Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Motor el. řetězové pily Wolfgarten CSE2240

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Elektrické nářadí
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 694
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: pá červen 01 2018, 18:57    Předmět: Motor el. řetězové pily Wolfgarten CSE2240 Citovat

Koupil jsem si tuto novou el. řet. pilu od této značky na kterou jsem dost sázel dle předchozích dobrých zkušeností s rotační sekačkou se samonavíjecím bubnem el. přívodu ale asi při nedávném řezání stromu dal pokouřit.
Po určité době když jsem zaregistroval mírné zakouření jsem okamžitě pilu vypnul ale i po vychladnutí motor vykazoval ten nepříjemný chraplavý zvuk obvykle po závitovém zkratu na rotoru /kotvě/ ,následný den jsem vynda o otočil jeden z opálených uhlíků a motor už opět vykazoval normální chod a zvuk.
Byl jsem s tím v naší místní navíjárně aby mi aspon změřil příkonově zda motor nebere větší proud než je na výrobním štítku a bylo mi sděleno že vypadá ok ale s naprostou určitostí by se to dalo zjistit jen jejich speci měřidlem ovšem po odmontování kotvy což bych ovšem ztratil možnost záruční opravy.Následně jsem opět zkusil řezat dřevo a pila jela ok asi 15 min. pak opět to jiskření z uhlíku.Opět jsem po zchládnutí vyndal ten opálený uhlík a zjistil že ta prožinka mající za úkol tlačit uhlík na kotvu je zcela nefunkční /smrštěná vyžíháním asi tím teplem/tak jsem na zkoušku jelikož jsem mezitím objednal nové uhlíky pružinku natáhl aby aspoon trochu tlačila na rotor a chod motoru se zdá být ok .Je možné že jsem dal pile motoru potažmo zabrat natolik až se vinutí na kotvě včetně uhlíku jen začalo pálit . Nejde mi rovněž do hlavy že je u pily modře svítící kontrolka pokud je pila připojená do sítě tak jsem měl zato že má snad tepelnou ochranu ale v návodu samotném jsem se o tom nikde neodočetl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18667
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: pá červen 01 2018, 21:03    Předmět: Citovat

Na přetížení rotoru se záruka nevztahuje .
Zahoď to do elektroodpadu . No řetěz se může hodit .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
witt



Založen: Apr 01, 2018
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: pá červen 01 2018, 21:52    Předmět: Citovat

pokud od koupě uplynulo méně než 6 měsíců, museli by mu to přetížení prokázat
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 694
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: so červen 02 2018, 6:21    Předmět: Citovat

Přesně tak jak uvádí /To:Witt/ a jak vůbec lze prokazovat jakési přetížení motoru ,na co pak je ta záruka 3 letá ,kdy a kde je nějaká hranice přetížení motoru ,proč tam nemají a nedělají standartně tepelnou ochranu bylo by po dohadech a debatách.
Já se tu ale neptám na podmínky záruční doby nýbrž na to zdy je kotva v pořádku a nebo má závitový zkrat.
Já měl než jsem koupil tuto novou pilu předtím alpine elettra 160 asi 12 let než jsem skutečně odrovnal rotor a evidentně i po změření kotvy v navijárně
zjistili závitový zkrat ,tam to ale /nezdravě"jiskřilo na uhlících i po jejich výměně ,tady v tomto případě nikoliv proto se ptám abych to případně zbytečně neposílal do servisu .Trochu mě překvapuje sdělení /TO:Witt/ že by do půl roku po zakoupení museli prokázat nějaké přetížení což je na diskusi protože si nedovedu představit jak by to šlo prokázat a jak mám jako uživatel poznat nějakou hranici kdy má pila dost a musím ji vypnout ?
Jinak mimochodem tu tepelnou ochranu motoru jsem měl už na vysavači asi 30 let starém (rowenty z německa)Tak mě u tohoto pohledu připadá jakoby technický pokrok nešel kupředu ale spíš dozadu.Když se motor vysavače zahřál na kritickou hodnoutu tak se to samo vyplo a zabránilo spálení vinutí motoru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15515
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: so červen 02 2018, 7:37    Předmět: Citovat

S tím přetížením je to kravina. Záruka se nevztahuje na mechanické poškození zákazníkem. Na diskusi o tom, že zákazník přetížil motor, protože s ním pracoval, tak je soudní znalec. V pŕípadě sporu si ho mohou pořídit obě strany.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 10335

PříspěvekZaslal: so červen 02 2018, 7:56    Předmět: Citovat

Proste to reklemuj a nic neres. Na druhou stranu, cos cekal od pily ze cenu dvou slusnych retezu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 694
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: so červen 02 2018, 8:12    Předmět: Citovat

Termit 256 hm jednoduše řečeno ale ne už proveditelno ,pilu jsem totiž kupoval v německém eshopu čili nyní komplikace a handrkování s něma ,sice mi odepsali že mě dojde zpráva a další postup z jejich zákaznického centra ale 14 dnů a zatím nic.No šetřil jsem a dobře že tak jinak bych u nás přišel bezmála o 4500,- což se mě zase nezdá žeby to byla nějaká láce ano v německu mě přišla o cca 1000,. méně takže jsem aspon v krajním případě nepřišel zas o tolik.Nevím jak je to dále s případným poštovným u podobných záležitostí protože cesta tam a zpět by mě přišla na nemalý peníz rovněž.
Dnes už koupíš od Hechta apod. číny což je téměř 80 % světové produkce pily už od 1000,- a tu jsem si měl koupit nestála by ani cenu kotvy ,ta moje stojí necelých 2000,- ,příště asi koupím břichatku na které není co spálit a zničit max. šrank a nabrousit tod vše.
No ovšem pozor pokud nejsou i ostatní /včetně těch drahých pil ošetřeny tepelnou ochranou byt za zanedbatelných nákladů tak pak odejde jakákoliv el. pila protože jako uživatel jak poznáš kdy už nemáš dále řezat a pila má dost ??? Tod otázka ,leda žeby tam byl namontovaný teploměr a po dosažení určité hranice aspon vizuální orientace kdy pilu vypnout pokud chcou výrobci potažmo servis tvrdit že jsem pilu vlastní vinou přetížil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 10335

PříspěvekZaslal: so červen 02 2018, 8:38    Předmět: Citovat

Ta pila se da koupit i u nas za cca 3k http://www.wolfgartennaradi.cz/wolfgartennaradi/eshop/38-1-Elektricke-pily/0/5/836-Elektricka-retezova-pila-WOLF-Garten-CSE-2240

Ve firme mam el. pily stihl, jedou ve dvousmennem provozu a naprosto zadny problem s pretizenim jsme nikdy nezaznamenali. Maji tam takovou vratnou pojistku.
Krome spotrebky menim jen uhliky, privodni snury a vypinace. Ty maji dost nestastne resene rozbehove zpozdeni - casto to odchazelo a vypinace jsou drahe. Dal jsem tam zpozdovace s 555 a cinskym relatkem a od te doby je klid. Menim je jen kdyz se mechanicky vybehaji plasty ve spinaci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 694
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: so červen 02 2018, 11:41    Předmět: Citovat

Jo před půl rokem ale stála více až ted ji slevnili u Šouly no jinak se ale dá koupit i ted za mou avizovanou cenu a to podstatně vyšší :

https://www.euroking.cz/pila-retezova-wolfgarten-cse-2240

Ano mám od fy Stihl el. křovinořez a musím říct že jsem s ním oproti dřívějšímu tuším ALKO velice spokojen potud souhlas ale je třeba si uvědomit na co a jak často se el. nářadí a zahradní technika generelně pro danou osobu používá,jistě uznáte že kvůli jednomu stromku který jsem nedávno složil benz. pirou Partner nebudu pořizovat Dolmar ,Stihl apod, za několikanásobně dražší cenu když mi po dobu jedné sezony pořeže ta el.pila jen sporadicky nějaký ten dovezený metrový suchý smrk určený pro rozpalku na kotel pro tuhá paliva.Nakonec vidíte i sám že tzv. super značkové nářadí není vždy jen super a má také své nedostatky co by se u tak věhlasných zn .vyskytovat nemuseli .Kluk má velkou makitu flexu a soudruzi z Japonska až nyní přišli na to dát do nových modelů zpoždovací či zpomalovací článek rozběhhu motoru protože v rodinných starších domech apod. nemají zdaleka všichni pojistky 20A .Naopak blbý Hecht z číny dělá el. pily do 3000,- s pozvolným náběhem otáček aby se pžedešlo vyražení pojistek,nakonec jsem mu poradil aspon kompromisní řešení a rozmotal si 30m prodlužku a přes ní to zapojil .Opravdu nerozumím tomu že se na el. nářadí které se dá nekontrolovaně odrovnat přetížením motoru např. při tom řezání že tam nedávají za pár babek tepelnou ochranu copak by to nestálo za to a nepředešlo se spoustě komplikacím jak ze strany kupce tak prodejce ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Elektrické nářadí Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund