Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Pioneer VSX 415-nejde zapnout
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vla



Založen: Jan 09, 2011
Příspěvky: 330
Bydliště: Havířov

PříspěvekZaslal: pá listopad 17 2023, 17:03    Předmět: Pioneer VSX 415-nejde zapnout Citovat

Zdravím.
Dostal jsem výše uvedený receiver,který nejde zapnout a ani se nerozsvítí displej.Reset držením power on/advanced surround nepomohl.Měřením zjištěno toto:Stb zdroj funguje a dává přesně 5,6V.Napájení procesoru je 5,1V.Na pinu reset CPU je stabilních 5,1V.Napájení AC_WP je 2V.Napadá Vás ještě něco?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jankrizan



Založen: Dec 30, 2007
Příspěvky: 66

PříspěvekZaslal: pá listopad 17 2023, 17:39    Předmět: Citovat

Tam môže byť aj 50 príčin. ak nemáš schému, nezmôžeš nič. Ak chceš, daj mail a pošlem Ti servisnú dokumentáciu. Tu je to nad rámec veľkosti suboru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vla



Založen: Jan 09, 2011
Příspěvky: 330
Bydliště: Havířov

PříspěvekZaslal: pá listopad 17 2023, 17:43    Předmět: Citovat

Servisní manuál samozřejmě mám,ale díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34272
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá listopad 17 2023, 17:47    Předmět: Citovat

Ten reset funguje? Objavi sa tam na moment nula? Pripadne ho skus cez odpor na moment uzemnit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vla



Založen: Jan 09, 2011
Příspěvky: 330
Bydliště: Havířov

PříspěvekZaslal: pá listopad 17 2023, 18:11    Předmět: Citovat

Neobjeví,je tam stále 5,1V.Zkusím..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Vla



Založen: Jan 09, 2011
Příspěvky: 330
Bydliště: Havířov

PříspěvekZaslal: pá listopad 17 2023, 18:20    Předmět: Citovat

Tak nic.Zajímavé je,že když měřím těch 5V na tom pinu reset a stisknu tlačítko power,tak napětí na cca 2sek.klesne na 4,7V.Totéž u napájení procesoru.Je to normální?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34272
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá listopad 17 2023, 18:28    Předmět: Citovat

Chcelo by to pozriet napajanie osciloskopom.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jankrizan



Založen: Dec 30, 2007
Příspěvky: 66

PříspěvekZaslal: pá listopad 17 2023, 19:23    Předmět: Citovat

Ak máš service manual, pozri si na doske procesora PD5963C vývod 58 (RY-AC), ovláda tranzistor na doske zdroja (C) tranzistor Q51, ten ovláda silové rele. Ak ti pri stlačení ON mení stav na 58 nohe procesora, tak meraj ten tranzistor. NA doske (F) je viacero stabilizátorov, ktoré sú napájané práve z tejto silovej časti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vla



Založen: Jan 09, 2011
Příspěvky: 330
Bydliště: Havířov

PříspěvekZaslal: so listopad 18 2023, 15:54    Předmět: Citovat

Tranzistor je v pořádku.Napětí na RY-AC při stisku ON je cca 4mV.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jankrizan



Založen: Dec 30, 2007
Příspěvky: 66

PříspěvekZaslal: so listopad 18 2023, 18:05    Předmět: Citovat

Počkaj. Nenapisal si, či sa mení stav výstupu 58 na švábe. Ako je kľudový stav a ako pri stlačení, ak sa mení z log1 na log0, tak zmeraj stav na kolektore toho tranzistora Q51.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jankrizan



Založen: Dec 30, 2007
Příspěvky: 66

PříspěvekZaslal: so listopad 18 2023, 18:19    Předmět: Citovat

Vlastne, aby som dokončil, ak je pri stisku 4mV, znamená,že je log0 a,že je tranzistor NPN tak je vlastne nevodivý. Na báze tr. by malo byť cca 0,6V aby ho zoplo a tým aj relé na silové trafo. A podľa schemy by výstup z pinu 58 mal byť bistabilný, lebo nevidím iný obvod ktorý by ma držať tranzistor vo vodivom stave. Čiže jedno stlačenie výstup log 1 a druhé zrejme log0. A tým pádom by malo cvakať relé.


snímka-obrazovky-(85).png
 Komentář:
 Velikost:  64.71 kB
 Zobrazeno:  71 krát

snímka-obrazovky-(85).png



snímka-obrazovky-(83).png
 Komentář:
 Velikost:  111.48 kB
 Zobrazeno:  64 krát

snímka-obrazovky-(83).png



snímka-obrazovky-(87).png
 Komentář:
 Velikost:  97.82 kB
 Zobrazeno:  57 krát

snímka-obrazovky-(87).png


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vla



Založen: Jan 09, 2011
Příspěvky: 330
Bydliště: Havířov

PříspěvekZaslal: so listopad 18 2023, 18:24    Předmět: Citovat

Ano,ale na polském fóru jsem se dočetl,že na vývodu 58 CPU tedy RY-AC by při stisku tlačítka ON mělo být 5V,aby relé seplo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jankrizan



Založen: Dec 30, 2007
Příspěvky: 66

PříspěvekZaslal: so listopad 18 2023, 19:03    Předmět: Citovat

Dobre chápem že ten stav na výstupe 58 sa nemení pri stlačení poweru? Skús pozrieť tr. Q9001 či je v poriadku. na báze by malo byť 0V, ovláda ho impulz cez 2,2uF kondenzátor. (ale to je už len výstrel naslepo).


Snímka obrazovky (89).pdf
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Snímka obrazovky (89).pdf
 Velikost:  176.69 kB
 Staženo:  48 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vla



Založen: Jan 09, 2011
Příspěvky: 330
Bydliště: Havířov

PříspěvekZaslal: so listopad 18 2023, 19:23    Předmět: Citovat

No v podstatě ano.Na výstupu 58 je 0V,stisknu tlačítko ON a ukáže se na cca 2sek.4mV a potom zase 0V.Jinak zatím děkuji za rady.Poměřím ten tranzistor,ale až zítra....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jankrizan



Založen: Dec 30, 2007
Příspěvky: 66

PříspěvekZaslal: so listopad 18 2023, 19:32    Předmět: Citovat

Ale ešte si pomeraj ten tranzistore Q9001, hlavne musí byť 5V na kolektore a tým pádom aj na pine12 procesora PD5963.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund