Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Falosne DIMM

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 30819
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt červen 23 2022, 10:39    Předmět: Falosne DIMM Citovat

Cinania vo velkom recykluju RAM cipy a vyrabaju z nich "nove" moduly. Pozna sa to velmi jednoducho - cipy su poskriabane (kazdy inak) a kazdy kus na module ma ine oznacenie. Aspon vyrobcu a typ dodrziavaju, ale datecode a dalsie udaje su rozne.

Pri nakupe pochybnych znaciek z AliExpressu sa to da cakat. Ale pozor, oni falsuju aj znacky ako Kingston, ci Samsung. Nemaju problem na falosnu "AMD-only" DDR2 RAM (16 cipov na kazdej strane - zlepene zo serverovych modulov) nalepit nalepku napr. Kingston KVR800D2N6/4G. Alebo Samsung M378T5263AZ3 a dat na cipy chladic, aby nebol podvod zrejmy na prvy pohlad. Problem ma kupujuci, lebo mu to s Intelom nepojde...

Falosne moduly sa dokonca predavaju aj v nasich obchodoch pod "znackou" 2-Power. Nastastie ale max. 2GB a tie funguju (8 chipov na stranu).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DusanEm



Založen: Jan 03, 2019
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: pá červen 24 2022, 2:21    Předmět: Citovat

Jako DDR2 sa ťažko zháňa, ale CE (Čina Ekssport Very Happy) a QC si dokáže kúpiť len ten, komu absolútne nezáleží na:
1. Životnosti
2. Spoľahlivosti
3. Kvalite
4. Udržateľnosti
5. Ekológii
Z Čajny som kúpil niekoľko lacných display-ov na mobily s tvrdením, že sú origo. 2 z nich v tme mali rôzne viditeľné farebné fľaky približne vo velkosti otlačku palca (Pri práci za svetla nič nebolo vidieť). Jeden nemal polarizačný filter, takže v lete s Polaroid slnečnými okuliarmi len na ležiaka bol vidieť display.
Som si povedal, že nepotrebujem ich lacný export, aby ma po dedine niekto ohováral, že to neviem robiť!
Nakupujem teraz na SK z jednoho servis centra a kvalita bez reklamácií.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 30819
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá červen 24 2022, 7:45    Předmět: Citovat

DDR2 do 2GB su plne bazary za rozumne ceny. Ale skus zohnat 4GB. Vsetko je bud falosne alebo stoji 100 eur. Nakoniec som na eBay zohnal z Nemecka dva 4GB ECC moduly HYPERTEC z nejakej HP workstation.

ECC navyse nevadi (je to len dalsich 8 datovych bitov, ktore na doskach bez podpory ECC nie su zapojene). Problemy moze robit akurat BIOS. Na Asus doskach to chodi. Na doske Intel mi to neslo, asi by stacilo upravit SPD EEPROM.

[edit]
Este som skusal DELL. OptiPlex 330 zobrazi "Memory type or speed is not supported on this system" a "System Halted". OptiPlex 755 pipa ako bez RAM. Takze pre znackove PC by to chcelo upravit SPD.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pocitujlasku



Založen: Dec 12, 2005
Příspěvky: 1423

PříspěvekZaslal: pá červen 24 2022, 15:07    Předmět: Citovat

tak to si na tom dobre. ja som ecc ramky v davnejsej dobe nedokazal rozbehat na ziadnej z beznych lacnych dosiek.
_________________
No vidis, a tak si sa bal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 30819
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá červen 24 2022, 16:24    Předmět: Citovat

Nemal si registered moduly? Tie nechodia v ziadnej desktopovej doske, aj ked sa tam fyzicky daju vlozit.
Este existuju serverove FB-DIMM, ale tie sa tam vlozit nedaju (maju vyrez na inom mieste).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund