napadlo že to je asi konečná. Ještě jsem destičku odšrouboval a z druhé strany jsou dva krystaly a přepínač tak mě napadlo zda náhodou nemůže být vadný jeden z těch krystalů. Na tom válečku není žádné označení ale na tom druhém označeném jako Y2 je 13553, nejsem si jistý zda za 13 je tečka nebo není.
Toto čidlo již není nikde v prodeji, alespoň co mi vyjel google. Na Ali jsem také nic nenašel.
Může mi někdo poradit co s tím, neřešil také někdo podobné? Děkuji za každou odpověď.



1718088492124.jpg
 Komentář:
 Velikost:  86.2 kB
 Zobrazeno:  8 krát

1718088492124.jpg



1718088492113.jpg
 Komentář:
 Velikost:  103.75 kB
 Zobrazeno:  8 krát

1718088492113.jpg



1718088492100.jpg
 Komentář:
 Velikost:  215.41 kB
 Zobrazeno:  47 krát

1718088492100.jpg



1718088492088.jpg
 Komentář:
 Velikost:  166.28 kB
 Zobrazeno:  31 krát

1718088492088.jpg



1718090284875.jpg
 Komentář:
 Velikost:  93.28 kB
 Zobrazeno:  16 krát

1718090284875.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34106
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út červen 11 2024, 8:42    Předmět: Citovat

Ten maly krystal moze byt bezny "hodinovy" 32768Hz. Kmita?
13,533MHz krystal bude pre vysielac (13,533 * 32 = 433,056 MHz).

Zaujimave su tie kontakty, ze by na programovanie procesora?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal22



Založen: Mar 28, 2012
Příspěvky: 7858
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út červen 11 2024, 8:49    Předmět: Citovat

Jo, ten malý bude 32,768 kHz.
Ještě bych se zaměřil na ten přepínač (přeci jen je to venkovní jednotka, v přepínači může být kvůli oxidaci přechoďák).

_________________
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
workhard



Založen: Jul 07, 2006
Příspěvky: 5147
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: út červen 11 2024, 9:24    Předmět: Citovat

Už jsem to taky měl, prostě to zdechlo a nepomohlo nic.
_________________
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12114
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: út červen 11 2024, 10:21    Předmět: Citovat

tady si s tímto a podobnými krámy hrají . . .

jaké jsou tvoje možnosti ohledně měření RF ?
co jsi naměřil ?
jak jsi zjišťoval jestli to vysílá ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34106
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út červen 11 2024, 10:24    Předmět: Citovat

Ked neblika ani LED, tak to vysielat nebude.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ondraN



Založen: Aug 16, 2022
Příspěvky: 429
Bydliště: Roztoky

PříspěvekZaslal: út červen 11 2024, 10:31    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):

.............
Zaujimave su tie kontakty, ze by na programovanie procesora?

To asi bude pro model s LCD displejem. Na programování je jich moc a na blbém místě.

Malý krystal je pro ten zaflusnutý procesor. Druhý krystal je pro vysílač. Pokud malý kmitá, mohl by být problém ve vysílači. Ale chtělo by to zjistit, jestli je tam nějaký signál mezi procesorem a vysílačem.
Dost častý problém je u venkovní jednotky, že navlhnou ty SMD kondenzátory a změní parametry. A to se pekelně blbě hledá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
otakarv



Založen: Aug 30, 2008
Příspěvky: 3751
Bydliště: Čierne pri Čadci

PříspěvekZaslal: út červen 11 2024, 10:46    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Ten maly krystal moze byt bezny "hodinovy" 32768Hz. Kmita?

Změřil jsem kmitočet toho krystalu a kmitá na frekvenci jakou uvádíš Ty i Michal22 takže to bude "hodinový" tak jako i já jsem v podvědomí předpokládal.

ondraN napsal(a):

Pokud malý kmitá, mohl by být problém ve vysílači.

Ono jak píše rnbw ta LED vůbec nebliká v pravidelných intervalech a je napájená z toho zakápnutého procesoru, přívody k ní vedou odtamtud. Takže asi opravdu konečná.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 5249
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: út červen 11 2024, 17:52    Předmět: Citovat

https://hadex.cz/t097-meteostanice-ws633b-doprodej/
tady to ma stejny vysilac
Kdysi jsem v GME koupil bezdratovy teplomer, uz jej bohuzel nemaji zalisteny a tam je stejny... navic chytam na ostatnich kanalech vysilace od sousedu takze si muzu udelat prumer teploty... Nevysila tam na ostatnich kanalech nekdo?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1761
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út červen 11 2024, 18:35    Předmět: Citovat

otakarv napsal(a):
Ono jak píše rnbw ta LED vůbec nebliká v pravidelných intervalech a je napájená z toho zakápnutého procesoru, přívody k ní vedou odtamtud. Takže asi opravdu konečná.

Já mám jinou meteostanici a venkovní senzor s vysílačem 433 MHz k ní bliká s periodou jednou za cca 40s jedno krátké bliknutí. Některé vysílače mohou vysílat ještě méně často tj. bliknutí může mít ještě delší časovou periodu. Otázkou tedy je jak dlouho jste po připojení nových baterií čekali na bliknutí LEDky na tom vysílači? Pokud jen pár sekund tak to se ještě nemuselo nic projevit. Chtělo by to počkat jestli se bliknutí neprojeví třeba do 2 minut od vložení baterií.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34106
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út červen 11 2024, 19:19    Předmět: Citovat

Po vlozeni baterii to spravidla vysiela hned.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
otakarv



Založen: Aug 30, 2008
Příspěvky: 3751
Bydliště: Čierne pri Čadci

PříspěvekZaslal: st červen 12 2024, 8:09    Předmět: Citovat

keemo napsal(a):
https://hadex.cz/t097-meteostanice-ws633b-doprodej/
tady to ma stejny vysilac
navic chytam na ostatnich kanalech vysilace od sousedu takze si muzu udelat prumer teploty... Nevysila tam na ostatnich kanalech nekdo?

Děkuji za odkaz na meteostanici. Si nyní vzpomínám že syn dostal jednou nějakou meteostanici a také u ní bylo vadné venkovní čidlo. Pak najednou zjistil že mu vnitřní jednotka začala ukazovat venkovní teplotu tak usoudil že mu to chytá nějaký vysílač od souseda a měl pravdu jak to tu Ty popisuješ. S tou jeho tchýni co mi poslala to vadné čidlo jsem ještě nemluvil ale pravděpodobně žádný jiný vysílač v jejich okruhu nemají.
Každopádně jí pošlu ten odkaz z Hadex-u zda koupí novou nebo se poohlédne po jiné. Ta cena v Hadex-u je celkem příznivá, vychází to na nějakých 12€. Já kdysi koupil v LIDL úplně jednoduchou za tuším 20€.

Valdano napsal(a):

Já mám jinou meteostanici a venkovní senzor s vysílačem 433 MHz k ní bliká s periodou jednou za cca 40s jedno krátké bliknutí.

Ten senzor který řeším vysílá také na těch 433 Mhz (viz fotka štítku v příloze). LED dioda neblikne ani za 5 minut po vložení baterií, když se vloží baterie tak by měla jednou bliknout ale to neudělá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 6651
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st červen 12 2024, 8:32    Předmět: Citovat

Zkontroluj celistvost prokovů, alespoň těch mezi napájením a flusancem. Prokovy v papírovém DPS jsou pěkné svinstvo.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
otakarv



Založen: Aug 30, 2008
Příspěvky: 3751
Bydliště: Čierne pri Čadci

PříspěvekZaslal: st červen 12 2024, 8:52    Předmět: Citovat

Díky za tip, musím přiznat že toto čidlo mi nedá spát, jak bude chvíli čas tak se na to zase vrhnu a prověřím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 6651
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st červen 12 2024, 8:57    Předmět: Citovat

U epoxidových flusanců se bohužel stává, že upadne nějaký bondovaný spoj mezi deskou a čipem a to je samozřejmě neopravitelné. Ty prokovy jsou asi tak jediné, co se dá ještě zkontrolovat. Pokud vysleduješ, kam vede do flusance napájení, všechno odpojíš (např. někde, kde to pak zase opravíš zapájením přeškrábneš dráhu) a změříš diodtestem úbytek proti dalším pinům IO, měl by ses doměřit substrátových diod. Pokud bude vše v obou polaritách rozpojené, upadlo to a už s tím nic nenaděláš.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.16 sekund