Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zkušenosti s nákupy v LIDLu. 2
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 61, 62, 63  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
elektrosvit



Založen: Jun 27, 2016
Příspěvky: 2514

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2018, 17:20    Předmět: Citovat

Jasně, jenže já reagoval na tvrzení z recenze:
citace:
"Po té co jsem otevřel krabici a uviděl základnu a pracovní stolek z lisovaného plechu, a že se to jako opracovaný odlitek tváří jsem okamžitě tušil, že to budu vracet. Po sestavení jsem na stolek zatlačil prstem a celé se to prohlo možná až o 4 mm..."
Zkoušel jsem tlačit na stolek i zabrat za celou horní část a nic se nehnulo, ani stolek, ani základna. Tlak posuvu vřetena při práci je něco jiného...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15515
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2018, 19:05    Předmět: Citovat

To máš těžký. Věřit někomu, co to neumí ani správně smontovat? Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Atlan



Založen: May 10, 2004
Příspěvky: 4507
Bydliště: Košice

PříspěvekZaslal: so únor 24 2018, 5:25    Předmět: Citovat

Bude znova v predaji mensia verzia akuvrtacky 16V 25Mm sklucovadlo asi 10mm.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
weed_smoker



Založen: Dec 02, 2011
Příspěvky: 2676
Bydliště: Jaroměř

PříspěvekZaslal: so únor 24 2018, 9:22    Předmět: Citovat

Máte poslední dobou zkušenost s těma Jalapeňo paprikama EL TEQUITO (ty naložený),poslední dobou mi přijdou nějaký slabší.Předtim jsem pomalu slzel a u těchto z posledního "mexika" se můžu i napít nálevu a skoro to necejtim.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kejki



Založen: Nov 10, 2009
Příspěvky: 2462
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

PříspěvekZaslal: so únor 24 2018, 20:30    Předmět: Citovat

Už máš ta nervová zakončení prostě fuč. Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
konosuke



Založen: Dec 18, 2006
Příspěvky: 9667
Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí

PříspěvekZaslal: so únor 24 2018, 20:34    Předmět: Citovat

nebo budou geneticky vyšlechtěný, dobrá paprika (palivo do raket) musí pálit až v riti, lebo inač je to cukrlátko pre babätko
_________________
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hydrawerk



Založen: Dec 13, 2011
Příspěvky: 7894
Bydliště: Earth

PříspěvekZaslal: ne březen 04 2018, 22:58    Předmět: Citovat

Dostal jsem na opravu na pohled pěkné rádio z Lidlu. https://www.flickr.com/photos/korytnackaseven/sets/72157688460993100/with/40578882632/
Byl tam akorát spálený rezistor před stabilizátorem z 13V na 3,5V. Preventivně jsem vyměnil i dva elyty. Vnitřní provedení je místy hnusně dobastlené, jako kdyby to byl nějaký předprodukční vzorek, který se omylem dostal do prodeje. Viz červené šipky ve fotogalerii výše.

_________________
01 02 03
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Atlan



Založen: May 10, 2004
Příspěvky: 4507
Bydliště: Košice

PříspěvekZaslal: po březen 05 2018, 19:51    Předmět: Citovat

Ta stojanova vrtacka z lidlu ma vraj vreteni z hlinika, tak ze nekupovat lebo ked silnejsie zatlacite, zubky na vretene urobia puk. A pakou uz nebude mozne ovladat vreteno hore-dole.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CharlesBass



Založen: Apr 15, 2009
Příspěvky: 63

PříspěvekZaslal: st březen 07 2018, 11:28    Předmět: Citovat

Docela mě potěšilo tohle vlákno, probírající zkušenosti s Lidlovskými záležitostmi. Po nějakých pěti letech sem dospěl k podobným závěrům - poměr kvalita/cena je proměnlivý - výrobek od výrobku. Co má Lídl vymakaný je samozřejmě marketing, načasování sortimentu atp. Můžu pár zkušenostmi též přispět, některé věci se tu probírali.

1) Pojízdný zvedák 2t UltimateSpeed - s úspěchem používám už aspoň tři roky i na dost komplikované práce na 2t autě. zpočátku trošku padal, ale zřejmě si používáním sednul ventilek a neklesne ani o milimetr. Zvedák je hodně podobný, jaký prodávají v různých barvách i všude jinde, nicméně v Lidlu je většinou za nejnižší cenu. Samozřejmě používám i špalky a trojnožky - viz bod 2)

2) trojnožky UltimateSpeed - vypadají dost nejistě, když se ale zatíží - musí se dát pozor aby prvotní zátěž byla naprosto vždy kolmo dolu - tak pak jsou stabilní. Ten zvedák i tyto trojnožky jsou samozřejmě primárně pro garážové použití, vyměny kol, jednoduché práce. Při troše důvtipu je lze použít i při vyndavání převodovek, motorů atp.

