Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Tečú kartridge tlačiarní HP Deskjet F2480,F4580 ?Nasiel som

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3473
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 9:56    Předmět: Tečú kartridge tlačiarní HP Deskjet F2480,F4580 ?Nasiel som Citovat

v tychto tlaciarnach svojvolne vytekajuce farebne kartr.č:CC643E,CC644E.Samolepka na vrchu nie je poskodena.Robia to poskodene trisky,alebo pre co vytekaju? Su s tlaciarnami tieto problemy,pre co ich vyhadzuju?dik.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31835
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 11:06    Předmět: Citovat

Inkoustový = atramentový kazety týct musej, protože vlastní transport barviva k tryskám v nich probíhá jen vlivem gravitace. Tisk se pak odehrává pouhým stlačením komůrek, který mají na jedný straně tiskovou plochu a na druhý straně přívodní kanálky do zásobníku - to stlačení se děje pomocí piezoelementu, aby bylo dostatečně rychlý. A když ty trysky zaschnou, tak jediná možnost je "prostříknout je" tiskem. Jinak vyčistit nejdou - proto se taky inkoustovky tak často vyhazujou, protože lidi se nachytají na sliby prodavačů o krásným tisku (nekecají), ale už jim je zatajeno, že ten tisk je extrémně drahej (jen někde jdou dolívat inkousty do zásobníků, ale třeba HP speciálně používají velice drahý kazety, který jdou jen těžko doplnit) a v neposlední řadě i to, že inkoustovka bez každodenního používání zaschne a stane se nepoužitelnou. A když tohle lidi zjistí, inkoustovka letí k popelnicím a pokud je nutný tisknout, kupuje se laserovka - nová nebo použitá, ale proti zasychání na 100% vodolná ...
_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - TY MNĚ TAKY Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 10335

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 11:25    Předmět: Citovat

Presne tak, pokud tisknes malo, kazeta zaschne mnohdy uz po vytisteni treba 10 stran. Pokud tisknes hodne, za chvili se zaplni nadoba na odpadni inkoust a ten pak tece z tiskarny ven.

Inkoust je az na nejake speciality mrtva technologie. Mela opodstatneni v dobe kdy byl laser drahy, ale dnes to kupuji uz jen blondyny, duchodci a podobne skupiny ktere tomu prd rozumi nebo skudli bez rozmyslu kazdou kacku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jezevec
Hlavní moderátor


Založen: Jun 13, 2004
Příspěvky: 5658
Bydliště: Břeclavsko

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 11:52    Předmět: Citovat

EKKAR napsal(a):
... protože lidi se nachytají na sliby prodavačů o krásným tisku (nekecají), ale už jim je zatajeno, že ten tisk je extrémně drahej (jen někde jdou dolívat inkousty do zásobníků, ale třeba HP speciálně používají velice drahý kazety, který jdou jen těžko doplnit) a v neposlední řadě i to, že inkoustovka bez každodenního používání zaschne a stane se nepoužitelnou. ...

Nemáš pravdu, měl jsem 10let inkoustovku Canon Pixma MP610, náhradní inkousty vcelku levné, nezaschla ani po 14dnech. Teď mám Epson L386 s velkými zásobníky (skoro deci) a nezaschnou trysky ani po měsíci, náhradní náplň velká origo asi 165kč. Tu epsonku jsem bral z toho důvodu, že měla velké zásobníky. Teď už jsem viděl v obchodě s těmi velkými zásobníky i od jiných výrobců.
Inkustovku používám kvůli předlohám na DPS. Laserovka nekryje tak dobře i přes tu alchymii s acetonem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15515
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 11:52    Předmět: Citovat

Samovytékající cartridže neexistují. Většinou je to projevem toho inkoustu, který do nich někdo doplňoval. Normální inkoust do tiskáren má asi 25 parametrů a aspoň 15 z nich je nutné doržet. Ty levné doplňovačky splňují maximálně 8-10 parametrů. I tak s originálními inkousty se doporučuje aspoň jednou za měsíc vytisknout barevnou A4, aby se předešlo zasychání trysek odspodu. Ty se dají samozřejmě vyčistit, ale je to pracné (zdlouhavé) a ne vždy účinné.
Jinak ano, tisk inkoustovek byl vždycky drahý. Zlevňovalo se to a dost výrazně doplňováním inkoustu. Byly k tomu i přípravky a technologický postup a fungovalo to velmi dobře, ale časem to každého přestalo bavit. Já jsem si nasbíral dost catridží od jiných, co si kupovali jen originály a ty se daly doplňovat (barevné klidně 6x do plna, černé i 15x doplna). S nástupem těch malých cartridží to přestávalo bavit i ty, co chtěli tu inkoustovou barvu za každou cenu.
Ze skušeností s různými tiskárnami (inkoustovými) si dovolím tvrdit, že HP na tom byly nejlépe. A je pravda, že levná laserovka (do 30 tKč) nikdy nezvládla vytisknout kvalitně to samé, co inkoustovka.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 5998
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 13:28    Předmět: Citovat

Současné kazety HP (337-343) doplním maximálně 2× a je po nich. Neoriginální málokdy víckrát jak jednou, některé nevydrží ani dotisk základní náplně. Ale s doporučeným inkoustem nikdy netekly.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3473
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 14:34    Předmět: Citovat

[quote="termit256"]Presne tak, pokud tisknes malo, kazeta zaschne mnohdy uz po vytisteni treba 10 stran. Pokud tisknes hodne, za chvili se zaplni nadoba na odpadni inkoust a ten pak tece z tiskarny ven.

Pisem o probleme,ked vytekaju tieto farebne kartr.zo spodku kde su trisky a nie z odpadovej nadrzky kde sa hromadi farba pri cisteni trisiek.tiez som napisal ,ze nalepka na vrchu nebola este poskodena (prepichnuta) domacim naplnanim s nedoporucenou farbou.Mnohe kartridge u starsych HP PSC .... tlac.netecu ,ani ked je dierka po domacom naplnovani razitkovov farbou ako ich ja plnim 15 rokov nezalepena.Je lepsie dierku po vpichu striekackov zalepit ale, aby sa farba neodparovala v teplych dnoch cez dierky.Chcel som vediet hlavne to,ci to neni problem tychto kartridge!Vyplati sa mi na taku tlaciaren urobit komplet oprava.Kartridge doma plnit razit.farbou.Ja doteraz co mam,rozdal som tlac.(min 30 kus)vsetky kartridge ked boli dobre,zaschnute sa dali rozchodit tak ziadna s nich samovolne nevytekala,ako o tychto co pisem!dik pani este raz.Ja za rok vytlacim stovky stran na min dvoch tlač.dookola na stejnych kartridg-ach razit.farbou,akrat mam kupenu žltu farbu HP 3CL /100ml origos , kedze taka razit.farba sa neda zohnat!
---------------------------------------
achab ,co je to po nich po doplneni 2X?O akej tlac.hovoríš?Vypise tlač. ERROR,ze tiskove kazety su zle?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 16:44    Předmět: Citovat

Nevím jak současné HP, ale canon má na vršku pod samolepkou mikroskopický meandr kudy si kazeta horem nasává vzduch. Staré HP černé pracovaly s podtlakem, kazeta měla dole ocelovou kuličku jako ventilek a bylo nutno nechat po doplnění přebytečný inkoust vytéct. Barevné náplně měly molitan nebo plst jako zadržovací médium a v tom se inkoust držel kapilárně sám. ani po vyvrtání doplňovacích dírek na vršku to neodtékalo.
Inkjet je možná pro blondýny nebo drahý, (to je relativní až co lasery zlidověly a znekvalitněly), ale nevím o alternativě která by potiskovala bílé CD/DVD a která by umožňovala bezproblémový potisk 300g kartonů nebo třeba dýhy, což uměl inkjet s přímým průchodem.
Nadělal jsem strašný kvanta tisků s poměrně tehdy drahou A3 inkoustovkou, to bylo v době kdy kazety byly velké, daly se doplňovat mockrát a jejich tryskama prolezlo ledacos co nemělo s předepsaným barvivem vůbec nic společnýho. Samozřejmě tam nebyly žádný čipy a v tiskárně firmware na odměřování životnosti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 10335

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 17:17    Předmět: Citovat

No, moje prvni tiskarna byla Tesla BT100 (ano, ta jednojehlickova silenost Smile )
Ale nikdy jsem za ty desitky let nemel potrebu tisknout na CD, dyhy ani nic podobneho. Pokud delas takove specialitky, pak to laserem samozrejme nejde.
Ale napr. rychlou vyrobu DPS metodou toner transfer na inkoustovce neudelas.

Tyhle kartridze v sobe maji vatu a jsou normalne otevrene - ta samolepka plnici diry netesni. Vytekat by nemely, ale je mozne ze maji vadu, koupils padelky kartridzi, inkoustu nebo buhvi co jeste. Provoz bezne levne inkoustovky je proste jeden velky problem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3473
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 20:17    Předmět: Citovat

[quote="Crifodo"]Nevím jak současné HP, ale canon má na vršku pod samolepkou mikroskopický meandr kudy si kazeta horem nasává vzduch.

cifrido , HP tlac.maju tiez pod samolepkov kanaliky, kade sa nasava vzduch.Zabudol som aj napisat ,ze ked naplnim vela farby,tak prebytocna farba svojvolne cez trisky vyteka!tedy treba urcite mnozstvo farby vytiahnut striekackov,alebo zvyknem aj prebytocnu farbu prilozenim spodku kartr.do toaletneho papiera odobrat!Az ked prestane farba zo spodku kazety (v pracovnej polohe myslene)svojvolne vytekat aj po dvoch minutach,vlozim kazetu do tlač.Inac povedane,kazetu v polohe na boku prikladam k toaletnemu papieru a pozeram, ci este zo spodku dost vyteka farba.Ked uz prestane velmi tiect,vypada to ze staci,skusim este ju dat v pracovnej polohe na neaku nesavu podlozku alebo noviny na dve minuty!Ak nic nevytieklo,neslzí az potom ju zalozim do tlač.Ak skor,tak by prebytocna farby vytiekla niekde do tlač.tiež by pri tlaceni farba sa dostala na papier,netlacila by tlač.dobre az by sa spodok kazety neocistil.Ja som s HP tlac.spokojny,lebo som ani jednu nekupil (v el.odpadu je ich vzdy vela) okrem farieb.Pre mna je to takto velmi lacna tlač s HP tlačiarnami.Aj ked chcete vidiet,tak jedna HP .... je za dedinov, kde sa vysypal kamion zo stav.mat.v jarku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jjilek



Založen: Mar 29, 2009
Příspěvky: 4000
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 21:37    Předmět: Citovat

Inkoustovky se stále používají u profesionálních fotografů. Výsledné fotky mají vynikající kvalitu, lepší než laserovky.
Sám jsem za dlouhé roky s ink. od HP pozoroval samovolné vytékání nedávno, příčinou byla chyba ve firmvare tiskárny. Tiskárna skončila v SD, poškozená kazeta tamtéž.
Velký problém je zasychání inkoustů, odpomoc je nejméně jednou týdně natisknout např. ukázkovou stranu. Jiná možnost je kazety po tisku vyjmout, uzavřít v těsném obalu a skladovat v chladničce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 21:44    Předmět: Citovat

jjilek napsal(a):
Jiná možnost je kazety po tisku vyjmout, uzavřít v těsném obalu a skladovat v chladničce.

tím se nic nevyřeší u nových (2015+) tiskáren, které mají algoritmy na čištění=dojení inkoustu po každém vložení a dokonce po každém zapnutí a canon pixma 7250 dokonce po každé přestávce v zapnutém stavu. zcela výsměšně ti před očima vycákají 3/4 kazety, pokud rychle netiskneš, na jakobyčištění. Po prvním zapnutí tiskárna 6 minut pojíždí a čistí. po šesti zapnutích i bez tisku je kazeta poloprázdná. Bohužel je to poslední tiskárna od canonu s nástavcem na CD.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 10335

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 22:16    Předmět: Citovat

To cisteni delaji vsechny (i stare) tiskarny. Je pravda ze se tak vyplaca velke mnozstvi inkoustu. Je to jeden z mnoha problemu teto technologie. S tim obcasnym vytistenim stranky je to taky reseni k hovnu. Kdyz zapomenes, litr za naplne je v prdeli. Obcas se stalo ze i na tiskarne na ktere se tisklo porad to zahlasilo chybu kartridze a byl jsem nahrany. No a nejake vyndavani a skladovani v lednici. To snad nemyslis vazne.

Je pravda ze fotky tiskne inkoust nestovnatelne lip, ale je to drahe jak prase a priznejte si, kdo vubec potrebuje dnes tisknout fotky? Tak jeden ze sta uzivatelu. Navic kdyz ve fotolabu je udelaji za zlomek ceny v mnohem lepsi kvalite a zivotnosti. Za to mi ta pakarna s inkoustem opravdu nestoji. Od te doby co jsme vyhazeli z firmy i z domu vsechny inkoustovky, zlaty klid. Laser funguje jak ma kdykoliv ho poterbuju.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund