Zaslal: čt září 01 2022, 12:04 Předmět: Lenovo V560 neberie mi žiadnu wifi kartu prečo ?
zdravím chcel by som vedieť v čom je problém
dostal som podarúnok Lenovo V560 nejak som ho rozbehal teda komplet notebook behá
ale akonáhle sa do slotu strčí akákolvek wifi karta notak nenabehne a len napíše:
Unauthorized Wireless card is plugged in.Power off and remove it
skúšal som tieto karty samozrejme všetky sú funkčné
dá sa to nejako obísť resp modifikovať bios ?
Založen: Sep 10, 2007 Příspěvky: 5053 Bydliště: Ostrava, Bratislava
Zaslal: čt září 01 2022, 12:34 Předmět:
V biosu se nic takoveho vypnout neda. Je to proste tak udelane ze to bere jen karty ktere maji PN od lenova. Nejjednodussi je se na to poac ty karty pokud pujdou sehnat tak budou stat za hovno nebo a navic budou drahe. Reseni? Koupit wifi kartu do USB za 10€ a neresit tohle.
nie vsade sa to da vypnut. Nie je to priamo viazane na kus od lenova. Tebe staci najst s akymi kartami sa ten notas predaval a dat tam jednu z nich. musi sediet vyrobca a model.
Podobny zamok mali stare ibm. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Zaslal: čt září 01 2022, 12:55 Předmět:
V BIOSu je někde whitelist, které karty notebook akceptuje. Dá se jít cestou modifikovaného BIOSu, nebo modifikace identifikace wifi karty, pokud má na sobě eeprom nebo sériovou flash s firmwarem. Před časem jsem takto modifikoval wifi modul, aby běhal v notebooku HP. Modifikovaný BIOS se mi příloš nezamlouvá. Modifikací se samozřejmě myslí přímo úprava binárního obsahu, v žádném nastavení se to samozřejmě změnit nedá. _________________ Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Založen: Sep 10, 2007 Příspěvky: 5053 Bydliště: Ostrava, Bratislava
Zaslal: čt září 01 2022, 13:26 Předmět:
jano101 napsal(a):
PS mám aj iné lenovo notebooky a tam tento problém nieje a každá jedna hore písaná wifi karta ide no problém
toto blokovanie bolo vysadou lenova do urciteho roku, novsie modely uz tuto trapnost nemaju a je mozne tam dat cokolvek...Myslim ze to boli modely ktore este ako tak cuchali k IBM...
Zaslal: čt září 01 2022, 14:54 Předmět:
Najjednoduchsie je (napr. na eBay) zohnat kartu, ktora je vybrata z rovnakeho typu a teda tam urcite pojde. Takto som davnejsie riesil doplnenie wifi do stareho HP.
Zaky: lenze ked zmenis identifikator, tak musis davat pozor aby ti windows dal spravne ovladace.
keemo: tiez sa mi mari, ze som to riesil na starych, co este boli ibm lenovo a neviem ci aj stare hp nemali nieco podobne _________________ No vidis, a tak si sa bal
Co jsem si všiml, tak modifikovat ten BIOS není tak jednoduché. Také jsem zahlídl možnost dump takového BIOSu dát do vlákna na bios-mods.com, kde ho zkušenější upraví, nebo už tam může být upravený k dispozici.
Zkoušel jsi Atheros AR9485, ale podporovaný je Atheros AR9285, což je jen o jiném Vendor ID:
PCI\VEN_168C&DEV_0032&SUBSYS_4115144D, Qualcomm Atheros AR9485 Wireless
PCI\VEN_168C&DEV_002B&SUBSYS_4101144D, Qualcomm Atheros AR9285 Wireless
no nič musím konštatovať po dvoch týždňoch študovania bádania a testovania môj neúspech
tak ak by tu bol niekto kto vie daný bios otvoriť z modifikovať teda vymazať whitelist a urobiť ešte to aby sedel kontrolný súčet alebo inak aby bolo ošetrené aj to že s biosom nebolo modifikované nech napíše rád by som to zmákol zrovna som teraz PN doma hodilo by sa mi to.
PS nechcem modifikovať wifi kartu skorej by som ten bios
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.