Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Transformátor sekundár 1V
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
markoni



Založen: Oct 30, 2006
Příspěvky: 2228
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 13:09    Předmět: Transformátor sekundár 1V Citovat

Zdravím
Dá se koupit transformátor s sekundárem do 3V ? díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 24986
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 13:16    Předmět: Citovat

Napadla mě trafopájka... Very Happy
_________________
Pokud mě chcete oslovit, klidně použijte jméno Zdeněk.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
dj_Paul



Založen: Sep 19, 2004
Příspěvky: 2213
Bydliště: Laškov

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 13:29    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 24986
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 13:36    Předmět: Citovat

Trošku záleží i na proudu, kterej je požadován.
_________________
Pokud mě chcete oslovit, klidně použijte jméno Zdeněk.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
HF_Tech



Založen: Apr 25, 2022
Příspěvky: 114

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 13:46    Předmět: Citovat

Máme na zakázku namotaný 1f trafo, co má 4x sekundár 1závit z měděného pásu a dává cca 2V 4500A.
Pokud nepotřebuješ velký proud, tak stačí trafo z mikrovlnky, vyřezat sekundár vysoké napětí a místo něj si udělat několik závitů tlustým drátem podle potřeby. Práce asi na 20 minut.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 17247
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 14:22    Předmět: Citovat

Ze starého Tesláckého trafa zlikviduješ namotaný sekundár a těch pár závitů uděláš sám . Ale dej ten proud .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dj_Paul



Založen: Sep 19, 2004
Příspěvky: 2213
Bydliště: Laškov

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 15:11    Předmět: Citovat

Proud je tajnej...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Yarda1



Založen: Feb 11, 2009
Příspěvky: 2231

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 15:23    Předmět: Citovat

Vzpomněl jsem si na zvonkové trafo (proud a výkon nula nula prd) co měl vývody 3-5-8V, nevím, jestli se ještě dá koupit.
https://www.zbozi.cz/vyrobek/zamel-8016-trafo/

_________________
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 17247
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 16:58    Předmět: Citovat

Bývali zdroje do zásuvky na dva nicd , ty měly při zatížení ke 4V .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Artaban001



Založen: Apr 01, 2004
Příspěvky: 9028
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 17:06    Předmět: Citovat

Trafo z řídící desky mikrovlnky. Pokud má VFD displej, tak trafo má jedno nízkonapěťové vinutí cca 3V na žhavení displeje. Žhavící vinutí magnetronu z MOTu má kolem 3.5V. žhavící proud je 10A. Pokud uvolníš VN vinutí a do uvolněného prostoru navineš žhavící vinutí tlustým kabelem, budeš mít z toho bodovačku. Nezaměňovat MOT, co obsluhuje magnetron, z napájecím trabsformátorkem procesoru a displeje ovládání.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kvicala_r



Založen: Jan 19, 2005
Příspěvky: 3146
Bydliště: Haná / N.J.

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 17:42    Předmět: Citovat

Myslím, že taková Nokia 5110 měla podobnou nabíječku malého výkonu. Je nemohu dohledat, jestli to tráfko bylo jen tak měkké, nebo mělo sekundár tak nízké napětí.
Případně to obejít trafem s dvěma sekundáry, co se od sebe odečtou. Náročné na výkon, místo a hmotnost, ale fungovat to bude
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petrfilipi



Založen: Sep 13, 2005
Příspěvky: 2425

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 18:32    Předmět: Citovat

Trafo nabíječka N5110 byla typu ACP7E, výstup 3,7V.

Naposledy upravil petrfilipi dne út listopad 22 2022, 6:59, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 17247
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 18:48    Předmět: Citovat

Víš co , mám i nyní 3510 , na trafu k ní je to taky , ale naprázdno to leze k 8 voltům ......
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
konosuke



Založen: Dec 18, 2006
Příspěvky: 9287
Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 19:18    Předmět: Citovat

Kuchnout z vyřazené nabíječky na dvě tužky AA, AAA?
_________________
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bdn



Založen: Jan 16, 2020
Příspěvky: 331

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2022, 19:24    Předmět: Citovat

Trafo k autodráze nebo k vláčkům, použité z výprodeje. Postupně odmotávat závity sekundáru, až se docílí požadované napětí...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund