Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

LED displeje TESLA a RFT

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
weed_smoker



Založen: Dec 02, 2011
Příspěvky: 2676
Bydliště: Jaroměř

PříspěvekZaslal: so prosinec 01 2018, 11:06    Předmět: LED displeje TESLA a RFT Citovat

Zdar,
Sháním displeje TESLA LQ480 (jednomístný zelený s barveným krytem) - 6ks
RFT displeje VQE (+1.8.(1ks) a 8.8.(3ks)) žlutě svítící (VQE24 svítí zeleně,VQE14 červeně - ty mám)
dále pak indikátory METRA Mi-80 s citlivostí 1V 5-10ks libovolnou barvu,nejlepší všechny stejno(asi by po úpravě zapojení vyhověly i 100mV).
Pak ještě 2-5ks 74269 nebo 869(čítač osmibitový vratný) a LED bargrafové díly nejlíp dvou- nebo 4-diodový (něco jako 10-LED KINGBRIGHT DC-106GWA,ale jenom čtyřsloupek)6x zelený,4x žlutý a 4x červený aby šly skládat stupnice s mezníma hodnotama (indikátory hladin,teplot,napětí baterie...),kde barva znázorní vyjetí z rozsahu(jde to vyrobit i z LED2x5mm,ale není tak jednoduchý je spasovat do roviny jako ty bargrafy,dosáhnout všude stejnou mezeru a to,aby diody neprosvěcely do sousedních).

Pokud nabídnete,cenu respektuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
elektrosvit



Založen: Jun 27, 2016
Příspěvky: 2514

PříspěvekZaslal: so prosinec 01 2018, 12:05    Předmět: Citovat

Ze zobrazovačů si můžeš vybrat tady.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
weed_smoker



Založen: Dec 02, 2011
Příspěvky: 2676
Bydliště: Jaroměř

PříspěvekZaslal: so prosinec 01 2018, 13:07    Předmět: Citovat

Z toho,co sháním,jsem tam našel jenom ty LQ480,VQE jenom ty červený a zelený.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19433
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: so prosinec 01 2018, 13:12    Předmět: Citovat

Kurňa, žes nenapsal dřív: včera jsem po dlouhé době neplánovaně jel přes Jaroměř, nějaké ty VQ.. červené a zelené ještě nepoužité mám a řekl bych, že už na nic, mohl jsem ti jich hrst hodit do schránky. Teď nevím, kdy zase budu mít cestu kolem, jezdím na tu stranu už jen zřídka. A poštou jsou zadarmo drahé.

Pokud jde o ty bargrafy, už jsem tu dával fotky, jak jsem je dělal já: těsně vyříznutá štěrbina v cuprextitu, mezi LEDky po proužku alobalu (ten dlouhý bargraf v magneťáku mezi LEDkami alobal ještě nemá), který se pak ořízne, když čouhá. A zezadu je zaleju epoxydem z boků dostanou nátěr stříbřenkou (odráží zpět do LEDky a je neprůsvitná).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Osmdesat



Založen: Jan 19, 2016
Příspěvky: 1514
Bydliště: Liberecko

PříspěvekZaslal: so prosinec 01 2018, 14:09    Předmět: Citovat

Vyráběla se vůbec žlutá VQEčka? V katalogu vidím jen zelená a červená...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 5994
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: so prosinec 01 2018, 16:25    Předmět: Citovat

Žluté VQE nejsou ani v seznamu součástek z dovozu z roku 1989. Žluté dvoumístné číslicovky jsem v dané době u nějakého zařízení viděl, ale pravděpodobně šlo o dovoz mimo RVHP. Dvě-tři zelené nebo červené VQE bych našel, ovšem se společnou katodou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
weed_smoker



Založen: Dec 02, 2011
Příspěvky: 2676
Bydliště: Jaroměř

PříspěvekZaslal: so prosinec 01 2018, 18:36    Předmět: Citovat

Naživo jsem ty žlutý nikde neviděl,jenom o nich bylo pár zmínek v několika starších AR a byly označený snad trojkou(pro VQE zobrazení 8.8. se SA byl 14 červenej,24 zelenej a žlutej teda 34 a pokud se zobrazením +1.8. tak 32).Je možný,že se sériově nevyráběly a nepoužívaly se.Pokud ale seženu LQ480,tak bych ty VQE34 nepotřeboval,když mám k těm LQ480 i ty 420 a 450 v potřebnym počtu(deska měřidel chystanýho lab.zdroje,kde jsou potřeba všecky barvy stejnýho provedení po 3-5ks).Jako největší problém se sháněním vidím to Mi-80,kdybych měl krom výhybek ještě skládat indikátory z odporů,OZ a LED,vyjde ten "spektrák na ozdobu" větší než zbytek toho zesilovače.

Ty bargrafy jdou údajně i nakrájet z 10-dílkovýho a nějak poslepovat,tomu se ale chci vyhnout.Zrovna u dvou těchto indikátorů je potřeba LED dát svisle nad sebe a to je právě ten průser.Kdyby šly dát vedle sebe,šlo by to vyřešit Hillovým návodem na indikátor pro SM260.
Tyhle bargrafy jsem viděl jednou na Ampéru,v době když se konal v Letňanech.Měli tam na panelu 2-,4-,8,10,12- a 16-dílný bargrafy s LED vodorovně(-------) i svisle(IIIIIIIII) ve všech barvách,dokonce i modrý.Nad nima vedle segmentovek(7,16 i 35 jedno- až pětimístný 1-5cm vysoký,snad i dvoubarevnou R-G) na tom panelu byly z toho složený stupnice až o 36 dílkách(obvykle G.....GGGYYRR a RRYYGG...GGYYRR,ale i něco jako BBBBGGGGGGYYYYYOORRRR),Po zapájení krom pohledu ze stran nebylo poznat,že stupnice není z jednoho kusu.Akorát už si nevzpomenu od koho ten stánek s LED(spousta průměrů i patic,8 barev) a displejema byl.

//edit: takovýhle bargrafy(tyhle jsou v celku) :

https://i.ebayimg.com/00/s/NzAwWDcwMA==/z/UdoAAOSwd0BVp17i/$_3.JPG

Dvoudílek vypadá třeba takto:
https://i.ebayimg.com/00/s/ODc2WDE0MTY=/z/X5QAAOSw8hhaoX7h/$_12.JPG
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund