Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HP s W7 - přestal fugovat eternetový vstup.
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jirkati



Založen: May 21, 2008
Příspěvky: 1411
Bydliště: near Liberec (JO70MT)

PříspěvekZaslal: ne listopad 05 2023, 19:09    Předmět: HP s W7 - přestal fugovat eternetový vstup. Citovat

Po poslední aktualizaci na konci září mi přestalo PC komunikovat se sítí. Hlásí nepřipojený kabel na všech místech v domě, kde ostatní PC fungují. V systému nalezena "chyba ovladače nebo HW". Přeinstaloval jsem všechny ovladače, chyba zůstává. Ze zoufalství jsem dnes na ten PC nainstaloval W10, ale ani pak PC domácí síť při jakémkoli nastavení nenašel. Už zbývá jen elektrická závada, tedy konec. Nebo mám ještě něco zkusit? Ale co?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pocitujlasku



Založen: Dec 12, 2005
Příspěvky: 2154

PříspěvekZaslal: ne listopad 05 2023, 19:16    Předmět: Citovat

skus nejaky live linux, tym zistis, ci je problem vo windows, alebo skutocne odisiel hw (aj ked za vyse 10 rokov, co som servisoval pc som na hw poskodeny ethernet nenatrafil).
Este skus iny kabel, alebo pozri, ci v konektore nie je nejaky bordel a konektor nejde az nadoraz.
A ked nepomoze, tak skus odinstalovat ovladac cez spravcu zariadeni a nech si nainstaluje nanovo.

_________________
No vidis, a tak si sa bal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33849
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: ne listopad 05 2023, 19:19    Předmět: Citovat

Ethernet byva odpaleny po burke. Na zistenie tohoto stavu staci premerat v konektore odpory medzi parmi. Musia byt 150Ω - ak je hodnota ina, je to odpalene.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 7400

PříspěvekZaslal: ne listopad 05 2023, 19:22    Předmět: Citovat

Snad není velký problém tam zkusit nějakou síťovou kartu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33849
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: ne listopad 05 2023, 19:30    Předmět: Citovat

A ked je to notebook, tak su aj lacne USB sietovky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirkati



Založen: May 21, 2008
Příspěvky: 1411
Bydliště: near Liberec (JO70MT)

PříspěvekZaslal: po listopad 06 2023, 19:28    Předmět: Citovat

Ve Správci zařízení/Síťové karty je u Gigabire controleru žlutý trojúhelník. Odinstalování nepomohlo. Pak jsem odinstaloval i ovladač karty Realtek .... a zase restart. Výsledek negativ. Připojil jsem ten počítač ke kabelu od PC na kterém teď pracuji a stále totéž.
Měrení odporu v prostoru konektoru na PC se mým klepavým rukám nějak nevede a přístup zevnitř je není vůbec. Je to HP desktop Pentium, takže je tam všechno namačkané.
Ještě mně napadlo zkusit použít nějaký prodávaný adaptér z eternetu do USB2.1. To ale netuším, jestli a jak by to vůbec mohlo v dané konfiguraci ovladačů fungovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 7546
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: po listopad 06 2023, 20:29    Předmět: Citovat

Lepší než cosi do USB bude obyč síťovka do PCI slotu.
_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
DukeNuke



Založen: Apr 02, 2018
Příspěvky: 896

PříspěvekZaslal: po listopad 06 2023, 21:19    Předmět: Citovat

jirkati napsal(a):
Ještě mně napadlo zkusit použít nějaký prodávaný adaptér z eternetu do USB2.1. To ale netuším, jestli a jak by to vůbec mohlo v dané konfiguraci ovladačů fungovat.

Fungovat to bude, pokud pro to budou ovladače pro Win7.
Síťovka do PCIe to vyřeší - jak psal kolega - jeden volný slot tam bude určitě. Jen si ohlídat výšku karty a ovladače pro Win7.
V obou případech zakázat původní síťovku v BIOSu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spiral



Založen: Jun 07, 2013
Příspěvky: 370

PříspěvekZaslal: út listopad 07 2023, 8:20    Předmět: Citovat

jirkati
citace:
Měrení odporu v prostoru konektoru na PC se mým klepavým rukám nějak nevede a přístup zevnitř je není vůbec. Je to HP desktop Pentium, takže je tam všechno namačkané.


rnbw
citace:
Ethernet byva odpaleny po burke. Na zistenie tohoto stavu staci premerat v konektore odpory medzi parmi. Musia byt 150Ω - ak je hodnota ina, je to odpalene.


Vezmi si funkční ethernetový kabel, zapoj ho do konektoru v PC a změř ohmické odpory na druhém konci kabelu (na druhém konektoru).
Pokud se bude některá naměřená hodnota výrazně lišit, tak bude něco špatně.
Zkus se podívat do konektoru v PC lupou nebo si vezmi mobil, zapni foťák a použij zoom, možná bude něco na pinech (ohlé piny, chlupy, vlasy...)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33849
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út listopad 07 2023, 9:56    Předmět: Citovat

Nema zmysel to merat, ked tam je viditelny nejaky SW problem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
asdf



Založen: Oct 06, 2022
Příspěvky: 187

PříspěvekZaslal: út listopad 07 2023, 10:04    Předmět: Citovat

jirkati napsal(a):
Ve Správci zařízení/Síťové karty je u Gigabire controleru žlutý trojúhelník.
Takhle se mi občas chová wifina. Vždycky mi pomůže dát "Zakázat zařízení" a pak ho zase povolit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DukeNuke



Založen: Apr 02, 2018
Příspěvky: 896

PříspěvekZaslal: út listopad 07 2023, 10:06    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Nema zmysel to merat, ked tam je viditelny nejaky SW problem.
Vidím to stejně. A ověřit, zda jde o HW, či SW problém lze pomocí live linuxu, jak už tu bylo doporučeno. Pokud by v linuxu síťovka fungovala, pak bude po HW stránce v pořádku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spiral



Založen: Jun 07, 2013
Příspěvky: 370

PříspěvekZaslal: út listopad 07 2023, 11:50    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Nema zmysel to merat, ked tam je viditelny nejaky SW problem.


Souhlasím, ale měl jsem obavu, jestli se z SW problému nestal také HW problém.

jirkati
citace:

Měrení odporu v prostoru konektoru na PC se mým klepavým rukám nějak nevede...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirkati



Založen: May 21, 2008
Příspěvky: 1411
Bydliště: near Liberec (JO70MT)

PříspěvekZaslal: út listopad 07 2023, 16:38    Předmět: Citovat

Spiral - HW problém kvůli klepavým rukám nehrozí. Netřeba komentovat. Před chvílí jsem odvezl PC do servisu ke zjištění kde je chyba. Při mém popisu co jsem s tím všechno prováděl servisák konstatoval, že s vysokou pravděpodobností odešla síťová karta na MB, i když se to stává zcela vyjímečně, ale stává. Jinak by se síťovky v takovém množství a sortimentu nenabízely.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spiral



Založen: Jun 07, 2013
Příspěvky: 370

PříspěvekZaslal: st listopad 08 2023, 8:22    Předmět: Citovat

Omlouvám se za nevhodný (rádoby vtipný) komentář.
Jen jsem chtěl poukázat na možnost proměřit konektor pomocí připojeného kabelu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund