Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Lenovo V560 neberie mi žiadnu wifi kartu prečo ?
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jano101



Založen: Jun 27, 2007
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: čt září 01 2022, 12:04    Předmět: Lenovo V560 neberie mi žiadnu wifi kartu prečo ? Citovat

zdravím chcel by som vedieť v čom je problém

dostal som podarúnok Lenovo V560 nejak som ho rozbehal teda komplet notebook behá
ale akonáhle sa do slotu strčí akákolvek wifi karta notak nenabehne a len napíše:

Unauthorized Wireless card is plugged in.Power off and remove it

skúšal som tieto karty samozrejme všetky sú funkčné
dá sa to nejako obísť resp modifikovať bios ?

realtek rtl8723b
broadcom 802.11n
Qualcomm Atheros AR9485
Intel Centrino Wireless-N 2230
Intel® Centrino® Wireless-N 1000
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 6206

PříspěvekZaslal: čt září 01 2022, 12:21    Předmět: Citovat

Spíš to bude nějaká bezpečnostní funkce zapnutá v BIOSu, kde přidání kartu musíš povolit. Ne že by to bylo HW vázané.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 4835
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: čt září 01 2022, 12:34    Předmět: Citovat

V biosu se nic takoveho vypnout neda. Je to proste tak udelane ze to bere jen karty ktere maji PN od lenova. Nejjednodussi je se na to obrazek_cenzura poac ty karty pokud pujdou sehnat tak budou stat za hovno nebo a navic budou drahe. Reseni? Koupit wifi kartu do USB za 10€ a neresit tohle.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jano101



Založen: Jun 27, 2007
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: čt září 01 2022, 12:41    Předmět: Citovat

počul som niečo o modifikovaní biosu samozrejme ja toto všetko beriem ako zábavku neriešim to že to musí byť za každú cenu Smile


údajne sa to dá niekde pri modifikovaní biosu proste ten zoznam vypnúť a pak to jede Smile

PS mám aj iné lenovo notebooky a tam tento problém nieje a každá jedna hore písaná wifi karta ide no problém
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pocitujlasku



Založen: Dec 12, 2005
Příspěvky: 1464

PříspěvekZaslal: čt září 01 2022, 12:51    Předmět: Citovat

nie vsade sa to da vypnut. Nie je to priamo viazane na kus od lenova. Tebe staci najst s akymi kartami sa ten notas predaval a dat tam jednu z nich. musi sediet vyrobca a model.
Podobny zamok mali stare ibm.

_________________
No vidis, a tak si sa bal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 5803
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt září 01 2022, 12:55    Předmět: Citovat

V BIOSu je někde whitelist, které karty notebook akceptuje. Dá se jít cestou modifikovaného BIOSu, nebo modifikace identifikace wifi karty, pokud má na sobě eeprom nebo sériovou flash s firmwarem. Před časem jsem takto modifikoval wifi modul, aby běhal v notebooku HP. Modifikovaný BIOS se mi příloš nezamlouvá. Modifikací se samozřejmě myslí přímo úprava binárního obsahu, v žádném nastavení se to samozřejmě změnit nedá.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 4835
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: čt září 01 2022, 13:26    Předmět: Citovat

jano101 napsal(a):

PS mám aj iné lenovo notebooky a tam tento problém nieje a každá jedna hore písaná wifi karta ide no problém

toto blokovanie bolo vysadou lenova do urciteho roku, novsie modely uz tuto trapnost nemaju a je mozne tam dat cokolvek...Myslim ze to boli modely ktore este ako tak cuchali k IBM...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 30902
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt září 01 2022, 14:54    Předmět: Citovat

Najjednoduchsie je (napr. na eBay) zohnat kartu, ktora je vybrata z rovnakeho typu a teda tam urcite pojde. Takto som davnejsie riesil doplnenie wifi do stareho HP.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pocitujlasku



Založen: Dec 12, 2005
Příspěvky: 1464

PříspěvekZaslal: čt září 01 2022, 15:44    Předmět: Citovat

Zaky: lenze ked zmenis identifikator, tak musis davat pozor aby ti windows dal spravne ovladace.
keemo: tiez sa mi mari, ze som to riesil na starych, co este boli ibm lenovo a neviem ci aj stare hp nemali nieco podobne

_________________
No vidis, a tak si sa bal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DedVseved



Založen: Jul 01, 2019
Příspěvky: 377

PříspěvekZaslal: čt září 01 2022, 15:52    Předmět: Citovat

V Hardware Maintenance Manual https://www.manualslib.com/manual/710635/Lenovo-V560.html?page=80#manual je zřejmé, které karty jsou podporovány, ale osobně by jsem ten whitelist odebral.

WLAN card, 802.11a/g/n && 802.16e, Intel 6250NX MOW MPCIE NB HMC
WLAN card, 802.11a/g/n && 802.16e, Intel 6250GX MOW MPCIE NB HMC
WLAN card, 802.11a/g/n && 802.16e, Intel 5150AG_WX RUM PCIE HMC
WLAN card, 802.11 a/g/n, Intel 6200N MOW M PCIE NB HMC 20002324
WLAN card, 802.11 b/g/n, Intel 1000N MOW M PCIE NB HMC 20002329
WLAN card, 802.11 b/g/n 1*1, Gtc BCM4313 M 802.11NMOW NB
WLAN card, 802.11 b/g/n 1*1, AR9285 HB95 BGN MOW NB 20002346
WLAN card, 802.11 b/g/n 1*1, Liteon AR9285 HB95 BGNMOW NB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jano101



Založen: Jun 27, 2007
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: čt září 01 2022, 16:39    Předmět: Citovat

to je super ked budem doma skusim to modifikovat
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DedVseved



Založen: Jul 01, 2019
Příspěvky: 377

PříspěvekZaslal: čt září 01 2022, 17:13    Předmět: Citovat

Co jsem si všiml, tak modifikovat ten BIOS není tak jednoduché. Také jsem zahlídl možnost dump takového BIOSu dát do vlákna na bios-mods.com, kde ho zkušenější upraví, nebo už tam může být upravený k dispozici.

Zkoušel jsi Atheros AR9485, ale podporovaný je Atheros AR9285, což je jen o jiném Vendor ID:
PCI\VEN_168C&DEV_0032&SUBSYS_4115144D, Qualcomm Atheros AR9485 Wireless
PCI\VEN_168C&DEV_002B&SUBSYS_4101144D, Qualcomm Atheros AR9285 Wireless

Na tyto starší Atheros karty by měl fungovat Atheros EEPROM tool, kde se dá eepromka dumpnout, změnit a nahradit např. viz.
https://www.tonymacx86.com/threads/rebranding-the-atheros-928x-cards-the-guide.115110/
což by mohlo být také řešení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jano101



Založen: Jun 27, 2007
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: pá září 02 2022, 8:18    Předmět: Citovat

každopádne musím pochváliť vecnú diskusiu- to tu nebýva často

na chalupe sa do toho pustím a budem bádať Smile
dík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jano101



Založen: Jun 27, 2007
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: st září 21 2022, 7:32    Předmět: Citovat

no nič musím konštatovať po dvoch týždňoch študovania bádania a testovania môj neúspech

tak ak by tu bol niekto kto vie daný bios otvoriť z modifikovať teda vymazať whitelist a urobiť ešte to aby sedel kontrolný súčet alebo inak aby bolo ošetrené aj to že s biosom nebolo modifikované nech napíše rád by som to zmákol zrovna som teraz PN doma hodilo by sa mi to.
Smile

PS nechcem modifikovať wifi kartu skorej by som ten bios
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 30902
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: st září 21 2022, 7:34    Předmět: Citovat

BIOSu sa nechytaj, lebo si umrtvis cely notebook.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.22 sekund