3) Nabíječka s procesorem UltimateSpeed. Mám jednu s displejem a jednu bez. Co ukazuje displej platí, doba nabíjení je přijatelná, max nabíjecí proud také +/- odpovídá. Jen nedokáže "oživit" baterku vybitou pod (myslím) 8V ale na to není ani stavěná. Co mě mrzí jsou těžce "plastové" PVC kabely, které, ani nemusí být moc chladno, jsou nemožně tvrdé.

4) Vrtačka s příklepem na 230V ParkSide - nevybočuje z řady použitelných zařízení pro Hobby. Její předchůdkyni z Tesca (nevím co to je přesně za typ) jsem se dost natrápil, vyměnoval kabel, uhlíky, čistil komutátor, mazal, toho vydržela mnohem víc, než by mohl čínan doufat. Míchání lepidla, vrtání 20mm děr do betonu, 13mm do oceli, atp .... předpokládám u parksajdu stejnou výdrž. Potěšlo skličovadlo, upnu i 1,5 vrták, a téměř neháže. Mám ji zatím krátce, první co udělám je výměna opět nemožně tvrdého PVC kabelu.

5) Malá 1/4" Golasada. Za tuto cenu bomba, opravdu doporučuji. Dobře vybavená, ořechy od 4 až po 14, bity PZ,PH, Torx, imbus, ráčnička chodí výborně, nepřepíná se, vydrží asi i větší momenty než běžně utahuju, a to myslím, že mám páru. Maká to už dva roky.

6) Bity ParkSide v zelené pogumované krabičce. Tam mám podezření, že to je licenčně dělaný u Bosche. Výborná záležitost, kolega s tím postavil dům a já zatím nejpoužívanější PZ2 a PH2 taky pěkně namáhám (v rázoovej utahovačce) a držej. Omačkané už, pravda, trochu jsou. Cena opravdu přijatelná.

7) Ráčnové klíče s kloubkem PowerFix - 8-10-13-14-17. už sem nasazoval i trubku (používal sem vidlicovou část) a vydrželo. Nevymačkávají se, ani se k mému překvapení neloupe ta lesklá povrchová úprava.... ráčnám po pár zkušenosttech věřím. Dobrej kauf.

Cool Pásová bruska ParkSide. No brněj z ní ruce, je hlučná jako hovado, ale brousí. Trochu se v létě přehřívá. Pásy jsou standardní - tj sehnatelné i mimo Lidl. Co jsem měnil byl řemínek - ani nový není (podle mého) napnutý dostatečně. Dal se sehnat za asi 100kč - překvapivě normované rozměry.

9) Excentrická bruska Parkside. Ta je je trochu lepší než ta pásová, po několika skříních, stolech, cca 50m2 podlahy a asi 20 židlích a já nevím čeho ještě se už pomalu poroučí hlava se suchým zipem. Na webu (německém) s náhradními díly se dá sehnat, stojí asi 15€, pokud si pamatuju. Brusné papíry jsou trochu problém, jinde sehnatelné nepasují tak dobře, originál sady, kde je od každé zrnitosti jen dva tři kousky jsou tím pádem trochu nevýhodné - když člověk používá hlavně 100 a 120 ...

10) rázový utahovák 18V Parkside. Trochu zklamání - slabina je baterie - malá výdrž a i výkon. Dlouhé nabíjení, práce max 1h (malé vruty, cca 50x3,5). Ale přeci jen se s ní daj zašroubovat výjímečně do dřeva vruty i 6x200 ...

11) pistolová trafo páječka - již zmiňováno - absolutní propadák. Nekupoval jsem to já. Používám to na nějaký zoufalý úpravy/sváření plastu.

12) pájecí stanice. To už jsem já hlupák koupil. No žádná sláva. Použitelný to je, teplotu jsem neověřoval, ale zhruba odpovídá. Moc jsem s tím zatím nedělal, přeci jen stará dobrá čssr trafopájka je při ruce víc a navíc mám v práci k dispozici Weller WD1 na nějaké preciznější potřeby.

13) Sada očkoplochých klíčů - neměl jsem zatím čas to testovat. Jsou zatím v záloze jako "cestovní" v autě. V dílně mám Hollex, kde desítka klíček stojí jako celá sada v Lídlu Smile

14) Forstnerovy vrtáky, zahlubovací vrtáky, frézovací vrtáky, stupňovité vrtáky. Slouží to, těch obyčejných do oceli jsem samozřejmě pár zlomil, nebo spálil ale hodnotím to docela jako za tu cenu únosné.

15) samosvorné klempířské kleště vypadají celkem aušusově, tak jsou celkem odolné, kromě toho že jsou malé (ale šikovné) tak jsou tím pádem slabé - tzn, že maximálně 1mm plechy, nikoliv pásoviny a jekly. Dost sem toho s tím posvařoval, povrtal atp.

16) truhlářské svěrky - průměr. Drží, ale nic co by se nedalo koupit za tu cenu i jinde ve stejné kvalitě.

