Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zesílení obdélníku z generátoru z 1V na 50V
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Řešení problémů s různými konstrukcemi
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
yeeshkul



Založen: Feb 15, 2009
Příspěvky: 153

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 19:27    Předmět: Zesílení obdélníku z generátoru z 1V na 50V Citovat

Dobrý den, potřebuji nakalibrovat výkonovou sondu a protože ta má útlum 1/1000, je k tomu třeba obdélník 50V, 1kHz s náběžnou hranou pod 10ns.

Mám k dispozici generátor, který umí 1V, 1kHz a 10ns náběžnou hranu a rád bych ho zesílil. Použil jsem obyčejný tranzistorový spínač a vysokonapěťovým tranzistorem (BD911), který jsem triggroval obdélníkem z generátoru.
problém je, že náběžná hrana spadla někam na 3us.

Jde tomu nějak pomoci? Pomohl by Mosfet?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JirkaZ



Založen: Feb 26, 2021
Příspěvky: 2806

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 19:36    Předmět: Citovat

BD911 rozhodně není vysokonapěťový, a už vůbec ne rychlý tranzistor.

Pomohlo by tomu leccos, ale úloha nebude triviální a bude ji ovlivňovat asi tak deset tisíc ďáblů skrytých v detailu.

_________________
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cust



Založen: Jan 17, 2007
Příspěvky: 6291
Bydliště: Husinec-Řež

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 19:41    Předmět: Citovat

Nestačilo by stabilizovat napětí na 50 V a pověsit na to spínač tvořený MOSFETem? Jenom ten 1 V pro spínání nebude stačit - chtělo by to tak alespoň 10 V.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
JirkaZ



Založen: Feb 26, 2021
Příspěvky: 2806

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 19:48    Předmět: Citovat

Jako první výkop by to stačilo, ale pak dál těch detailů, aby se to mohlo nazvat zdrojem kalibračního obdélníku...

Parazitní RCL, na těchto hranách/frekvencích už začínají obvody s rozloženými parametry....atd. apod.

Vždyť to znáš.

_________________
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
yeeshkul



Založen: Feb 15, 2009
Příspěvky: 153

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 19:55    Předmět: Citovat

Ano, Mosfetový spínač bych mohl vyzkoušet. našel jsem tenhle fet
https://www.gme.cz/v/1486282/vishay-irf820pbf-unipolarni-tranzistor
s náběhem okolo 8ns.

Dá se z něj udělat spínač ovládaný 1V?

Možná by stačilo i 30V, jde o to neutopit výsledný signál v šumu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dumitru



Založen: Dec 11, 2015
Příspěvky: 135
Bydliště: Slovensko,Bratislava

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 20:06    Předmět: Citovat

No možno vyskúšať pomocou BJT, nejaký PUSH-PULL a tým budiť ten mosfet ale či to otvorí za 10ns Nevím
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
JirkaZ



Založen: Feb 26, 2021
Příspěvky: 2806

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 20:09    Předmět: Citovat

Ale jo, dá, MOSFETu předřadíš třeba některý z těchto driverů. Tím máš vyřešený první problém, takže už zbývá jen 999 dalších.
_________________
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dumitru



Založen: Dec 11, 2015
Příspěvky: 135
Bydliště: Slovensko,Bratislava

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 20:16    Předmět: Citovat

JirkaZ napsal(a):
Ale jo, dá, MOSFETu předřadíš třeba některý z těchto driverů. Tím máš vyřešený první problém, takže už zbývá jen 999 dalších.


A pred nim nejaky komparator nech to reaguje na 1V Very Happy 998
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
JirkaZ



Založen: Feb 26, 2021
Příspěvky: 2806

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 20:21    Předmět: Citovat

FAN3111E umí spínat při 1 V rozkmitu na vstupu (když mu vhodně nastavíš Vxref).

Případně lze vstup "podložit" z děliče a budit přes kondík.

_________________
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
yeeshkul



Založen: Feb 15, 2009
Příspěvky: 153

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 20:37    Předmět: Citovat

Pánové moc Vám dík za ochotu a pomoc. Já s Fetama nedělám, ale rád se přiučím. Ty Gate-drivery vypadaj slibně. Rozumím tomu, že se mohou vyskytnout další problémy, ale odpíchnu se od tohohle.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cust



Založen: Jan 17, 2007
Příspěvky: 6291
Bydliště: Husinec-Řež

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 21:08    Předmět: Citovat

Používám rád budiče od Infineonu, třeba 1EDN6550 vypadá hezky (byť tento kus jsem nikdy nepoužil). V datasheetu máš hezké řešení, kde by jsi hrany mohl dostat kolem 4 ns, třeba s výstupními FETy BUK7Y98-80E... Je to elegantní řešení polovičního mostu. Vstup 1 V můžeš dostat na vyšší napětí nějakým komparátorem, třeba TLV1811. Ale krmit vstup driveru by muselo být s oddělenou signálovou zemí od napájení driverů. Tedy jednoduché řešení ale se složitějším zdrojem.
Na výstup si dej bezindukční odpor 50 Ω/50 W co nejblíže tranzistorům a hned za něj koaxiální konektor a bude to běhat jako víno.



mosfet.png
 Komentář:
 Velikost:  113.75 kB
 Zobrazeno:  132 krát

mosfet.png


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Cust



Založen: Jan 17, 2007
Příspěvky: 6291
Bydliště: Husinec-Řež

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 21:23    Předmět: Citovat

Když s na to tak dívám, tak bych vyhodil Rboot a 50 Ω odpory bych hodil dva mezi tranzistory. Mezi odpory by se vyvedlo výstupní napětí. Kondík Cboot spíše velký... Vstup oddělit optikou a je to krása. Můžeš to pak nabízet za těžké love. Á propo, náběžná hrana bude zhruba 120*Cload. Takže pokud zatížíš výstup 100 pF kapacitou, budeš mít hrany okolo 12 ns, pokud parazitní kapacita bude jen 10 pF, pak hrany bude omezovat jen ten MOSFET. Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
JirkaZ



Založen: Feb 26, 2021
Příspěvky: 2806

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 21:31    Předmět: Citovat

Cust napsal(a):
.Můžeš to pak nabízet za těžké love....


...třeba jako širokopásmovou rušičku Wink

_________________
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cust



Založen: Jan 17, 2007
Příspěvky: 6291
Bydliště: Husinec-Řež

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 21:36    Předmět: Citovat

yeeshkul napsal(a):
Rozumím tomu, že se mohou vyskytnout další problémy, ale odpíchnu se od tohohle.
Pokud chceš udělat něco pořádně, tak to bohužel bezproblémů nejde. Pokud máš malé nebo žádné zkušennosti. Bude těch problémů o hodně víc... Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Cust



Založen: Jan 17, 2007
Příspěvky: 6291
Bydliště: Husinec-Řež

PříspěvekZaslal: út listopad 28 2023, 21:39    Předmět: Citovat

JirkaZ napsal(a):
Cust napsal(a):
.Můžeš to pak nabízet za těžké love....


...třeba jako širokopásmovou rušičku Wink
Když jsme v Karlíně rozhýbali modulátor s pulsy 3 µs, s výkonem v pulsu 5 MW, chodil jsem po Karlínských putikách sledovat televizi. Když jsem si objednal pivečko, mrknul na telku a zavolal kolegům, aby to spustili. Kupodivu rušení nebylo a ani na Žižkově. Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Řešení problémů s různými konstrukcemi Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 1 z 5

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.21 sekund