Zaslal: čt listopad 30 2023, 7:40 Předmět:
yeeshkul napsal(a):
Já nevím co to je, googloval jsem to a vyskočil na mě seznam přístrojů. Pomohlo by mi, kdybys mi to prozradil
Je to napájení?
Je to mainframe do které se ta PG 506 zasune aby mohla fungovat. Viz třeba: https://w140.com/tekwiki/wiki/TM5006
PG 506 mám taky, ale určitě ne na půjčování.. _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
Zaslal: čt listopad 30 2023, 8:03 Předmět:
A na co vůbec tu sondu potřebuješ mít zkalibrovanou? Pokud se ti nechce kupovat kalibrační gener, tak si ji budeš muset někde nechat zkalibrovat. Ale to zadarmo taky nebude. _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
A na co vůbec tu sondu potřebuješ mít zkalibrovanou? Pokud se ti nechce kupovat kalibrační gener, tak si ji budeš muset někde nechat zkalibrovat. Ale to zadarmo taky nebude.
Tektronix P6015A
Co to je mainframe? V manuálu je "Requires TM 500 or TM 5000 Series Power Module or equivalent". Má ten PG 506A vlastní zdroj nebo ten je součástí tý skládačky?
No jasně, můžeme to nechat zkalibrovat, ale chtěl jsem prvně vyzkoušet cestu zesílení obdélníku z R&S SMT06.
Custe díky moc za pomoc. Co je v tý laborce pod Vítkovem?
Naposledy upravil yeeshkul dne čt listopad 30 2023, 9:15, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 6668 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: čt listopad 30 2023, 10:15 Předmět:
To je olovo, stínění na gama. To bylo na trackové kvantové měřáky elektronů (jakoby křemíková mlžná komora), tak aby to nezahltili fotony, které tam všude lítají... Do komory byl jen malý kruhový otvor, kam se pouštěly elektrony.
Zaslal: pá prosinec 01 2023, 9:36 Předmět:
fredis napsal(a):
...
PG 506 mám taky, ale určitě ne na půjčování..
Ty máš ty věci, co byly kdysi v Praze na Sluvisu? Těch PG506 asi v cz moc není, i Tekservisák blahé paměti si to kdesi půjčoval. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Zaslal: pá prosinec 01 2023, 9:49 Předmět:
Tenhle náhodou ne . Koupil jsem ho za velkou louží. Mám i TG501, SG 504, pár 503, 284ku... Kterýho servisáka máš namysli? Když tak do SZ.
Sluvis byla ta půjčovna, ne? Tam jsem kdysi koupil 466ku. No to už ani není pravda. _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
Zaslal: pá prosinec 01 2023, 10:20 Předmět:
Jo, Sluvis byla myslím původně "Služba výzkumu", kromě půjčování techniky snad vyráběli i nějaké chemie a další. Firma snad skončila papírově někdy tak 2010, jestli se nepletu, a nefunkční byla tak od roku 2005? ... sranda je, že dodnes ji uvádějí někteří internetoví šmejdi a zprostředkovatelé ve svých seznamech a katalozích .
A ta sonda je co za typ? Tektronix P6015?
Pokud má člověk dostatek trpělivosti, tak se to nechá kalibrovat i na sinus generátoru, ale je to dost časově náročné. Hlavně se to musí kalibrovat na konkrétním vstupu osciloskopu, kde se to bude používat - výsledek závisí na vstupní kapacitě osciloskopu.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 3 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.