17) Vodováha s úhloměrem. Bublinka malá, při srovnání s digitální v práci podle ní věším maximálně obrazy.

1Cool šroubováky - jak kusové aky i sady rozhodně lepší průměr - už jsem měl v ruce i takové, které se ukroutili na prvním šroubu, ale tyhle drží. Je pravda že používám především elektrické šroubováky ...

19) LED kové žárovky. Nikterak ultra-levné, ale k dvěma desítkaám mi jich doma svítí. Především GU10, E14 i E27 různé provedení .. neshledal sem problém, některé už mám určitě pár roků. Svítí to denně.

20) Wapka. Tam ani ne po 10 použitích (za >2roky) praskla spojovací část mezi pistolí a tryskou. Po složité opravě (vyřazení této části) odešel po dalších pěti umytích auta tlakový spínač - respektive se vypálily kontakty - podle torza tam byl tak 10A Smile Už mám připravený na dobastlení 16A ale je rozměrově jiný. Výkon wapky dostačuje tak na nenáročné umytí auta, nebo opláchnutí motoru od Arvy .. Smile

21) Rekultivátor FloraBest. No zatím spokojenost, už dvě sezóny ve službě. Co to má dělat tak dělá, plocha trávníku asi 150m2.

22) Různé zahradnické drobnosti nůžky atp. To má na starosti polovička. Jeden typ nůžek - takovej ten s jednou čepelí - která se zakusuje do žlábku je teda aušus, to sem vyřadil ale spokojenost. Podotknul bych že bezvadný sou ty skládací vaky na listí ap. - dobrá odolnost. Jeden sem teď rušil - po min 6letém používání.

23) Multifunkční nářadí Parkside 230V. Zatím jsem používal okrajově - hlavně slepé čtvercové díry do dřeva, řezání CD profilů ve stěnách atp. Původní pilky šli do kopru rychle, při nejbližší příležitosti koupím lepší. normované upnutí. Trochu jsem i brousil šmirglem na tom, docela to šlo. Regulace funguje, hlučnost je celkem velká, vibrace do ruky přijatelné.

24) Ostatní jsem buď zapoměl, nebo se zatím neodhodlal koupit. Např kompresor nebo stolní dvojkotoučovou brusku. Tu stojanovou vrtačku jsem také zvažoval, ale odradili mě nedostatečné parametry svislého posuvu a malé vyložení vřetene. A myslím že i min otáčky 500 taky nejsou žádná výhra.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FHonza



Založen: Nov 20, 2012
Příspěvky: 1453
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st březen 07 2018, 11:50    Předmět: Citovat

Ještě bych doplnil
Plynová páječka Parkside - cca po 2h provozu nefunkční, za mě propadák
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pikofarad



Založen: Dec 02, 2007
Příspěvky: 1344
Bydliště: 742 58

PříspěvekZaslal: st březen 07 2018, 17:50    Předmět: Citovat

Bity ParkSide v zelené pogumované krabičce se opravdu povedly,za ty peníze slušná kvalita i balení
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
weed_smoker



Založen: Dec 02, 2011
Příspěvky: 2676
Bydliště: Jaroměř

PříspěvekZaslal: st březen 07 2018, 18:17    Předmět: Citovat

Už jsem dlouho nesehnal limetkovo-citronovou marmeládu od Hatherwooda,jenom pomerančovou,citronovou a pomeranč se zázvorem.Stála zhruba stejně jako tamty,ale byla průhledná žlutý barvy a na obrázku byl Tower Bridge se zelenym pozadim.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zdenoeddie



Založen: Oct 31, 2007
Příspěvky: 2489
Bydliště: uz len Presov :)

PříspěvekZaslal: st březen 07 2018, 19:28    Předmět: Citovat

Nema prosim niekto skusenost s tymto?
https://www.lidl-flyer.com/?_ga=2.235991041.1891633446.1520365986-1513440634.1520365986#/6296b51a-1ad7-11e8-8856-005056ab0fb6/locale/sk-SK/view/flyer/page/46
Strana 46, nalavo, naradie do zahrady, motorova pila s predlzovakom / noznice.

Co sa tyka plynovej pajkovacky, uz som co to s nou popajkoval, za tie peniaze nic lepsie som este nemal. Co sa zase o tej na baterky (3xAA) neda povedat, kym sa nahreje, tak to skor pohladom roztopim... ale na nudzovku...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kvicala_r



Založen: Jan 19, 2005
Příspěvky: 3367
Bydliště: Haná / N.J.

PříspěvekZaslal: st březen 07 2018, 19:50    Předmět: Citovat

Pikofarad napsal(a):
Bity ParkSide v zelené pogumované krabičce

Můžete někdo prosím dohledat nějaký obrázek? Celkem bych i zkusil, vercajku není nikdy dost
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
doktor365



Založen: Jan 28, 2006
Příspěvky: 1935

PříspěvekZaslal: st březen 07 2018, 20:00    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 61, 62, 63  Další
Strana 11 z 63

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.18 sekund