Zaslal: so únor 24 2024, 10:05 Předmět: Zesilovač ONKYO něco mi uniká VYŘEŠENO
Našel jsem dva servisní manuály, na obou je to stejné. Čím se liší poloha přepínače "B" a "A + B"? Mě to připadá, že v poloze "A + B" je pořád repro "A" nepřipojené. Koukám na to a asi jsem nějak mentálně postižený či co. A pokud mám pravdu jak by to bylo správně?
přepínač.jpg
Komentář:
Velikost:
27.68 kB
Zobrazeno:
45 krát
Naposledy upravil jardafiala dne so únor 24 2024, 14:30, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: so únor 24 2024, 11:08 Předmět:
Tam je lavy kanal.
Nakreslene je to trochu zavadzajuco. Pohybliva cast ma dva kontakty a je na nu pripojeny signal mimo tychto dvoch kontaktov.
Poloha OFF: spojene OFF a nezapojeny vyvod - signal nepripojeny nikam
Poloha A: spojeny vyvod A a vyvod pri R504 - signal pripojeny na vystup A
Poloha B: spojeny vyvod B a vyvod OFF - signal pripojeny na vystup B
Poloha A+B: spojeny vyvod A+B (pripojeny na vystup B) a vyvod A - signal pripojeny na vystup B a vystup A
Zaslal: so únor 24 2024, 12:52 Předmět:
Omlouvám se, už to vidím, chtěl jsem to smazat, ale už to nešlo. Nějak mi nedocházelo, že se hýbe ta červená záležitost. Uvedený kousek schematu je z ONKYO A-3000 ale potřeboval jsem to (a předpokládám že je to stejné) pro FAITH SA 2000 ke kterému není k sehnání NIC. Ani pod názvem MACLAIR SA 2000.
Zaslal: čt únor 29 2024, 12:53 Předmět:
Nakonec se ukázalo, že všechno je jinak. Přepínač na přiloženém obrázku při funkci A + B připojuje reproduktory k výstupu zesilovače paralelně. Můj přepínač je spojuje do série, nakonec jsem ho stejně musel rozebrat (NECHTĚLO se mi do toho, často z toho vyskáčou součástky, trpaslíci je ukradnou a je to v háji; chtěl jsem dát relé), vyčistit a složit zpátky, teď je zesilovač v krásném původním stavu a dušička má klid. Nevím jestli znáte ten pocit kdy něco funguje ale pořád to není ono a jakoby něco kousalo vevnitř do hlavy podobně jako vojenské kopřiváky kousaly na těle....
Zaslal: čt únor 29 2024, 20:43 Předmět:
Jen malá poznámka: pokud rozebírám nějaký bazmek, kde můžu čekat výskyt utíkajících součástek, jako třeba různé pružinky, tak si preventivně přetáhnu přes pracky igeliťák. Už se mi to prostě nechce nalézat ve vedlejší cimře v koberci.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.