Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zelená energetika - těžká idiocie?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: st srpen 15 2018, 12:31    Předmět: Citovat

To všechno začíná a končí u lidí. Myslím u těch dole. Žádný úřad, žádná ministerstvo, tím míň neziskovky nebo zelení aktivisti (ti jsou nejhorší užiteční idioti). Prostě jak lidi upadnou do pasivity a nevezmou čas od času vidle, je konec. Tu pasivitu ještě utvrzujou občas výzvy se stylu "hlavně ať je pohoda a klid na práci".
Obávám se, že po zhloupnutí a ovládnutí lidí je to už irreverzní proces. Ti už pak nerozliší, kým jsou okrádaní a že jsou okrádaní. Stačí jednu, dvě generace protáhnout upraveným školstvím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 4914
Bydliště: BA-Petržalka :(

PříspěvekZaslal: st srpen 15 2018, 13:16    Předmět: Citovat

Ľudia boli, sú, a budú hlúpi. Pamätám sa, že ešte keď som bol malý, pýtal som sa dospelých kde sa berie spodná voda. Buď nevedeli odpovedať, alebo mi niekto povedal, a to si pamätám, že sa vraj trú nejaké dve látky o seba. A od takýchto chcete aby ochraňovali zeleň? Veď nemajú ani tušenie, načo je. Vlastne majú, podľa nich je aby z nej mali zisk.
To nikomu nedôjde, že tie stromy a zeleň pod nimi zadržia vodu po daždi, takže nehrozia povodne, a v druhej fáze tú vodu pomaly uvoľňujú buď ako potôčik, ale tiež do spodnej vody? No asi im to nedôjde, všade dať betón a hotovo. Potom po daždi niekde niečo vytopí, následne bude sucho, a nebude ani spodná voda. O živinách v pôde ani nehovorím. Z čoho narastie strom alebo úroda? Z vody a slnka? Tie živiny, látky, tam musia byť. Lenže ľudia hlúpi ich odvážajú preč, či už opadané lístie alebo konáre, alebo pokosená tráva, tiež uhynuté živočíchy, to sú živiny ktoré by tam mali ostať. V prírode sa všetko vráti do pôdy a kolobeh sa opakuje. U ľudí sa takmer nič nevráti. Všetko sa odvezie, spáli, a jedovatý popol sa niekde skládkuje (alebo sa nasype do krabičky a schová pod kameň v krematóriu). Ako dlho bude trvať takto využívanej, alebo skôr zneužívanej krajine, kým sa premení na púšť? Necháme sa prekvapiť.

_________________
Silou vybrať peniaze od ľudí a následne za ne spraviť niečo proti ľuďom, s čím nesúhlasia, to je civilizácia?! Tento systém je chorý a vedie do záhuby.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Habesan



Založen: Jan 12, 2009
Příspěvky: 7070
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: st srpen 15 2018, 17:00    Předmět: Citovat

PotPalo napsal(a):
alebo mi niekto povedal, a to si pamätám, že sa vraj trú nejaké dve látky o seba.
To si ten nešťastník spletl s tím, kde se berou blesky.
_________________
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
sinclair



Založen: Feb 02, 2005
Příspěvky: 9923
Bydliště: Luhačovice

PříspěvekZaslal: st srpen 15 2018, 18:14    Předmět: Citovat

Zlín už dávno není tím vyhlášeným městem zeleně a "parkem východní Moravy", jak to občas nazývali.
Jindra má pravdu, hysteričtí radní z bobků, aby náhodou někde vítr neshodil strom /což se běžně stává i jinde při bouřích/ nechali vykácet ve Zlíně celá stoletá stromořadí a aleje. Centrální park vypadá asi jak noty na buben - semtam rana, semtam strom.
Ale to není jenom Zlín. V něm se hřešilo a hřeší na to, že té zeleně furt ještě dost zbývá.
Tady u nás poshazovali jednu alej jilmů a jednu kaštanovou, údajně taky kvůli stáří. K tomu dalších x desítek staletých stromů jinde.
Prd těm jilmům bylo, se ukázalo až je shodili. Navíc jejich kořeny velmi zpevňovaly břeh, na kterém stály, teď jim po velkém dešti ujede.
Majitelé přes cestu přilehlého barákořadí /my tomu tady říkáme Žižkova alej, vypadá to jak vozová hradba/ si prý stěžovali, že musí každý rok uklízet listí, kaštany, čistit okapy a případně sbírat větrem polámané haluze.
Takže nějaký vlivnější kkt zatlačil na radnici a celá velká alej jilmů šla dole.
No, hlavně, že už nemusejí uklízet...
Je to ten centrální, betonovo-dlaždicový "bulvár" od pošty k lázním, okolo hotelů Litovel a Vltava, co se pak táhne zplundrovaným parkem až ke kolonádě.
Je to vyrubaný a děravý, až je člověku stydno.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: st srpen 15 2018, 18:52    Předmět: Citovat

Za to by se mělo ne střílet u zdi, ale lámat v kole.

Jenže je jasně znát, že proti úžasné přesile pitomců prostě není obrana a ti příčetní se s nima prostě svezou. To platí i pro "nepřírodní" společenské procesy, třeba různé blouznivé revoluce a transformace.
V současnu se kokůtci na ministerstvech chytají aktuálního zmaru a sucha a vymýšlejí nové protisuché zákony a programy. Hovádka instantní.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 4914
Bydliště: BA-Petržalka :(

PříspěvekZaslal: st srpen 15 2018, 18:54    Předmět: Citovat

Tak ono sú ľudia dnes nejaký sprostejší ako kedysi. Ako malý som liezol na stromy, nikdy som nespadol. Dnes je to tak, že keď je strom vedľa detského ihriska, tak nejaký idiot zahlási, že "ten strom ohrozuje deti", a tak ho vyrúbu. Detské ihriská oplotia, asi nech si deti zvykajú na ploty od detstva. Kedysi sa dalo ísť skoro všade, dnes je všetko oplotené, a chodí sa medzi plotmi ako v nejakej diere. Na dedinách tiež, čo bola predtým ulica plná krásnych stromov, dnes tam nieje ani jeden. Vraj robili kanalizáciu. Pod cestou by to bolo asi drahšie. Inak kde sa pohnem, všade je stromov menej ako bolo. Neviem prečo, ale ľudom nejako zavadzajú, alebo vadia, alebo sa ich boja, alebo čo.
_________________
Silou vybrať peniaze od ľudí a následne za ne spraviť niečo proti ľuďom, s čím nesúhlasia, to je civilizácia?! Tento systém je chorý a vedie do záhuby.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
PixelOrgy



Založen: Sep 04, 2007
Příspěvky: 1962

PříspěvekZaslal: čt srpen 16 2018, 9:50    Předmět: Citovat

Napr. svycari si toto plne uvedomujou, a mesta jsou plny krasnych starych stromu. Na silnicich/ulicich/chodnicich je videt, ze ty stromy pri stavbe proste obejdou obloukem, pokud to jde, aby kacet nemuseli... Taky je tam i behem horkyho leta prijemne..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
starecd



Založen: Aug 17, 2010
Příspěvky: 2725
Bydliště: kousek od Zlína

PříspěvekZaslal: čt srpen 16 2018, 10:19    Předmět: Citovat

Jo, to děcka už asi nezažijí, jak je příjemné v takovém pařáku sedět pod stromem, když trochu pofukuje a šumí listí...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sinclair



Založen: Feb 02, 2005
Příspěvky: 9923
Bydliště: Luhačovice

PříspěvekZaslal: čt srpen 16 2018, 10:25    Předmět: Citovat

S naprostým úžasem sleduju Brabce a jemu podobné idioty, co v životě nedrželi v ruce ani hrábě, jak vymýšlejí "opatření".
Přes dvacet roků se tady při nulové údržbě i investicích do přírody jenom ničí a plundruje. To nepůjde vrátit jednoduše zpátky jednou či deseti ministerskými vyhláškami! Ani takovou blbost si nedovedou ve své bohorovnosti uvědomit.
Začalo to opatrně na jižní Moravě, vodojemy se už musí doplňovat prakticky denně a s nemalým nákladem. Těch míst je ale podstatně víc, co jsou bez vody už dávno. Jen se o nich nepíše, čertví proč, že.
Ono to dojde dál a napjatě čekám, až přijde o vodu v kohoutku někdo vlivný. Třeba jen na víkendové chalupě. Pak se teprv bude "řešit" jen to bude hučet. Ale směrem do řiti..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: čt srpen 16 2018, 10:44    Předmět: Citovat

starecd napsal(a):
když trochu pofukuje a šumí listí...

a co teprve někde na náplavce když k tomu hučí jez nebo pleská voda na mlýnské kolo a na stole stojí vychlazená dvanáctka. A když sprchne a ochladí se, z blízkého lahůdkářství zavoní ovárek s křenem. To jsou hodnoty které nám novodobí normalizátoři chtějí vzít Twisted Evil

ta {defekace}ze vzrostlých stromů je působena jednak alibismem, jednak absencí normálních hospodářů, přece v evropském prostoru byly stromy od starověku součást lidských sídel a přesto se populace rozšířila a vytvořila všechny hodnoty. Není známo, že by při každém větru a bouřce došlo k zmasakrování dětí. Možná byli lidi příčetnější a za vichřice nestáli pod topolem nebo nenechávali vůz pod shnilou větví lípy. Ona ani nebyla shnilá protože ji průběžně někdo ošetřoval a staré velikány v parcích třeba stahoval obručí jak je dodnes vidět v parku u Havlíčka v HB. Aspoň vloni ještě bylo.
Soudobí tydýti parkují všude a vždycky tedy se dá čekat, že při tom jak TS serou na údržbu, se za bouře dočkají zdemolovanýho auta, tedy se hodí že spřátelená firma alej vymýtí a dřevo skončí vtipně v těch správných rukách.
sinclair: protože jsou to kalná hovada, jak je tradicí. A ti, co vědí jak je to špatně, stejně zapřou sami sebe pokud je někdo nalomí dotací. Viz ti farmáři, co moc dobře vědí že slouhování Burešově eurořepce je podání ruky satanovi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Behemot
Pod dozorem moderátorů


Založen: Nov 01, 2013
Příspěvky: 1666

PříspěvekZaslal: pá srpen 17 2018, 22:17    Předmět: Citovat

Crifodo napsal(a):
Ad pelety, ať se bavíme o faktech, má někdo podložené údaje jaké dřeviny se na ně těží a jestli mají dotyčné stromy koloběh meziročního přírůstu větší než je objem těžby? nebo je to jako těžba v Braziílii nebo jako když si ve středomoří vyrubali a vypásli ostrovy až na skálu?


Dost pochybuju, těží na to staletý a tisíciletý lesy.

Dost k tématu bylo v jednom videu v nějaké evropské zemi, snad Dánsko nebo co? Známej moderátor se tam pustil do oficiálních blábolů o podílu henté energie a zjistil, že reálně je to jednotky procent a to eště taky tahají dřevo se Států. Tušim že to kdysi bylo v odkazech na D-F, nemůžu to teď najít.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: so srpen 18 2018, 20:06    Předmět: Citovat

Behemot napsal(a):
dřevo se Států. Tušim že to kdysi bylo v odkazech na D-F, nemůžu to teď najít.

v headlinech v záhlaví nebo v diskusi pod nějakým článkem? odkazy po čase mizí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Behemot
Pod dozorem moderátorů


Založen: Nov 01, 2013
Příspěvky: 1666

PříspěvekZaslal: so srpen 18 2018, 20:36    Předmět: Citovat

Myslim že právě přímo v novinkách, tak už to dávno odvál čas.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
rimi



Založen: Jun 26, 2011
Příspěvky: 288
Bydliště: Pribor

PříspěvekZaslal: so srpen 18 2018, 21:11    Předmět: Citovat

sinclair napsal(a):
Za největší průšvih pokládám existenci EU jako takové, která tomu všemu ještě blahosklonně požehnává. Někdy mám dojem, že ten svinský spolek byl snad založený jen kvůli tomu, aby mohl oficiálně škodit. Jak lidem, tak zemi.

Vsimate, ze v obchode maji daleko vice zeleniny Holandske nez treba Bulharske? Je to nestejna vyse dotaci pro stare/nove clenske zeme, to zpusobi, ze ve skleniku je to "levnejsi" nez ze zeme, kde 300 dnu v roce sviti slunce. Tusim, ze je to vse velice sikovne vymysleno (treba prodej energii na evropske burze povazuji za vyborny napad, jak z kolonii vyrazit vic).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kejki



Založen: Nov 10, 2009
Příspěvky: 2450
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

PříspěvekZaslal: út srpen 21 2018, 21:34    Předmět: Citovat

Asi je v tom víc, Řecko taky dováželo rajčata z Holandska.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund