Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31936 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st leden 18 2023, 8:59 Předmět:
Yarda1 napsal(a):
VASEK_W napsal(a):
... Já jim říkám "fríkulíni" jakožto složeninou jakýchsi cizích slov...
Frikulín je člověk co si o sobě myslí, že je
FREE
COOL a IN.
A díky tomu je "every happy", takže ho nic nedokáže z jeho klídečku vykolejit.... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5000 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: st leden 18 2023, 10:47 Předmět:
Dať súčiastky bližšie k sebe. _________________ Silou vybrať peniaze od ľudí a následne za ne spraviť niečo proti ľuďom, s čím nesúhlasia, to je civilizácia?! Tento systém je chorý a vedie do záhuby.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom.
Dál spoustu let praxe, od elementárního ke složitějšímu, plus poučování se z vlastních chyb plus mezitím studium literatury a okoukávání cizích konstrukcí. Zásady se učily minimálně už před 40+lety na průmyslovkách v předmětech jako Součásti přístrojů, plus několik tématických čísel modrých AR atd.
https://knihobot.sk/g/540868
Přepisovat a tlumočit ti to předpokládám nikdo nebude.
Nebo si zaplať kurs.
Autor v roce 2005 napsal i skripta s podobným obsahem a názvem Metodika návrhu plošných spojů (možná to někde najdeš). _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Smažený obalovaný květák
Video se připravuje ...
Suroviny
sůl
hladká mouka
strouhanka
květák
kmín -nemusí být
rozšlehané vejce
olej
Postup přípravy receptu
1
Květák rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené (okmínované) vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký, měl by ještě "chroupat" ,aby při obalování držel pohromadě.
2
Předvařený květák scedíme, necháme vychladit a obalíme v trojobale: nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Takto obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s tatarkou.
3
Poznámky: Při obalování můžeme mouku nebo vejce ochutit různým kořením (např. muškátový květ). Množství surovin záleží na počtu strávníků. Domácí tatarka = majolka nebo domácí majonéza (žloutek, olej, citron. šťáva) + nastrouhaná menší cibule + nastrouhaná kyselá okurka + sůl + pepř + trochu láku z okurek.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.