Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Myčka Whirlpool ADP 5350 PC vypusti vodu- VYŘEŠENO

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LamaSoftCZ



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 7
Bydliště: poblíž Žatce

PříspěvekZaslal: út prosinec 19 2017, 14:34    Předmět: Myčka Whirlpool ADP 5350 PC vypusti vodu- VYŘEŠENO Citovat

Dobrý den. Máme tuto myčku a teď najednou po vypouštění zapípala, vypnula se a hodila poruchu dioda 8x blikne. Což dle návodu značí ucpaný filtr, ohnutou odpadní hadici, nebo ucpaný odpadní systém. Jenže filtry ok, hadice ok, napojení a odtok ok. Po zapnutí vyčerpá veškerou vodu co je v myčce, dohromady běži 20 vteřin a hodí chybu, bez toho aby začala napouštět. Takže jsem dle návodů se snažil provést reset. To zde nejde, není na ní ON/OFF vypínač. Tak jsem ji na minutu odpojil ze sítě. Potom když ji pustím, vyčerpá veškerou vodu, napustí, začne první část mytí, pak vypouští a na konci vypouštění hodí opět chybu. Při opětovném spuštění, vše stejné. A po dalším odpojení ze sítě se opakuje zas, vypuštění , napuštění, předmytí, vypouštění chyba. Nevíte čím to může být? Po cestě od vany až k odtoku nic nepřekáží. Čerpadlo nic neblokuje. Nalil jsem do ní vodu až po hranu co se vejde, pustil, odčerpala vodu a hodila po 20 vteřinách chybu. Vyndal jsem sítko a skutečně voda v myčce není. Měl jsem jí rozebranou a nikde žádný únik, ani nikde nenasátá nečistota. Snad neodešel programátor. Měl jsem ho taky venku a rozebraný, jestli tam není něco vypáleno, ale taky jsem nic nenašel. Na ten programátor jsem šel dle videa na youtube.

Naposledy upravil LamaSoftCZ dne st prosinec 20 2017, 11:42, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dj_rizek



Založen: Apr 07, 2005
Příspěvky: 711
Bydliště: blízko Třeboně

PříspěvekZaslal: út prosinec 19 2017, 23:19    Předmět: Citovat

A jseš si jistej že je to chyba vypouštění když podle návodu máš dělat reset vypínačem kterej tam není, v první řadě by to chtělo návod k tvojí myčce.


Jseš si jistej že udělá celej krok a že neukončí předčasně a pro sichr nevypustí vodu? Vypustí jí to všechnu? Myčka má jen určitej čas na vypuštění,pokud nevypustí skočí do chyby.

Bacha na podomítkový sifony v kombinací s rejží, že není vidět nikde nic neznamená že to není ucpaný, hoď hadici do nějaký nádoby a vyzkoušej jestli půjde.

Tyhle Whirlpool myčky jsou hroznej krám, u mojí jsem za 8 let 2x měnil už oběhový čerpadlo 1x topný těleso a 1x hadici od čerpadla k rozvaděči.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LamaSoftCZ



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 7
Bydliště: poblíž Žatce

PříspěvekZaslal: st prosinec 20 2017, 10:57    Předmět: Citovat

Jasný chápu, ale to byli návody na internetu od lidí ( protojsem napsal schválně návodů a ne návodu ) Smile , ne z návodu k myčce. Z návodu k myčce nevyčtu skoro nic, jelikož je tak strohý, že plno věcí tam není. Každopádně jde o to že když si myčka pamatuje chybu, tak potřebuji vymazat paměť závad. A ano, po vymazání běží při počátečním vypouštění tak jak vždy běžela.

Sifon je v pohodě, ale ano zkoušel jsem to i přímo do nádoby mimo odpad, vše stejné. Ano ukončí při vypouštění. Jak jsem psal po odpojení ze sítě jede myčka až do dalšího vypouštění, první vypouštění jede déle než 20 vteřin ukončí se malinká pauza a začíná napouštět. V případě té chyby vypouští jen 20 vteřin a zapípá a začne 8x blikat. a ano jak jsem psal voda je vypuštěna. Psal jsem že jsem zalil myčku až po okraj a pustil a i když po 20 vteřinách hodí chybu, je kompletně vypuštěna.

Jo dle recenzí věřím že whirlpool je strašný krám, ale vcelku to všichni píšou o všech Laughing takže těžko soudit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bu2520



Založen: Jul 16, 2007
Příspěvky: 4229
Bydliště: u HK

PříspěvekZaslal: st prosinec 20 2017, 11:23    Předmět: Citovat

podívej se na senzor čistoty vody, popřípadě ho otři haderm . Najdeš ho v šachtě filtru. Plexisklový či průsvitný segment. Může být i vadný a myčka proplachuje a myslí, že není vypuštená voda.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LamaSoftCZ



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 7
Bydliště: poblíž Žatce

PříspěvekZaslal: st prosinec 20 2017, 11:40    Předmět: Citovat

Very Happy Smile Wink Exclamation Takže problém vyřešen. Ačkoliv provádíme čištění myčky běžně, tak i tak se na onom čidle usadil bordel, na první pohled jsem si vůbec ničeho nevšiml, ale ano je to tak. byl to takový šlem. sice nevím proč po vypojení od napájení to nejdřív nevadí, a pak jo. Vyndal jsem ho a normálně kartáček a jar a vydrhnul a ejhle myčka běží jako dříve. Laughing


Jedná se o Senzor integrovaný OWI 529
Číslo dílu na nákresu: 583 0
Nákres náhradních dílů přímo na servisních stránkách whirlpool.

No prostě jsem hledal, jak si tato myčka zjistí, že je voda vyčerpaná.
A kvůli absenci jiných čidel, tento snímač slouží v této myčce i pro tento účel.
Jo holt to má o jeden smysl asi víc Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LamaSoftCZ



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 7
Bydliště: poblíž Žatce

PříspěvekZaslal: st prosinec 20 2017, 11:45    Předmět: Citovat

bu2520 napsal(a):
podívej se na senzor čistoty vody, popřípadě ho otři haderm . Najdeš ho v šachtě filtru. Plexisklový či průsvitný segment. Může být i vadný a myčka proplachuje a myslí, že není vypuštená voda.

JJ máš pravdu zrovna jsem to přesně popisoval, takže sice pozdě, ale úplně přesně. Tudíž díky za radu. kdybych na to nepřišel, tak by mi tvá odpověď velice pomohla
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund