Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

AXIS P7316 Video Encoder

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Kamerová technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Neniu



Založen: May 01, 2015
Příspěvky: 1173
Bydliště: Doupě kdesi v severních horách :-)

PříspěvekZaslal: čt červen 06 2024, 12:27    Předmět: AXIS P7316 Video Encoder Citovat

Ahoj všem,

je to prosím někdo, kdo používá AXIS P7316 Video Encoder a trochu se v tom vyzná?

Situace: V síti jsou dva tyhle vynálezy a tak nějak to funguje. Jeden je obsazený celý a funguje tak, jak se očekává. Z druhého se do nedávna používala polovička a ta také funguje tak, jak se očekává. Nyní ale potřebuji přidat další vstupy, jenže mi to nejde.

Tyhle enkodéry fungují tak, že je to sice jedna škatule, ale ve skutečnosti jsou to čtyři převodníky a každý má své nastavení a svojí IP adresu. Ten co mi zlobí je X.X.110.228 a X.X.110.229 přičemž X.X.110.227 a 226 fungují jak mají.

V prohlížeči oba enkodéry vidím, na obou je možnost vytvořit si root účet a na tom to skončí. Po zadání hesla a kliknutí na "Create acount" to chce přihlášení jménem a hesla, jenže přes to se nedostanu. Zkoušeli jsme dva různé počítače, Firefox a Operu, notebook jak z WiFi tak přímo z kabelové sítě zapíchnuté do stejného switche jako jsou ty prokleté Axisy. A výsledek je pořád stejný, takže nastavením sítě to asi nebude.

Zaseknutí znamená, že si stránka donekonečna říká o jméno a heslo, ale nikdy se nejde dostat dál, běhá to ve smyčce. I když se zadávají nesmysly. Pokud se zadání několikrát stornuje, tak se ukáže chybová hláška o neautorizovaném přístupu.

Napadá někoho, jak se do těch krámů dostat a zprovoznit je? Reset nepomůže, reset do továrního nastavení také nepomůže :-/

Kdyby bylo jen na mne, tak to asi hodím někde do stoupy, ale bohužel to není možné a bylo by moc dobře, to zprovoznit. Bohužel ten, co si tohle vymyslel už pracuje jinde :-/

_________________
Jsem na cestě k šípku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JirkaRCK



Založen: Apr 25, 2010
Příspěvky: 232
Bydliště: Olomouc/Brno

PříspěvekZaslal: čt červen 06 2024, 14:38    Předmět: Citovat

Jestli je to nějaká stará herka, bude tam starý Firmware. Možná se mi to už plete, ale fakt prastaré (třeba 2013) Axisy uměly jen starý Internet Explorer a v moderních prohlížečích blbly. Pokud to má nezávislé účty a adresy, budou to zřejmě 4 enkodéry, jen ve společném krytu, a FW vude taky nezávislý. Zkusil bych IE a následně upgrade.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
matahari



Založen: Oct 29, 2017
Příspěvky: 707

PříspěvekZaslal: čt červen 06 2024, 15:10    Předmět: Citovat

Zde https://help.axis.com/en-us/axis-p7316 jsou doporučené prohlížeče a žádný IE tam není, takže doporučit IE je zmatečné.

@Neniu: Nezadáváš do nového hesla nepovolené znaky nebo nepovolený počet znaků.

Edit: Tak asi ne, v manuálu https://www.networkwebcams.co.uk/content/pdf/axis/p7316-user-manual.pdf je uvedeno omezení na 8 a více:
citace:
Use a password with at least 8 characters, preferably created by a password generator.


Naposledy upravil matahari dne čt červen 06 2024, 15:20, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Neniu



Založen: May 01, 2015
Příspěvky: 1173
Bydliště: Doupě kdesi v severních horách :-)

PříspěvekZaslal: čt červen 06 2024, 15:20    Předmět: Citovat

matahari napsal(a):
@Neniu: Nezadáváš do nového hesla nepovolené znaky nebo nepovolený počet znaků.


To si Axis hlídá a nepovolené znaky vůbec nedovolí, respektive na ně upozorní. Jinak zadávám stejné heslo, jaké je v ostatních šesti jednotkách, takže snad špatné není.

_________________
Jsem na cestě k šípku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
matahari



Založen: Oct 29, 2017
Příspěvky: 707

PříspěvekZaslal: čt červen 06 2024, 15:20    Předmět: Citovat

Už jsem to opravil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Neniu



Založen: May 01, 2015
Příspěvky: 1173
Bydliště: Doupě kdesi v severních horách :-)

PříspěvekZaslal: čt červen 06 2024, 15:23    Předmět: Citovat

JirkaRCK napsal(a):
Jestli je to nějaká stará herka, bude tam starý Firmware.


Zase tak stará herka to není, jsou ještě výrobcem podporované a je na ně i nový FW, nedávno nasazovaný. Je to už nějakou dobu, asi dva měsíce, možná o něco více, moc to letí. Axisy tohoto typu máme dva, takže dohromady je to osm jednotek. Šest jich chodí dobře, ty poslední dvě se vzpouzejí :-/ Pak tu máme ještě o generaci starší Axis P7216, ten funguje dobře, ale neumí "analogové HD" takže to postupně přepojujeme právě na ty nové 7316.

_________________
Jsem na cestě k šípku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ruprecht



Založen: Sep 28, 2005
Příspěvky: 1294
Bydliště: ZČ + JM

PříspěvekZaslal: čt červen 06 2024, 19:52    Předmět: Citovat

Nemáš na prvním encoderu nastavené Quad HD nebo 4k rozlišení? Podle manuálu se tím prý zdisabluje třetí encoder. Ale jestli se zdisabluje úplně (jakože se vůbec nepřihlásíš) fakt netuším.
_________________
Kampaň, účelovka, nepodepsal, Palermo, ODS, Kalousek, je líp a jsou na to čísla, nastudujte si to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jimirek
Moderátor


Založen: May 06, 2013
Příspěvky: 659

PříspěvekZaslal: čt červen 06 2024, 20:45    Předmět: Citovat

Zkus se zeptat v autorizovaném servisu. Možná je na to povolení rozšíření spešl přihlášení a za poplatek, jak to kdysi měly digi záznamy Dallmeier.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Neniu



Založen: May 01, 2015
Příspěvky: 1173
Bydliště: Doupě kdesi v severních horách :-)

PříspěvekZaslal: po červen 10 2024, 8:01    Předmět: Citovat

Díky za nápady. Od příštího týdne bude konečně klid, tak se na to budu moci vrhnout. Ono to vypadá, že to bude tím rozlišením. Sice to nemohu v návodu co mám najít, ale jeden ze dvou stávkujících bloků si dal říci a udělal si účet. Ten druhý stále vzdoruje veškerým snahám...
_________________
Jsem na cestě k šípku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ruprecht



Založen: Sep 28, 2005
Příspěvky: 1294
Bydliště: ZČ + JM

PříspěvekZaslal: po červen 10 2024, 10:22    Předmět: Citovat

https://help.axis.com/en-us/axis-p7316#configure-quad-hd-or-4k-resolution
_________________
Kampaň, účelovka, nepodepsal, Palermo, ODS, Kalousek, je líp a jsou na to čísla, nastudujte si to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Neniu



Založen: May 01, 2015
Příspěvky: 1173
Bydliště: Doupě kdesi v severních horách :-)

PříspěvekZaslal: čt červen 13 2024, 11:45    Předmět: Citovat

Díky za nápady. Ani po změně rozlišení se ten třetí encoder nepodařilo zprovoznit, ale ten čtvrtý konečně ano. Sice to trvalo asi milión restartů, ale od dneška to konečně běží. Tohle mi byl čert dlužen... ale bývalý šéf to takhle chtěl, tak tu tu Axisy máme.

Kašlu na to, prohlásím tu trojku za nefungující a bude klid. Zatím jsou ještě tři volné vstupy a když se bude chtít něco dalšího, snad ne, tak se prostě koupí nový enkodér.

Díky za postrčení, pomohlo to Smile

_________________
Jsem na cestě k šípku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Kamerová technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.16 sekund