Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jak rozchodit duální zvuk u TV 43" LG ?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
samarit



Založen: Dec 16, 2015
Příspěvky: 107

PříspěvekZaslal: čt květen 26 2022, 8:03    Předmět: Jak rozchodit duální zvuk u TV 43" LG ? Citovat

Koupil jsem nahluchlému strýci-seniorovi TV 43" LG 43UP75003LF a pečlivě jsem vybíral aby měla BT. Jeho manželka slyší dobře a nechce mít TV příliš hlasitě. Můj soused to má na TV Panasonic a funguje mu to skvěle tak, že v BT sluchátkách slyší krásně zvuk, i když libovolně ztlumí reproduktory. Myslel jsem, že tato televize to má také tak. Bohužel se mi podařilo sluchátka spárovat jen tak, že když je aktivuji, vypnou se reproduktory TV.
Menu TV sice nabízí duální poslech repro+BT, ale při tomto nastavení televize sluchátka nenajde. Prý to nejde.
Po dotazech na LG jsem nakonec dospěl k názoru, že řešení by byl jen BT převodník jako je např. tento. (https://www.alza.cz/sennheiser-bt-t100-d5551306.htm ). Musí mít kompatibilní připojení optickým kabelem s TV LG. Převodník s připojením USB je nanic - při aktivaci sluchátek se vypnou reproduktory. Optika by měla fungovat jinak, ale jak potom regulovat volume ve sluchátkách? Soused na Panasonicu to má tak, že ztlumí reproduktory v TV, ale sluchátka ne. Jsou dostatečně a příjemně hlasitá. Máte nějaký nápad (ne předražený). Dík za každou radu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Yarda1



Založen: Feb 11, 2009
Příspěvky: 2333

PříspěvekZaslal: čt květen 26 2022, 8:42    Předmět: Citovat

https://kutilska.poradna.net/questions/3129940-sluchadla-k-zesileni-zvuku
_________________
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 5776
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt květen 26 2022, 8:50    Předmět: Citovat

Existují BT sluchátka s regulací hlasitosti, také jsem to pro tátu řešil. Ovšem k TV BT nedoporučuji kvůli zpoždění zvuku, analog je principielně bez zpoždění a je to lepší. Obzvlášť, pokud běží sluchátka a repro dohromady a uživatel sluchátek slyší zpožděný zvuk ve sluchátkách a k tomu nezpožděný z repro, tak je to velice nepříjemné.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samarit



Založen: Dec 16, 2015
Příspěvky: 107

PříspěvekZaslal: čt květen 26 2022, 10:48    Předmět: Citovat

Podle technika z LG se to prý bez optického kabelu neobejde. Prý jde z optického vývodu zvuk naplno (jako jsme dříve říkali "přímo z diody"), ale nemá to vyzkoušené a nevěděl jak na sluchátkách regulovat hlasitost -pokud by byla moc hlasitá. Jenže já už koupil různý pitomosti a např. z převodníku BT-USB to funguje jako na jacku = po aktivaci sluchátek repráky vypnou (výstup Jack televize nemá). Taky nechci na blind kupovat převodník za 2tis. v e-shopu, aniž bych ho vyzkoušel (máme to na poštu 20km a nechci to pak do 14ti dnů složitě vracet. V kamenných obchodech nic takového nemají, abych to vyzkušel. Scart výstup televize nemá, jen HDMI. Kabel tahat za sebou ale strýc samozřejmě nechce. Jde mu jen o mluvené slovo, kterýmu při poslechu TV nerozumí, musí TV zesílit a pak má problém s manželkou a sousedy. Hudba HiFi ho nezajímá.
Nešlo by někde uvnitř TV v něčem zašťourat a připojit třeba ten převodník co mám na USB, tak aby repráky nevypínaly?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 5776
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt květen 26 2022, 10:53    Předmět: Citovat

Jak je to digitální, tak něco upravit je mimo realitu. Můžeš si vytáhnout výstup rovnou z repráků, podělit rezistory a pustit do analogového vstupu nějakého vysílače. Já měl takto z Číny ten BT, s analogovým vstupem. Nebo v extrému prostě umístit před reproduktor elektretovou kapsli a vysílat něčím její výstup, v takovém případě bys nemusel do TV zasahovat vůbec.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Artaban001



Založen: Apr 01, 2004
Příspěvky: 9033
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: čt květen 26 2022, 11:20    Předmět: Citovat

u své TV (JVC) jsem zkoušel BT reproduktory (2X LAMAX street2 v TWS režimu).
Repro hrálo doopravdy nezávisle na nastavení hlasitosti v TV. Taky neměl vliv ekvalizer. Občas byly drobný výpadky v jednom kanálu, což si vysvětluji výpadky mezi hlavním a podřízeným reproduktoru. Rušivě působilo něco, co bych nazval obdobou squelch u radiostanice. Pokud "se mlčelo", tak reproduktory byly potichu, ale při začátku reprodukce v nich jemně kaplo a byl slyšet jemný šum v pauzách. předpokládám, že je to vlastnost těch LAMAXů, než TV. Právě kvůli hlasitosti a šumu jsem to dál neprovozoval. Jinak reproduktory v TV po dobu BT mlčely.
Optický výstup se chová podobně, akorát zařízení, co jej využívalo mělo svůj ovladač a kvalita zvuku byla o něco lepší. Z podstaty funkce TV neví, že je do optického vstupu něco připojeno, takže je to nezávislý výstup.Ještě existuje možnost HDMI(ARC), kdy se regulace hlasitosti přenese na reprodukční zařízení. Reproduktory v TV podobně jako při Bluetooth nejsou v tomto režimu v činnosti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
samarit



Založen: Dec 16, 2015
Příspěvky: 107

PříspěvekZaslal: čt květen 26 2022, 15:46    Předmět: Citovat

Teď jsem byl u strýce a jeho souseda a ten má TV Panasonic a tom to funguje bezvadně. Zvuk TV libovolně ztlumí a v BT sluchátkách je to super. On používá jen jedno BT sluchátko ze dvou a když se mu vybije, tak vezme druhé. Zatím se mu to první v pouzdře nabíjí. Zpoždění zvuku proti reprákům není. Soused je v pohodě a strýc závidí (nevím jestli si myslí, že jsem mu koupil blbou televizi - asi jo - musím to nějak vyřešit, aby to měl taky tak Mad jinak jsem za blba). Koupil jsem mu už dřív ke staré TV tento převaděč ale ten teď i u staré TV fungoval dobře, ale při aktivaci sluchátek se repráky vypnou. Nedalo by se to nějak využít - třeba že bych odněkud vytáhnoul do propojky k USB dva drátky a fungovalo by mu to jako u souseda? (pls levně)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
teufel



Založen: Feb 09, 2017
Příspěvky: 327
Bydliště: Na dohled od Spolany

PříspěvekZaslal: čt květen 26 2022, 15:50    Předmět: Citovat

Řešil jsem stejný problém u švagra a nakonec jsme použili DA převodník z optiky (tam je signál nezávisle na nastavení hlasitosti reproduktorů) a analogovými bezdrátovými sluchátky, které už švára měl. Funguje mu to tak už několik let.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samarit



Založen: Dec 16, 2015
Příspěvky: 107

PříspěvekZaslal: pá květen 27 2022, 9:15    Předmět: Citovat

teufel - pls poraď co mám koupit a co udělat? Aby se strýc mohl s BT sluchátky pohybovat bez kablíku?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samarit



Založen: Dec 16, 2015
Příspěvky: 107

PříspěvekZaslal: st červen 01 2022, 17:15    Předmět: Citovat

Takže vyřešeno prátelé. Risknul jsem nákup z e-shopu tento převodník Optic-BT a funguje to! Hurá!
Napájení se připojí přes USB na TV, propojí se optický kabel, nastaví se na TV v menu zvuku Optické zařízení+Repro TV, a pak po zapnutí TV se rozsvítí červená LED na převodníku Optic-BT , pak stačí stisknout jen jediný čudlík na převodníku Optic-BT a rozkmitá se modrá LED pomalu a po aktivaci sluchátek se ke spárování se rozkmitá rychle a za 4 sec se BT sluchátka připojí.Pak už nastavení zůstane a po zapnutí TV stačí aktivovat slochátka a za chvilku to běží.
Díky všem za účast a rady.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund