Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Pioneer A-403R dotaz - závada?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kaca



Založen: Nov 29, 2006
Příspěvky: 2778
Bydliště: Skoro Plzeň

PříspěvekZaslal: so červen 18 2022, 12:09    Předmět: Pioneer A-403R dotaz - závada? Citovat

Dobrý den! Mám prosbu o radu. Mám zesilovač A-403R u kterého myslím je závada a to taková že hraje pouze při zapnuté funkci DIRECT což je asi přemostění předzesilovače. Tedy nefungují korekce a ani stereováha. Pokud tlačítko není v zapnutém stavu tak zesilovač nevydá ani hlásku. Chci se Vás zeptat jestli nemůže být tento stav způsobený ještě nějakým jiným "fíglem" a nebo zda se jedná o závadu, případně pokud by měl někdo s tímto zkušenost, prosím poraďte. Děkuji!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 4833
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: so červen 18 2022, 16:17    Předmět: Citovat

Vadny DSP procesor.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 30819
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: so červen 18 2022, 16:35    Předmět: Citovat

To je klasicky analogovy zosilnovac z polovice 90. rokov, tam snad ziadny DSP nie je.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 4833
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: so červen 18 2022, 19:51    Předmět: Citovat

Ah so.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 1076
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: ne červen 19 2022, 7:15    Předmět: Citovat

Stáhni si na táně servisní manuál, je tam (dost nepřehledné) schema a měř. Cesta signálu s vypnutým "source direct" je ze schematu jasná, začni tím že změříš napájecí napětí na IO, pak nejlépe zdroj signálu a osciloskop, mělo by to být jednoduché.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kaca



Založen: Nov 29, 2006
Příspěvky: 2778
Bydliště: Skoro Plzeň

PříspěvekZaslal: ne červen 19 2022, 8:52    Předmět: Citovat

Děkuji! Myslel jsem si to že bude na řadě měření. Servisní manuál jsem stáhl tak v týdnu ( dnes jsem off, byl jsem včera hrát ) na tom budu pracovat. I když ten manual jako schéma dobré ale cesty na PCB tedy katastrofa. Ještě tam byl vadný rezistor R579 na spínání výstupů 1 Ohm ale to už fachčí. Ještě jednou díky! Jen jsem si chtěl ověřit že závada existuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 1076
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: ne červen 19 2022, 20:42    Předmět: Citovat

Koybs měl problém dál pošli SZ ať nezasíráme vlákno, jde to i s volmetrem bez generátoru a osciloskopu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ransom



Založen: Jul 19, 2020
Příspěvky: 57
Bydliště: Náchod

PříspěvekZaslal: po červen 27 2022, 19:42    Předmět: Citovat

Mrkni se na tenhle obrázek. Máš propojky mezi konektory ADAPTOR IN a OUT?
(na té fotce vlevo dole)

https://www.fein-hifi.de/images/product_images/original_images/a403grof?MODsid=5791ff03f994b435cfa50e31461c80a4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kaca



Založen: Nov 29, 2006
Příspěvky: 2778
Bydliště: Skoro Plzeň

PříspěvekZaslal: út červen 28 2022, 5:10    Předmět: Citovat

ransom - Děkuji moc! To je ono. Neměl jsem a ani jsem nevěděl že to tak má být. Ještě jednou díky!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ransom



Založen: Jul 19, 2020
Příspěvky: 57
Bydliště: Náchod

PříspěvekZaslal: út červen 28 2022, 5:54    Předmět: Citovat

Ehh, střelil jsem od boku, ani jsem nehledal schéma. S tímhle označením je to přerušená signálová cesta, pro zařazení třeba externího ekvalizéru. Direct u některých zesilovačů obchází kromě korekcí i tuhle odbočku. U některých zesilovačů Direct vyřazuje i zapnutý Loudness, u jiných ne.

Další zesilovače mají přerušení signálové cesty vyvedeno na konektory PRE-OUT a MAIN-IN. To je pak až před koncovým stupněm. Ty bez propojek, respektive bez propojení s jiným zařízením nehrajou vůbec. To je určené třeba k připojení výkonnějšího koncáku. Nebo naopak k buzení vlastního koncáku jiným předzesilovačem.

Funguje ti to tak? Protože je mi divný, že když jsem hledal obrázek, tak v inzercích je často tenhle zesilovač nafocený bez propojek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 11075
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: út červen 28 2022, 6:47    Předmět: Citovat

ransom napsal(a):
. . . tak v inzercích je často tenhle zesilovač nafocený bez propojek.

. . . a to je dost možná důvod inzerovaného prodeje,
lidi nevědí, že to tam má být a myslí si, že je to rozbité . . .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kaca



Založen: Nov 29, 2006
Příspěvky: 2778
Bydliště: Skoro Plzeň

PříspěvekZaslal: čt červen 30 2022, 16:03    Předmět: Citovat

Ano. Ještě jednou Vám Všem děkuji! Při měření napětí jsem třesoucí se rukou zkratoval na milisekundu nožky IC702 a tak jsem odpálil R703 ale vše už mám opravené. Dal jsem zatím propojovací kabel s Chinchema. Hraje to pěkně se všema funkcema. A ještě tedy jeden dotaz: Dají se tyhle propojky někde koupit? Stačí když se dozvím jak se to technicky jmenuje abych je mohl začít shánět. Jo a ten člověk který to prodával na aukru (tam jsem ho koupil ) to prodával jako funkční. Tak ještě jednou moc děkuji a zdravím! Jste super chlapi!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ransom



Založen: Jul 19, 2020
Příspěvky: 57
Bydliště: Náchod

PříspěvekZaslal: pá červenec 01 2022, 11:20    Předmět: Citovat

Dokupovat takovouhle nicotnost je nesmysl, nehledě na to, že budou u každýho výrobce jiný rozteče. Klidně bych to nechal propojený co nejkratším kablíkem s konektory. Jinak se dá použít ohnutý měděný drát 10mm2, pro lepší pocit a vyšší spolehlivost třebas postříbřený v lázni.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund