Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Radio FM v mobilu, dotaz.
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
padik



Založen: Jan 02, 2015
Příspěvky: 358

PříspěvekZaslal: so květen 18 2024, 19:31    Předmět: Radio FM v mobilu, dotaz. Citovat

Radio v tlač. mobilu je mi jasné. V dotykáči mi šlo odinstalovat jako aplikace.
Tak se ptám: Tam musí být stejně připraven hardware toho FM radia, ne? Vstupní obvod, ladící jednotka a tak podobně. (?)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samec



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 4230

PříspěvekZaslal: so květen 18 2024, 19:45    Předmět: Citovat

Áno, aj anténa. Takže na air-štuple to asi hrať nebude.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pocitujlasku



Založen: Dec 12, 2005
Příspěvky: 2231

PříspěvekZaslal: so květen 18 2024, 19:54    Předmět: Citovat

ono v dnesnej dobe je to pidi obvod, ktory ma vsetko v sebe.
Ale ako pise samec, na air sluchadla nepojde. Resp. pojde, ale musis mat zaroven pichnute aj klasicke drotove - kedze sluzia ako antena.
To mam odskusane na samsungu, pichnes sluchadla, radio hraje tam, ale ak sa pripoja air, tak zvuk sa automaticky presmeruje na nich.

_________________
No vidis, a tak si sa bal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZVUK2000



Založen: Apr 22, 2012
Příspěvky: 4045
Bydliště: Karvinsko

PříspěvekZaslal: ne květen 19 2024, 7:00    Předmět: Citovat

pocitujlasku napsal(a):
ono v dnesnej dobe je to pidi obvod, ktory ma vsetko v sebe.
Ale ako pise samec, na air sluchadla nepojde.

Ano je tam SDR čip. Který většinou má i funkci přehrávání MP3.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
padik



Založen: Jan 02, 2015
Příspěvky: 358

PříspěvekZaslal: ne květen 19 2024, 8:14    Předmět: Citovat

Díky moc pánové. Ještě trochu mimo OT. Uměl by mi servis odinstalovat pevně dané-zbytečné aplikace ? Tedy jestli jsou v nějaké ROMce nebo je to pouze pro odinstalaci laikovi znepřístupněný software? Mám Xiaomi a je to zasra.é od nich a navíc od Googlu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 32102
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: ne květen 19 2024, 8:27    Předmět: Citovat

Mají to chráněný smlouvou, servis to pod hrozbou postihu nesmí učunit, musel bys "rootnout" jeho systém - a tím přijít o záruku. Navíc by ti přestaly chodit některý docela důležitý funkce, protože ty mají zrovna "šaomáci" ošetřený dost podivnýma firemníma úpravama samotnýho Andráka - takže "čistej" Android stejný verze sice do founa nahraješ, ale nezprovozníš ho, protože je přímo v hardwaru zablokovanej pro jejich vlastní upravenou verzi systému ...
_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pocitujlasku



Založen: Dec 12, 2005
Příspěvky: 2231

PříspěvekZaslal: ne květen 19 2024, 8:46    Předmět: Citovat

To je dan za to, ze je taky lacny.
_________________
No vidis, a tak si sa bal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3504
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: ne květen 19 2024, 9:16    Předmět: Citovat

Mne do Huawei Cun L01 mobilu nepasuje mono sluchatko co mam zo snurov na FM radio.Ide tam mono ci stereo konektor?Aky priemer presne tam ide vlastne konektor.Byva rozdiel v desatinach mm co som kupil.
_________________
Zbieram hlavne nefunkčné náramkové hodinky PRIM,prípadne rôzne opravím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
matahari



Založen: Oct 29, 2017
Příspěvky: 696

PříspěvekZaslal: ne květen 19 2024, 9:30    Předmět: Citovat

Na jednom starém Xiaomi mám ROM od Lineage OS a dohranou aplikaci pro FM. Vše je funkční.
Rootem se o žádnou záruku u Xiaomi nepřichází, stačí zpět nahrát globální ROM a zamknout zavaděč. Navíc se zavaděč odemyká pomocí oficiálního postupu a aplikace přímo od Xiaomi, kdy se čeká např. 168 hodin, což je schválně (u nově založeného účtu i déle).


Naposledy upravil matahari dne ne květen 19 2024, 9:33, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pocitujlasku



Založen: Dec 12, 2005
Příspěvky: 2231

PříspěvekZaslal: ne květen 19 2024, 9:32    Předmět: Citovat

tiktak1953: uz roky rokuce do mobilov ide klasicky 3.5mm stereo jack.
_________________
No vidis, a tak si sa bal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Artaban001



Založen: Apr 01, 2004
Příspěvky: 9803
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: ne květen 19 2024, 9:50    Předmět: Citovat

Ahoj. S tím rádiem v mobilu je to asi takhle: FM tuner je "přívěsek" nějakýho bezdrátovýho rozhraní - nejčastěji je to Bluetooth. Teď jde o to, zda se výrobce zařízení rozhodne, zda funkci zpřístupní. Měl jsem jakousi Motorolu, která FM tuner v aplikaci neměla, ale v režimu testu byl tuner přístupný, akorát nešel ladit. Potom jsem měl jinou motorolu s FM tunerem - kdy jsem tu aplikaci našel na Google Play a jen ze srandy ji nainstaloval i do té Motoroly bez tuneru - a tuner normálně fungoval a byl použitelný. Takže pokud se chceš téhle funkcionality zbavit, zkus aplikaci FM tuner odinstalovat, nebo ji aspoň "stopni".
Sám ovšem nenacházím důvod, proč tuner "odstraňovat", protože hardware pro jeho provoz tam stejně bude stále (jak jsem psal - přívěsek rozhraní, nebo modulu).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
matahari



Založen: Oct 29, 2017
Příspěvky: 696

PříspěvekZaslal: po květen 20 2024, 9:03    Předmět: Citovat

Tohle je screenshot z Xiaomi Redmi Note 4, ve kterém je ROM od e/OS/ (ne Lineage OS) a funkční FM rádio, aby tady EKKAR nešířil bludy, jak to mají "šaomáci" ošetřený. Telefon je také rootnutý viz. Číslo sestavení.


redminote4.png
 Komentář:
 Velikost:  72.39 kB
 Zobrazeno:  15 krát

redminote4.png


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
padik



Založen: Jan 02, 2015
Příspěvky: 358

PříspěvekZaslal: po květen 20 2024, 9:09    Předmět: Citovat

Jak jsem psal. Mám poraněnou dlaň a proto používám úzký tlač. mobil. Dotykáč mám na hraní, internet doma, bez dat i simky. Tímto 50% aplikací nikdy nepoužiju. A nahrávám ty svoje zájmové. (mapy offline, Shazam, Spotify, ekvalizer, I Tuneln a tak). Telefon má jen 2 GB operační paměti.
Znamená to tedy, že čím víc aplikací ještě navrch, tím se mi to bude zpomalovat a zpomalovat atd...? Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
matahari



Založen: Oct 29, 2017
Příspěvky: 696

PříspěvekZaslal: po květen 20 2024, 9:46    Předmět: Citovat

Představ si to jako ve Windows, pokud aplikace nespustíš, tak nic nespotřebují.
V Androidu to je různé. Někdy jdou aplikace zakázat, aby se nespouštěly na pozadí a jindy jdou deaktivovat, že se úplně ztratí z nabídky aplikací, takže se tváří, jakoby v systému vůbec nebyly a případně se musí znovu povolit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
padik



Založen: Jan 02, 2015
Příspěvky: 358

PříspěvekZaslal: po květen 27 2024, 9:57    Předmět: Citovat

Tak ještě nemám dost. 1. Appky v mobilech jsou uloženy v nějaké vnitřní flešce? 2. Koupil jsem si kovové jacky 3,5 na výrobu prodlužky na sluchátka. Toho samce nemohu do mobilů nacpat úplně. Trochu jsem ho pobrousil, ale do Xiaomi stejně nejde "narvat" nadoraz . Šupleru nemám, koukám na to hodinářskou lupou, odchylky nevidím. Zřejmě jsou ty sluchátkové konektory na sluchátkách plechové a tlakem samice se poddají. Nebo je to jinak? Dík moc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.18 sekund