Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jak nainstalovat USB 3

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Krakis



Založen: Nov 12, 2013
Příspěvky: 233
Bydliště: ...ten od Bílé Hory

PříspěvekZaslal: út prosinec 26 2023, 9:04    Předmět: Jak nainstalovat USB 3 Citovat

Ahoj, při aktualizaci ovladače na usb 3 jsem omylem stisknul i odebrat hardware.Po aktualizaci samozřejmě nic na trojce nejde a když jsem tam nainstaloval ten původní, tak mi to hlásí že počítač nenašel odpovídající hardware.Ostatní usb (1.,2.,i C)jedou.Zkusil jsem i instalačku desky, ale tam jsou jen ovladače a nějakej software. Co s tím ? Resetovat desku ? V biosu jsou všechny usb zapnutý.
Krakis
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 7445

PříspěvekZaslal: út prosinec 26 2023, 10:29    Předmět: Citovat

To je moc obecný dotaz. Aspoň OS a typ desky nebo čipsetu by to chtělo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krakis



Založen: Nov 12, 2013
Příspěvky: 233
Bydliště: ...ten od Bílé Hory

PříspěvekZaslal: út prosinec 26 2023, 10:39    Předmět: Citovat

Je to Win 10 Home, deska GA-970-Gaming a čipset AMD 970.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 7445

PříspěvekZaslal: út prosinec 26 2023, 10:51    Předmět: Citovat

Tam by mělo jen stačit odebrat HW a nechat Win10 samotné to nainstalovat. Nikdy jsem s tím neměl problém. Co se ti teď objevuje ve správci zařízení? Drivery na CD budou pro Win7, max 8.
Jinak manuál říká VIA805 pro 4x USB 3.0/2.0 a ASMedia USB3.1, takže případně hledej drivery od nich. Driver pro čipset ti nepomůže, ten má jen USB 2.0
Na hlavní Gigabytí stránce drivery jsou: https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-970-Gaming-rev-11/support#support-dl-driver-usb30
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krakis



Založen: Nov 12, 2013
Příspěvky: 233
Bydliště: ...ten od Bílé Hory

PříspěvekZaslal: út prosinec 26 2023, 18:56    Předmět: Citovat

Tak jsem přeinstaloval všechny ovladače, zkoušel jsem starší i nový a nic.
I ten čipset- to mi zase hlásí, že není hardware. A ty šedivý položky ve správci zase, že zařízení není připojeno (viz foto)



Schránka 01.jpg
 Komentář:
 Velikost:  159.66 kB
 Zobrazeno:  122 krát

Schránka 01.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 7445

PříspěvekZaslal: út prosinec 26 2023, 19:25    Předmět: Citovat

Vypadá to, že ti chybí nainstalovaná ta VIA, případně běží jen v USB2 módu. ASMedia i čipset tam jsou.
Odeber ty šedivé VIA + hostitelský řadič kompatibilní s XHCI. A podívej se, jestli jsi tu VIA omylem někde v BIOSu nezakázal, podle všeho je tam třeba povolit 2 USB3 řadiče.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
GeXeS



Založen: Jul 09, 2020
Příspěvky: 314
Bydliště: jižní Morava

PříspěvekZaslal: st prosinec 27 2023, 9:16    Předmět: Citovat

A když zkusíš ve Windows Update vyhledat Volitelné aktualizace -> Aktualizace ovladačů, tak se ti tam nic vhodného nenabídne?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 5021
Bydliště: BA-Petržalka :(

PříspěvekZaslal: st prosinec 27 2023, 15:51    Předmět: Citovat

V tom správcovi zariadení sa dá dať zobraziť podľa pripojenia. Potom bude jasne viditeľné čo k čomu patrí.

Ako to že to má USB3 od VIA a aj od ASMedia? Všetko USB3 a eXtensible by som vyhádzal a nechal windows nech si zasa nájde.

_________________
Silou vybrať peniaze od ľudí a následne za ne spraviť niečo proti ľuďom, s čím nesúhlasia, to je civilizácia?! Tento systém je chorý a vedie do záhuby.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
DedVseved



Založen: Jul 01, 2019
Příspěvky: 657

PříspěvekZaslal: st prosinec 27 2023, 16:29    Předmět: Citovat

Pokud je v tom Správci zařízení zaškrtnuto Zobrazit skrytá zařízení, protože VIA USB 2/3 zařízení je zašedlé, tak je v BIOSu toto zařízení zakázáno, nebo někde vyhnila PCIe linka, která VIA chipset připojuje.


bios-usb.jpg
 Komentář:
 Velikost:  100.39 kB
 Zobrazeno:  91 krát

bios-usb.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12088
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: st prosinec 27 2023, 17:05    Předmět: Citovat

už jsi zkoušel vyresetovat desku ?
mělo by stačit na několik minut vyndat zálohovací baterku.

u mého NB se po jedné aktualizaci W10 home ztratila interní klávesnice ze systému.
po hw resetu se zase sama doinstalovala a od té doby zase běhá nb úplně normálně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krakis



Založen: Nov 12, 2013
Příspěvky: 233
Bydliště: ...ten od Bílé Hory

PříspěvekZaslal: so prosinec 30 2023, 4:41    Předmět: Citovat

[Kluci, ráno odinstaluji vše co je šedivé a pak vyndám baterku z desky.Doufám, že to pomůže.Budu informovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krakis



Založen: Nov 12, 2013
Příspěvky: 233
Bydliště: ...ten od Bílé Hory

PříspěvekZaslal: ne únor 25 2024, 16:51    Předmět: Citovat

[quote="ok1hga"]už jsi zkoušel vyresetovat desku ?
mělo by stačit na několik minut vyndat zálohovací baterku.

Omlouvám se , že to tak dlouho trvalo, ale konečně jsem se k tomu dostal a povedlo se !!! Ve správci zařízení žádný problém ani ve skrytých a všechny USB jedou.Takže jsem vyndal tu baterku, mezitím si vysál a vyfoukal útroby a asi po hodině dal baterku zpět a vše jede, jak má.Akorát jsem si znovu nastavil BIOS, který se samozřejmě zresetoval.Takže moc díky !
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.18 sekund