Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

RMG Condor-síťový vypínač.

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MajklR



Založen: Feb 16, 2006
Příspěvky: 379
Bydliště: Olomouc 9

PříspěvekZaslal: so prosinec 16 2017, 13:58    Předmět: RMG Condor-síťový vypínač. Citovat

Dobrý den panové, známý mi přinesl krásného stříbrného Condora. Je plně ? funkční, až na síťový vypínač , asi izostat. Nedrží v zapnuté poloze. Jelikož jsem nikdy tohoto krasavce neměl v rukách, prosil bych někoho, kdo už to opravoval o radu. Vypínač není problém, ale nevím, jak se do toho dostat. Jde oddělat jen pravá deska s repro, na které je vypínač umístěn, nebo budu muset sundat celou zadní stěnu. Předem moc děkuji za radu. Majkl . Pray
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dj_rizek



Založen: Apr 07, 2005
Příspěvky: 711
Bydliště: blízko Třeboně

PříspěvekZaslal: so prosinec 16 2017, 14:01    Předmět: Citovat

To se musí sundat celej zadek vyndat trafo a pak tam je na 2 šroubkách, docela častá závada nic moc složitýho na vyndání.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MajklR



Založen: Feb 16, 2006
Příspěvky: 379
Bydliště: Olomouc 9

PříspěvekZaslal: so prosinec 16 2017, 14:30    Předmět: Citovat

Moc děkuji za odpověď a radu. Přeji hezký víkend. Majkl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Harry.pa



Založen: Apr 26, 2006
Příspěvky: 372
Bydliště: Znojmo

PříspěvekZaslal: so prosinec 16 2017, 16:01    Předmět: Citovat

Bacha, ty inbusy okolo repráků jsou jen plastový atrapy. Žádná přední deska není, je to klasická skříňka se zadním deklem na samořezky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MajklR



Založen: Feb 16, 2006
Příspěvky: 379
Bydliště: Olomouc 9

PříspěvekZaslal: po prosinec 18 2017, 8:53    Předmět: Citovat

Abych se přiznal, tak jsem se pokoušel je vyšroubovat, ale po radě od dj_rizek jsem oddělal zadní stěnu, vyndal trafo a pak to byla už "brnkačka". Ještě jednou díky za rady a přeji všem krásné a pohodové Vánoční svátky. Majkl. Na zdarovie
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12023
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: po prosinec 18 2017, 9:05    Předmět: Citovat

a pozor při zpětné montáži, šroubky nejsou stejně dlouhé !
. . . aby ti některý neprolezl skrz . . .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MajklR



Založen: Feb 16, 2006
Příspěvky: 379
Bydliště: Olomouc 9

PříspěvekZaslal: po prosinec 18 2017, 10:30    Předmět: Citovat

Díky, i to jsem řešil, je tam jeden mrška delší, ale vše nakonec OK, krasavec Condor jede jak zamlada. Hezký den. Majkl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sinclair



Založen: Feb 02, 2005
Příspěvky: 9923
Bydliště: Luhačovice

PříspěvekZaslal: po prosinec 18 2017, 12:29    Předmět: Citovat

Nezapomněls na očka toho síťovýho izostatu navlíct kousky bužírek, přebytečný odštípnout a navrch ještě jednu, s velkým průměrem přes celej spínač? Aby byly všecky body s nn spolehlivě krytý proti prstu?
Protože kontaktní/připojovací kolíky jdou durch celým tělískem a i když to zaizoluješ jen nahoře na letovacích očkách, tak zespoda tělíska spínače pořád vyčnívají roztemovaný konce kolíků, co jsou IP00.

V Tesle Litovel tohle sakra dobře věděli - EZÚ jim vobouchal o palice první vzorky AZS222, kde to bylo udělaný jenom shora a zespodu se dalo "pohodlně dostat" prstem. U AZS215-220 to až tak neplatí, tam se ke spínači zespoda prakticky bez akrobacie nejde dostat, je i se sluchátkovým tlačítkem velice nízko a muselo by to být děcko s tenkými prstíky. A krom toho AZS215-220 dělaly Vráble, co měly vlastní, EZÚ certifikovanou zkušebnu.
Tak to v AZS222-223 skončilo tak, že všecky síťový dráty od spínače ke trafu byly v bílejch bužírkách, dokonce další zajištěnou bužírkou přetažený i očka na trafu, v bužírce byl ještě i kus přívodní šňůry Flexo-CYLY se zčásti sundaným pláštěm a na síťovým izostatu byla navlečená a lepidlem Solakryl zajištěná velkoprůměrová bílá bužírka. Teprv pak dostali od EZÚ štempl.
Podědil jsem totiž podstatnou část výrobní dokumentace AZS222-223 a pak AZS224-226, včetně interní korespondence a tak tam odtud to vím, jak je z EZÚ v Litovli jebali jak sysly. Dost jsem se u toho nařehtal - jak lze někoho typicky socialistickým úřednickým jazykem zjebat do bezvědomí Very Happy a zakončí celý to jebání: "Se soudružským pozdravem Míru zdar", červený kulatý razítko EZÚ odd. 034, v něm podpis nečitelnej. Very Happy

V přenosným přístroji, kde je převážně mn, ale zároveň se tam vyskytuje nn a je hmatem přístupný, je to zvlášť důležitý.
Často se Condor a podobný opravovaly napájený ze sítě a zároveň zezadu otevřený - nějak matně si pamatuju, že tam šlo o ten izostat i nechtě škrtnout...
Tak si na to dej majzla. Vždycky nemusíš mít gumový podrážky a stát na linu.
Dva z mých známých kolegů /oba z jiného tehdejšího okresu/ na to definitivně dojeli. Jeden teda na otevřenou, barevnou vn kobku, to je pravda něco jinýho, ale druhej měl asi slabší srdíčko a opřel jednou rukou fázi 230V o uzemněnou kostru nějakého dederóna no...předtím mnohokrát, tenkrát v nějakým přenosným TV naposled. To se taky stává u přenosných ČBTV výjimečně, že to má síťový trafo, ale přesto sice tenkej, ale třížilovej přívod. Asi tak výjimečně, jako ten jeho definitivně poslední úraz sám. Byl to zrovna jeden, v pár tisícovkách kusů dovezený čb dederón na síť i na 12V, ani už nevím, co to bylo.
Určitě on i my ostatní jsme toho v průběhu práce schytali ze všech možných míst nespočet - to se tehda akorát zaklelo, otřepalo a jelo se dál. Byli jsme všeci zdraví, sebevědomí a kdepak na nás s nějakýma "dvěstědvaceti", to si na nás nepřišlo..
Já sám asi nejlíp vím, že se na tohle u síťových spínačů starších i novějších všeobecně sere. Dotyčný si třeba říká "však do toho nikdo jinej, než já sám, nepoleze". Vždycky to ale pravda být nemusí.

Sorry za dlouhý bezpečnostní OT.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MajklR



Založen: Feb 16, 2006
Příspěvky: 379
Bydliště: Olomouc 9

PříspěvekZaslal: po prosinec 18 2017, 16:32    Předmět: Citovat

Díky za radu, přívody k izostatu 230V byly v takové dost silné bužírce, až mě to překvapilo, navléknul jsem na ně ještě jednu, takže by to mělo být bezpečné. A co se týče druhé strany, tak u Condora je izostat zasunut do takové komůrky z umělé hmoty, kde se žádný prstíček nedostane, jak zhora, tak zespodu. Ta komůrka je součástí takového "půlobalu" z umělé hmoty, kde je zasunuto i částečně trafo. Myslím, že je to " urobené" celkem bezpečně. Děkuji za zájem a přeji hezký den. Majkl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund