Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Malý dosah DO u DVB-T2

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7936
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: út prosinec 25 2018, 11:03    Předmět: Malý dosah DO u DVB-T2 Citovat

Nedávno jsem pořídil dva různé DVB-T2 přijímače. Jeden DiWay a druhý Zircon. V podstatě se nijak zásadně neliší a to bohužel ani mizerným dosahem dálkového ovladače. Při ovládání je nutné přímé směrování na čidlo a ani tak to není žádná hitparáda. Nedalo mi to a i za cenu ztráty záruky jsem nejprve rozlousknul DO. Na pohled jsou oba téměř stejné avšak funkčně nezáměnné. Jejich demontáž se prakticky neobejde bez kosmetiského poškození vrypů u zámků. Když už jsem měl DPS venku, zjistil jsem, že IR dioda je zbytečně utopená a tudíž vysílá nutně úzký paprsek. Takže jsem jí vypájel a posunul skoro o 4mm až co umožňuje její konstrukce. Dále jsem nenašel na DPS žádný elyt, který by snižoval vnitřní odpor baterií. přidal jsem tedy na přívody napájení 1G/6.3V který se za pružiny baterií bez problému vejde. DO složil. Dosah i úhel směrovosti se podstatně zlepšil. V podstatě totéž jsem udělal u přijímače. Úprava vyžaduje demontáž plechového krytu, čelního panelu, odšroubování DPS a opět vypájení a posunutí utopeného snímače až k oku čelního plastu. U jednoho IR přijímače jsem vyhodil i kovovou stínící mřížku. Po zpětné montáži se dá přijímač ovládat už i odrazem od zdí nebo stropu a tudíž není nutné obtěžující směrování. To jen pro ty, kteří se budete třeba o svátcích nudit a nebudete vědět do čeho (koho) píchnout.
_________________
..to bude jen ňákej odpůrek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kvicala_r



Založen: Jan 19, 2005
Příspěvky: 3362
Bydliště: Haná / N.J.

PříspěvekZaslal: út prosinec 25 2018, 11:33    Předmět: Citovat

Miro, nezkoušel jsi jaký je Leakage toho elytu po naformování? přemýšlel jsi nad tím, že Ti do toho ovladače někdo může nacpat baterky naopak? Nebyla by lepší nějaká keramika? Jinak dobrá práce. Je vidět, že dnešní výrobci na to pěkně kašlou... Smutná vizitka takových "značek"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TAKJAN



Založen: Nov 17, 2011
Příspěvky: 6509
Bydliště: U Litomyšle.

PříspěvekZaslal: út prosinec 25 2018, 11:43    Předmět: Citovat

Rozdíly jsou fakt velké. U toho Silver Crestu stačí namířit někam a vezme to. U Panasonic TV naopak přesné míření. Jenže DO nechci zatím rozebírat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: út prosinec 25 2018, 15:29    Předmět: Citovat

Kvicala_r napsal(a):
dnešní výrobci na to pěkně kašlou

Co se divit, těch 200 let technické civilizace se za čtvrtstoletí nedá přeskočit ani s párem vodních buvolů, nebo co to tam tahá potahy. Křížik, Marconi, Siemens, Braun, Philips měli evropské uvažování o kvalitě a prioritách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
yakl



Založen: Apr 14, 2005
Příspěvky: 456

PříspěvekZaslal: út prosinec 25 2018, 15:33    Předmět: Citovat

Raz sa mi stalo, že DO rušila v prevádzke a obmedzovala dosah aj integrovaná neónka, ktorá nahrádzala žiarovku vo svietidle v miestnosti s FTVP, v mojom prípade to bol starší televízor Thomson, ktorý bol takto citlivý.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7936
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: út prosinec 25 2018, 16:52    Předmět: Citovat

To je známý jev. Dokonce jsem zjistil podobný efekt u LCD TV!! s vysvícenými CCFL trubicemi. Než se zahřály, nešlo TV ovládat Very Happy PS taková závada se dobře hledá. Ale u nových "spotřebních" přístrojů je mizerný dosah DO šlendrián.
_________________
..to bude jen ňákej odpůrek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund