Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Problem pri nahravani VHS Panasonic nv hv61
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> DVD, VHS, SAT
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jaro91



Založen: Nov 21, 2022
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 19:51    Předmět: Problem pri nahravani VHS Panasonic nv hv61 Citovat

Dobry deň potrebujem poradiť pri nahravani na VHS mi na hravanej kazete trha ľavym hornym rohom ...prosim poraďte ako by to šlo spraviť treba niaka synchronizacia na magnetickych hlavach a ako sa to roby vedel by niekto poradiť
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirkati



Založen: May 21, 2008
Příspěvky: 1317
Bydliště: near Liberec (JO70MT)

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 20:07    Předmět: Citovat

Opatrně otevřít přístroj a za chodu se podívat jak se chovají jednotlivé kladky když přes ně prochází pásek. Může se některá přidírat (málo pravděpodobné), může někde chybět na kladce kousek třecí plochy, může prokluzovat spojka na navíjecím trnu a řada dalších závad.
Nepříjemné je, že už VHS přístroje nechtějí některé servisy kvůli následné povinné záruce servisovat, často jen označí jako neopravitelné. Už se mi to stalo na DVD rekordéru, kde bylo potřeba vyměnit DVD mechaniku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jaro91



Založen: Nov 21, 2022
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 20:22    Předmět: Citovat

Neviem prečo to robí lebo pri originálnych kaziet to nerobí ani pri nahravanych kaziet na druhom rekorderi
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jaro91



Založen: Nov 21, 2022
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 20:28    Předmět: Citovat

Vedel by mi prosim vas niekto vysvetliť keď mam 6 hlavove video kolko hlav sa podieľa na nahravani ...viem že dve su zvukove možno v tom je problem že treba nastaviť hlavy ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
stefan31



Založen: Jun 17, 2004
Příspěvky: 1183

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 21:42    Předmět: Citovat

Jasné, naštelovanie hláv je to prvé, čo treba urobiť a hneď druhé je ho odniesť na zberný dvor .... najpv nafoť obraz a daj foto tu....a štelovacie náradie ulož dočasne mimo dosah svojich rúk.video Ti bude vďačné, že si mu dal šancu....

Stefan31
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 18305
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 23:24    Předmět: Citovat

U šestihlavého videa slouží dvě hlavy pro FM záznam zvuku, dvě hlavy se šířkou stopy 49 µm jsou aktivní při rychlosti posuvu SP, dvě hlavy se šířkou stopy 24 µm fungují při rychlosti LP. U záznamu pořízeného SP rychlostí se můžou hlavy LP využít při snímání zastaveného obrazu k "paběrkování" toho, co hlavy SP nepřečetly (změna sklonu stopy zastaveného pásku), prostě k minimalizaci šumových pruhů v zastaveném obrazu. Ale to tak řešili jen někteří výrobci a jen u mála typů.
Co si video zaznamená, to taky po sobě přečte, i když je jedna z dvojice obrazových hlav malinko uhnutá dozadu nebo dopředu. Ale kazety pořízené na jiném videu se pak nedají přehrávat, přesněji - nedá se na to koukat, protože dělají dva obrazy rozvidlené do Y až V. To ti nedělá, znamená to, že videohlavy jsou seřízené správně.
Jestli sáhneš na videohlavy, patří se urazit ti ruce u samé řiti.


Z čeho nahráváš?
Z druhého videa? Pak vyměň zobrazovač. Ten, co tam máš, nezvládá součet časových chyb jednoho a druhého videa (to není chyba, ale vlastnost domácího videa). Jedno video ti tak velkou chybu neudělá, v kopii se naskládají.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 4835
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2022, 6:47    Předmět: Citovat

Originalne kazety-zeby ochrana proti kopirovaniu? V tom pripade s tym neurobis nic.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 18305
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2022, 14:00    Předmět: Citovat

Ano, i to by mohlo být, ale ochrana proti kopírování se v záznamu na Panasoniky projevuje střídavou ztrátou kontrastu a světláním a tmavnutím obrazu. Často ta změna kontrastu způsobí i rozpad synchronizace obrazu.
Koukat se na to rozhodně dlouho nedá...

Keemo: ale stačí ve videosignálu vyklíčovat pár střídavě nadměrně černých a nadměrně bílých impulsů umístěných v půlsnímkovém zatemňovacím intervalu v 5 - 7 řádcích za vyrovnávacími snímkovými impulsy, nahradit je standardní úrovní černé, a je po ochraně. Jednoduchý dekodér se dá spáchat například pomocí obvodu A255D a několika diskrétních součástek okolo.


Naposledy upravil Hill dne út listopad 22 2022, 19:54, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
radioelectrum



Založen: Nov 11, 2011
Příspěvky: 1997
Bydliště: Oslavany

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2022, 14:46    Předmět: Citovat

Ještě by to mohlo být tím že jedna strana opásání nedojede úplně dozadu, ale zůstane o kousíček vpředu a tím je opásání hlav o kousek menší. Já jsem se ale setkal u Panasonicu (myslím si že to byla tato mechanika) s tím že na jedné straně opásala o dost velký kus méně a výsledný záznam byl s pruhama přes obraz takže to vapadalo jako že to nepoznalo SP, LP, EP režim.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 1196
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2022, 15:48    Předmět: Citovat

Jen mimo téma - dneska ještě někdo používá video? Že bych nabídl jedno (SONY SLV-X50D) které potřebuje opravu a mě se do toho nechce...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
stefan31



Založen: Jun 17, 2004
Příspěvky: 1183

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2022, 18:19    Předmět: Citovat

Ja ich používam a nie jedno ... a stále hľadám JVC HR-D725

Stefan31
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 18305
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2022, 20:32    Předmět: Citovat

Ano, taky používám a udržuji 5 kousků přístrojů VHS s různými mechanikami, protože pořád se někde nacházejí nějaké památeční videokazety. Některé se dají digitalizovat obyčejným USB videograbberem přímo, ale musí se vyzkoušet, ve kterém videu nejméně plápolá horní okraj obrazu. Jednomu vyhovuje mechanika Fox se setrvačníkem, tedy Philips, jinému některý Panasonic, jiný nejlépe vyjde na Thomsonu (ten můj VPH6680 ale už umí jen LP a sedmihlavý buben nebyl a není k sehnání), na něco stačí JVC.
Nedělám to ale často, proto nehodlám investovat do drahého grabberu s korektorem časové základny. Sestřihy z domácích kamer VHS-C, či S-VHS uložené na kazetu VHS (takové různé stužkové, maturitní plesy, svatby, rodinné oslavy a podobné kratochvíle jsou na původních kazetách v kameře dávno několikrát přemazané novějšími záznamy, takže zbývají jen ty kopie) totiž plápolají, až haňba. A, jsou-li navíc zkopírované ze dvou tří kamer, plápolají v každém záběru jinak. Stejně to pak sestříhám na několik souborů délky do půlhodiny, on se stejně na celý dvou až čtyřhodinový záznam nikdo nevydržel dívat už tenkrát, natož dnes. Taky u toho nevydržím: pustím přepis a jdu dělat něco jiného. Za půl hodiny si počkám na vhodné místo, kde to střihnu, pustím další půlhodinu a to celé opakuji až do konce, aniž bych se na to koukal. Víc u toho neřeším, ať si s tím pak příbuzní nebo kámoši dělají, co chtějí.
A, když na to žádný kousek videa nestačí, překvapivě zafunguje pustit to na LCD placku, ta se k analogovému signálu chová, jako stará analogová televize se zkrácenou časovou konstantou řádkové synchronizace, obraz je naprosto klidný, tak to sejmu digitální kamerou (to z CRT televize nešlo) a přes firewire to pošlu rovnou na harddisk. Při přesném umístění a zaostření kamery v zatemnělé místnosti není vidět rozdíl v rozlišení mezi kamerou a videograbberem (to na pásku je pořád daleko horší), tedy až na to, že obraz sejmutý kamerou je rovný a klidný.
Otázka je, co až nebudou televize s analogovým vstupem... pak možná zbude sem tam někdo, komu ještě funguje video s TBC, nebo firma, která na to má profi vybavení. Ale to nebude zadarmo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MiraSt



Založen: Apr 19, 2008
Příspěvky: 1019
Bydliště: Fryčovice

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2022, 20:39    Předmět: Citovat

Taky používám, ale jenom na záznam zvuku z mixpultu.
_________________
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Gravidity se nekoná. Na jaře 2023 zásyp.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jaro91



Založen: Nov 21, 2022
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: čt listopad 24 2022, 15:09    Předmět: Citovat

Dobrý deň viem video je už dávna minulosť ale je to skôr taká nostalgia keď si človek pozrie stary analogovy system...chcem sa opytať dokaže video nahravať z dvbt1 izbovej anteny ked ju pripojim na RFin alebo to nahravalo iba z vonkajšich analogovych anten ktore brali sygnal z vysielača...vďaka za radu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 18305
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: čt listopad 24 2022, 15:37    Předmět: Citovat

Jedině z CVBS výstupu settopboxu přes AV IN.
Analogový tuner ve videu je ti už k ničemu. Stejně tak časovač nahrávání či další vylepšení, jako Video Programming System, protože tento signál se v digitálu nevysílá a programy jen vyjímečně začínají včas.
A i ten výstup ze settopboxu musíš nastavit na PAL 4:3 LB nebo 4:3 PS, jinak budeš mít deformovaný obraz (nesprávný poměr stran).
Teprve, jestli má settopbox RF modulátor laděný na některý TV kanál, mohl bys nahrávat přes tuner ve videu, ale tím zbytečně zabiješ i tu třetinu rozlišení, kterou umí video proti SD vysílání v digitálu.
Výhodou ale zůstane, že můžeš celkem snadno vystříhat reklamy, aby už v záznamu nebyly.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> DVD, VHS, SAT Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund