Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Výběr tlakového elektrického hrnce
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3311
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: ne březen 20 2022, 12:16    Předmět: Výběr tlakového elektrického hrnce Citovat

Objednal jsem si multifunkční elektrický tlakový hrnec Tesla EliteCook K70. ten nápis Tesla mě trochu děsí ale 129 pozitivních reakcí a 3 negativní by snad ten hrnec nemusel být zas takový zmetek. Když jsem si pořizoval horkovzdušnou fritézu z kaufu za 999kč tak jsem si říkal že to testnu a když tak vrátím. Nakonec jsem ji po pár měsících prodal ale proto že byl malý objem koše a koupil větší z Lidlu. Hranolky z obchodu nemají chybu, den starý rohlík je jak čerstvý z pekárny, hotové řízky z kšeftu jsou z této fritézy jak kdybych je právě usmažil. Za pár minut, hranolky víc jak 10 minut. A pár dalším pozitivních zkušeností. Od elektrického tlakového hrnce očekávám to co od klasického tlakáče plus možnost vaření v páře. S tím mám také pozitivní zkušenost, uvařit na páře, zeleninu, brambory, kuřecí stehýnka je zdravé a o kus chutnější. Neuchází pára jak u klasiky tlakového hrnce na sporáku, nemusí se hlídat čas, odložený start, má možnost před vařením orestovat cibulku a pod. Nebudu zde dlouze rozepisovat vlastnosti a také cena 2800 ujde. Jen je to TESLA. Máte někdo zkušenosti z tlakovým elektrickým hrncem? Děkuji


20-03-2022_00186.jpg
 Komentář:
 Velikost:  36.31 kB
 Zobrazeno:  96 krát

20-03-2022_00186.jpg



20-03-2022_00185.jpg
 Komentář:
 Velikost:  38.67 kB
 Zobrazeno:  104 krát

20-03-2022_00185.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: ne březen 20 2022, 12:36    Předmět: Citovat

Jedno krásné pravidlo říká, že se nemá kupovat nic, co má modrý displej. Ale snad tady to pravidlo nebude platit, hlavně co se týká životnosti. Smile
_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MiraSt



Založen: Apr 19, 2008
Příspěvky: 1454
Bydliště: Fryčovice

PříspěvekZaslal: ne březen 20 2022, 19:27    Předmět: Citovat

>robo.... Neuchází pára jak u klasiky tlakového hrnce na sporáku...<
Tak to máš přetopíno. Vaří se tak aby u klasiky ventil právě začal upouštět. Pak se ubere ohřevu aby únik ustal.

_________________
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Gravidity se nekoná. Na jaře 2023 zásyp. 20.4.2023 vyjel z dolu poslední vozík. 2.5.2023 se zastavuje hlavní ventilátor.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: ne březen 20 2022, 20:26    Předmět: Citovat

Já jsem nad tím celý odpoledne přemýšlel, když jsem viděl ten výčet funkcí. Opravdu nechci, aby to znělo jako opozice, jen prostě můj názor po 30 letech u klasickýho sporáku (časem) s horkovzduchem, i když začátky byly podobný. A ještě jednou se předem omlouvám.

Určitě to není kvůli nějaké dietě.

Hranolky opravdu nenávidím, nikdy jsem je stejně jako americký brambory nepochopil a smažák s hranolkama je pro mě trest. Pokud v hospodě neměli obyč brambory, vybíralo jsem jiný jídlo nebo nic.

Nějak dodělávanej kupovanej klasickej řízek je opět něco z kategorie hororů, já jsem v poslední době úplně zrušil řízky v trojobalu a dělám raději pořádný steaky, klidně z kuřecího. Pokud bych smažil vepřovej "do zásoby", tak v pivním těstíčku a určitě bez strouhanky.

Dodělávaný rohlíky ani omylem, beru sádlový za cca 4Kč a to jen vyjímečně třeba kvůli klukovi nebo na strouhanku. Jinak jsem chlebovej.

Brambory na páře beru všema deseti, ale musí být dobrý.

Zeleninu už ne, a tím se chci dostat k babám, co se snaží chlapa změnit, takže místo vepřovýho kolena a piva jí dušený kuřecí na páře a zapíjí to sojovým mlíkem. Vajíčka pro změnu musí být na kokosovým bezaromatickým tuku. To je ze zkušenosti, co jsem vyslechl.

Kuřecí stehna mám rád, ale normálně v troubě na másle a s rýží a hezky s citem. Prsa, protože z tohoto často vylezou suchý, tak dělám vcelku jako minutkovej steak (hezky na výšku, žádnou placku) s karamelizovanou cibulí. S kremžskou hořčicí a chlebem jen tak na prkýnku.

Ale základ je si koupit celý kuře a naporcovat ho. Skelet se hodí do vývaru, poměrně dobře funguje vařený/dušený vepřový plecko s kuřecím skeletem + špenát jako příloha. Skelet sežere pes či kočka.

No, a zbývá pomalý vaření. O tom jsem uvažoval, ale když si dám vařit základ na guláš a pak mě vyženou něco dělat a leží to pár hodin jen vypnutý na plotně, tak to dojde úplně stejně, že je to jak svačina pro bezzubý.

Ale pak existují řezníci, co prodávají maso, co nezměkne nikdy, patrně jsou to nějaká stresovaná zvířata a tam to lze leda pomlet, protože fakt není šance na změknutí, to se jen rozsype na vlákna. Jo, tady tlak pomůže, ale jen trošku. Jednou jsem takto "semlel" asi 40kg masa a už nikdy to nechci zažít. Prý domácí prase...

Já v papiňáku s dvojitým dnem škvařím sádlo, tady by se to hodilo. Ale bez poklopu.

Tož tak.

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Kremik



Založen: Mar 30, 2012
Příspěvky: 3571
Bydliště: Havířov

PříspěvekZaslal: ne březen 20 2022, 20:55    Předmět: Citovat

MiraSt napsal(a):
Vaří se tak aby u klasiky ventil právě začal upouštět. Pak se ubere ohřevu aby únik ustal.

To jsem ještě nikdy neslyšel. V dětství, když byly populární hliníkový papiňáky, to vždycky psykalo všem kteří v tom vařili po celou dobu vaření. Ono je to i logický, když to neuniká, je to známka toho že klesl tlak. To pak jaksi tlakový hrnec ztrácí smysl.
Ale nevím, třeba je dneska jiný trend. Já nejsem žádný kuchař, navíc na jídlo nenáročnej, rozhodně mě nebaví se s ním nějak dlouho kuchtit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 6596
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne březen 20 2022, 20:57    Předmět: Citovat

To, že je to Tesla, tě může nechat v klidu, to jen na tu Čínu nechal český dovozce napsat Tesla a udělat české popisky tlačítek, nic víc v tom nehledej a buď si jist, že ten samý čínský produkt najdeš u zahraničních prodejců pod desítkami dalších názvů, rozdíl bude jen v tom potisku na panelu.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: ne březen 20 2022, 21:06    Předmět: Citovat

No, já si dokážu představit tlakovej hrnec, kde elektronika drží vnitřní tlak a přetlakáč je tam jen pro případ poruchy. Ale mám strach, jak dlouho to bude spolehlivý.
_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Kremik



Založen: Mar 30, 2012
Příspěvky: 3571
Bydliště: Havířov

PříspěvekZaslal: ne březen 20 2022, 21:16    Předmět: Citovat

Je vnitřek v tepelné izolací? Cosi takovýho jsem kdysi viděl a docela se mi to líbilo. Kdyby to fungovalo v režimech nastavitelného příkonu a nastavitelné teploty, to by mi stačilo. Všechny ostatní funkce nepotřebuju. Ani na indukci ty předvolené nepoužívám. Jo, ještě samozřejmě časovač, to jo.
Když už něco navíc, mohlo by to mít volitelnou tepelnou rampu. Ale to už je zase, nevím proč, sci-fi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kejki



Založen: Nov 10, 2009
Příspěvky: 2462
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

PříspěvekZaslal: po březen 21 2022, 12:23    Předmět: Citovat

Volitelnou teplotu měl https://elektro.bazos.cz/inzerat/147745130/multifunkcni-hrnec.php (už není nový v prodeji) A pak některé hodnoty měl ten z Lidlu, ale asi jako pomalé vaření.
Někomu to může vyhovovat, někdo to odloží po prvním použití. U nás je taky friťák nezaměstnaný a od dvou sousedů jdou výpary snad obden. Koupí mražené kuřecí stripsy a je uvařeno.
Asi to někdy zkusím, teď jdou do prodeje nechtěné dárky a docela levně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MiraSt



Založen: Apr 19, 2008
Příspěvky: 1454
Bydliště: Fryčovice

PříspěvekZaslal: po březen 21 2022, 14:51    Předmět: Citovat

>Kremik< Je jiný trend. Dneska je to o úsporách energie. Mám takový smaltovaný hrnec s oním přetlakovým kloboučkem na poklici a vím jak v něm vařit aby to bylo úsporné. To co bylo kdysi bylo proto, že znak unikající páry byl znak správného tlaku. Posílám fotku poklice na změnu hrnce na tlakáč kde je teploměr a pokud dojede teplota na rozhraní zeleného a červeného pole tak to začne upouštět páru. Stejně jako na staré klasice. Takže to je moc tepla. Vařím jenom po tu hranici a funguje to. Smile


Tlak.jpg
 Komentář:
 Velikost:  182.64 kB
 Zobrazeno:  88 krát

Tlak.jpg



_________________
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Gravidity se nekoná. Na jaře 2023 zásyp. 20.4.2023 vyjel z dolu poslední vozík. 2.5.2023 se zastavuje hlavní ventilátor.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3311
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po březen 21 2022, 16:17    Předmět: Citovat

Já raději chlazený stripsy z Lídlu. Horkovzdušná trouba, žádný přidaný olej a nějaká trocha ho zůstane po stripsech v nádobě, hotovo bez smradu z oleje za cca 4-6minut. Pěkný točky musí mít ten ventilátor, když tam vložím ten rohlík tak je slyšet jak tam cestuje. Není horkovzduch jako horkovzduch, při nákupu je potřeba vědět jak je provedena ta vnitřní nádoba a podle toho kupovat. Jinak to nebude mít ten efekt. Ale konec mého pozitivního básnění o horkovzdušné troubě, dotaz je na jiný spotřebič.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kejki



Založen: Nov 10, 2009
Příspěvky: 2462
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

PříspěvekZaslal: po březen 21 2022, 20:30    Předmět: Citovat

Ten multifunkční hrnec už se tu řešil v listopadu - http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=99259&postdays=0&postorder=asc&highlight=hrnec&start=0
Ario má kromě fb recepty i na youtube, dělají i jen s tlakovou a pomalou poklicí, nebo se třemi - pak je to včetně horkovzduchu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 17730
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: po březen 21 2022, 22:49    Předmět: Citovat

Mě by zajímalo něco podobnýho, klasická elektrická Remoska. Mám doma asi 30 let starou a už se blíží její klinická smrt. Zajímala by mě Remoska Trio, co má tři různý poklice na tři druhy přípravy jídel. Máte ji někdo?
Ale slyšel jsem, že existuje něco podobnýho, co má jen tu elektrickou topnou poklici a nádoba je tepelně izolovaná kvůli malý spotřebě. Není to žádnej multifunkční hrnec s chytrostí ale má jen termostat v rukojeti.
Na netu jsem to nenašel, Remoska s.r.o. to nedělá.

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kejki



Založen: Nov 10, 2009
Příspěvky: 2462
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

PříspěvekZaslal: st březen 23 2022, 10:24    Předmět: Citovat

Jestli nemysleli Bravosku. Tam je podstavec z plastu kolem celé oválné nádoby a má to pánvový termostat. Jako pánev se to kvůli topnému tělesu v lemu používá blbě, protože se u topení připaluje jídlo. Jako remoska mi vadilo nerovné dno a protože odfuk je uprostřed v drážce, urdží to víc páry a vody v jídle.
Stará remoska Original pasuje na nepřilnavé aluhrnce 24 cm. ty mají i indukční dno a klasickou poklici. Jen se první hrnec zakoupený za tím účelem po dvou polévkách začal loupat a tak jsem ho vyreklamoval. No a nový jsem ještě nezkusil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3311
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st březen 23 2022, 18:53    Předmět: Citovat

Tak hrnec je doma, měla ho dovézt DPD, jeden den, pak že druhý a nakonec že nemají adresu kam to doručit. Pakáž jedna. Nezbylo než si pro něj dojet 23km tam a to stejný zpět. Vnitřní hrnec je vložen do pevného obalu takže unik tepla na vnější plášť by mohl být minimální. Co mě trochu znepokojuje tak ten vrchní kryt. Když je nasazen a otočením uzamčen tak se s ním dá lehce pohnout, nesedí na pevno. U klasik tlakového hrnce je to na fest aby neunikal tlak.
Dal jsem dovnitř trochu vody, uzavřel a zvolil program. Až hrnec dosáhne zvoleného tlaku tak začne odpočet času. Po chvíli začal odpočet, víko sedí jak přilepené, nikde nic nesyčí. Fakt ticho. Počkal jsem pár minut a program ukončil a přepnul na odvzdušnění. Kurňa to byl fukot a to jsem měl nastaven tlak na střední hodnotu.
Na obalu je velká nálepka která se má před použitím sundat. Ynteligenti jedni, ona se nějaká tenká a dobře přilepena takže dolu jen tak nejde, trhá se po kouskách. Blbouni, to nejde nechat lepící plochu jen v rozích té echt důležité nálepky aby to šlo bez potíží lehce sundat.
Na dně nerezu nádoby jsou drobné tečky asi jak voda začala vařit. To mě přivedlo na myšlenku jestli se v tom nebude pokrm připalovat, třeba ten guláš. Pokud je hrnec z kvalitního nerezu tak by se připalovat nic nemělo, si to myslím, v recenzích ani nikde na netu jsem se nedočetl o připalování během vaření. Teflon jsem tentokrát nechtěl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.16 sekund