Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

solar regulator porucha
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Martin_Fio



Založen: Dec 28, 2005
Příspěvky: 186

PříspěvekZaslal: pá září 16 2022, 19:25    Předmět: Citovat

IGW40N65H5FKSA1 mají třeba v semic.cz a v gatech mám 470 ohmů, aby mi to nerušilo na kv.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samponek



Založen: May 11, 2015
Příspěvky: 2625

PříspěvekZaslal: pá září 16 2022, 19:35    Předmět: Citovat

Bez rozlousknutí poznáš pravost orientačně změřením Cgs, když je menší oproti datasheetu, tak jsou falešné ( malý čip)

Zvětšováním odporu v gate to vede do lineární oblasti a většímu zahřívání.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samponek



Založen: May 11, 2015
Příspěvky: 2625

PříspěvekZaslal: so září 17 2022, 9:13    Předmět: Citovat

Bez budiče to nesmíš zapnout, protože IGBT nemají vybíjecí odpory v gate a tím pádem jsou v luftu a přes kapacitu Ccg ( která je v okamžiku zapnutí vybitá)se otevřou a protože jsou v sérii, tak se odprásknou.
Na IR2110 to předělat jde, ale musíš předřadit logiku z hradel 4030 ( generátor mrtvého času) kvůli tomu, že IR2108 má vnitřní DEADTIME
4030 má 4 hradla, dvě zajistí deadtime a jedno urovně.
0.5us znamená zapojit do vstupu cca 10k paralelně s diodou 1n4148 anodou směrem k vstupu a kondík 47p na mínus.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samec



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 3395

PříspěvekZaslal: út říjen 04 2022, 12:32    Předmět: Citovat

Včera došli nové budiče IR2108 a nový procák. Správa sa to inak, ale stále divne. Skúšané s autorafom a usmerňovačom a 40W žiarovkou ako záťaž. Na jednej strane mostu sú pôvodné tranzistory aj budič, na druhej s novým budičom tranzistory 47N60C3. Prúd do záťaže má na osciloskope kladné aj záporné impulzy, takže predpokladám, že tranzistory aj budiče sú funkčné. Striedač však nabehne len na pár sekúnd, počas ktorých zvyšuje dlžku trvania impulzov od nejakého minima po nejaké maximum a potom sa vypne a nerobí nič. Rovnako so starým procakom verzie 4, aj s novým verzie 8. Len s novým procakom trochu dlhšie nabieha, kým začne striedať. Kde môže byť chyba? Čo sa mu nepáči?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Martin_Fio



Založen: Dec 28, 2005
Příspěvky: 186

PříspěvekZaslal: út říjen 04 2022, 12:39    Předmět: Citovat

Zdravím, tak to asi fungovat má, když mi rozpojí termostat tak se mi to taky takhle jeví. Hold 300V a 1.5kW není 40W žárovka.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samec



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 3395

PříspěvekZaslal: út říjen 04 2022, 12:48    Předmět: Citovat

Lenže to by preplo relé na druhý výstup a rozsvietila sa druhá LEDka. Striedač by mal striedať ďalej na druhom výstupe. Tu však striedač prestane striedať.

Procák má len tri vstupy: veľkosť vstupného napätia, prítomnosť napätia na výstupe a teplota termistora. Chybný môže byť len jeden z týchto troch signálov. O ničom inom procák nevie. Alebo vie?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Martin_Fio



Založen: Dec 28, 2005
Příspěvky: 186

PříspěvekZaslal: út říjen 04 2022, 13:56    Předmět: Citovat

A je správně nastaven parametr d.), co že to má udělat? (prioritní bojler, prioritní měnič...)
Šel bych do testovacího režimu J.) vyzkoušel střídu a výstup a hurá na FV. S 200mA na výstupu se nic nevyzkouší.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samec



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 3395

PříspěvekZaslal: st říjen 05 2022, 10:11    Předmět: Citovat

Bolo by pekné, keby v návode boli popísané chybové stavy, napríklad čo znamená rýchle blikanie zelenej LED. Tiež by som rád vedel, aký je rozdiel medzi softvérom verzie 4 a najnovším softvérom verzie 8 a čo sa zmenilo v návode, lebo stará verzia návodu už asi nie je dostupná.
návod V8
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samec



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 3395

PříspěvekZaslal: st říjen 05 2022, 16:40    Předmět: Citovat

Dnes v podvečer otestované so solárnymi panelmi. Napätie naprázdno 200V. Bez záťaže prepne rele na druhý výstup a beží ďalej. So záťažou zrazí napätie na 60V, ako keď je záťaž napriamo a vypne sa. Teda nič nereguluje. Dá sa niekde vidieť ten divotvorný softvér, že čo presne robí?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Martin_Fio



Založen: Dec 28, 2005
Příspěvky: 186

PříspěvekZaslal: st říjen 05 2022, 17:24    Předmět: Citovat

Zdravím, pokud cca 1,5kW zátěž srazí napětí ze solárů z 200V na 60V, a pak že se vypne je asi správně. Mám 8 panelů, cca když to ideálně svítí cca 400V a srazí cca na 300V. Hodně záleží, čím je výstup měřen. Čínským RMS bych na nesinusový průběh nevěřil, kolega pokusně připojil na výstup pzem04 a ten odhořel plamenem.
Mám pzem017 na DC a start měniče umí rozhodit procesor v pzemu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samec



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 3395

PříspěvekZaslal: pá říjen 07 2022, 9:35    Předmět: Citovat

Martin_Fio napsal(a):
Zdravím, pokud cca 1,5kW zátěž srazí napětí ze solárů z 200V na 60V, a pak že se vypne je asi správně.
To správne určite nie je. Regulátor má predsa púštať do záťaže len toľko, aby súčin napätia a prúdu dával maximállny výkon. Ak je výsledok regulácie rovnaký, ako záťaž pripojená napriamo, tak to asi nereguluje.

Včera vyskúšané okolo obeda, z 300V to spadlo na 200V a po pár sekundách sa regulátor vypol úplne rovnako. Niečo sa softvéru nepáči. Alebo ho treba pred prvým použitím nejako špeciálne konfigurovať? V návode je uvedené, že defaultne je nastavený prvý režim pre prioritný bojlér.

Neexistuje nejaký open source softvér pre Arduino? Už ma to prestáva baviť takto naslepo riešiť akésy nezadokumentované softvérové podivné stavy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Martin_Fio



Založen: Dec 28, 2005
Příspěvky: 186

PříspěvekZaslal: pá říjen 07 2022, 9:44    Předmět: Citovat

Tak to je něco špatně. Osobně bych kouknul osciloskopem a dal si měnič do testovacího režimu a koukal jak se chová při různé pwm.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Martin_Fio



Založen: Dec 28, 2005
Příspěvky: 186

PříspěvekZaslal: pá říjen 07 2022, 9:53    Předmět: Citovat

Zkušenost nemám http://tnweb.tode.cz/fotovoltaicky-mppt-menic-pro-ohrev-vody-siton-210/
Dps jsem viděl na bazoši.

Mě bel cca fungoval stylem zapni a zapomeň 2x.

Bely jsem oživoval kolegům a problémy byly s chybějícími propojkami, vadným budičem a prostřeleným fetem adi z důvodu indukčnosti na výstupu, ale jinak to chodilo.


Naposledy upravil Martin_Fio dne pá říjen 07 2022, 10:04, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samec



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 3395

PříspěvekZaslal: po říjen 24 2022, 8:33    Předmět: Citovat

Už to ide. Bol ulomený termistor. Jak je utopený v silikónovej paste medzi rebrami chladiča, tak to nebolo vidieť, ani zmerať ho v tom zapojení nie je jednoduché. Nepredpokladal som, že je SMD. Zrejme sa ulomil pri manipulácií a výmene tranzistorov, keďže chladič sa trochu hýbe, jak pruží na tranzistoroch. Tiež som nepredpokladal chybu termistora, keď bez záťaže to šlo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund