Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Nové tarify plateb za elektřinu
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 18, 19, 20
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Otkundes



Založen: Mar 14, 2010
Příspěvky: 1673

PříspěvekZaslal: so březen 05 2016, 12:19    Předmět: Citovat

Zloděj křičí: chyťte zloděje!
1. Byla to současná vláda, kdo ve svých vládních dokumentech pověřil ERÚ k úpravám současné tarifní struktury. Dokonce i se zadáním přesných termínů, do kdy má být úkol splněn!
2. Byla to předsedkyně ERÚ, která, ač měla k dispozici všechna doporučení a analýzy o správnosti NTS, tuto v tichosti nepodepsala. Tím by to vyšumělo. Za rok bychom si, někteří, možná u piva akorát zanadávali na drahotu...
3. Byl to právě ERÚ, který dal veřejnosti kalkulačku a vyzval ji k veřejné diskusi, a tím donutil vládu, problémem se vůbec zabývat a navržený model NTS veřejně odmítnout.
4. EGÚ Brno byl tvůrcem NTS. To mu po zveřejnění NTS ze strany ERÚ nebránilo provést rychlou analýzu pro MPO, se stavem k 17. únoru, kterou se teď vláda ohání a populisticky kritizuje ERÚ za asociálnost modelu NTS.
5. Mezi tvůrci NTS však byli i ministerští úředníci MPO, za které snad ministr MPO zodpovídá. Teď hraje překvapeného a MPO dokonce zadává analýzu NTS jednomu z jejich tvůrců.
6. Že mezi autory NTS nebyli sociálně slabí odběratelé, je snad logické: sotva bude laik diskutovat o modelu tarifní struktury s profesionály. Tuto sociální skupinu, však bohatě zastala předsedkyně ERÚ, která předložený model NTS neschválila a zahájila o něm veřejnou diskusi...

Již delší dobu se nejedná o nic jiného, než o boj o ovládnutí ERÚ. Proto ty tanečky kolem zákona o státní službě, proto to mediální štvaní proti neposlušné předsedkyni.
Šéfka ERÚ i její úřad jsou dlouhodobě kritizováni, za chyby vlády a za podvody, spojené se solárním byznysem. Za odmítání schválit dotace pro obnovitelné zdroje, vyplácené možná v rozporu s Unijním právem. Nyní je úřad kritizován za model NTS, který však právě šéfka ERÚ, odmítla již v listopadu 2015 (!) svým podpisem schválit.
ERÚ hájí svou nezávislost a dává to svou činností vládě otevřeně najevo.
Jenže, hlavní problém s ERÚ může být trochu jinde:
Stačí si jen vzpomenout, že ČEZ již dokonce vyhlásil tendr a byl ochoten stavět nové bloky jaderných elektráren, ale za podmínky poskytnutí státní garance na minimální prodejní cenu vyráběné energie. Tedy - máme zde opět požadavek na státem garantované dotace, a to na mnoho let dopředu, obdobně jako u větru a u solárního byznysu!
ERÚ je tak schopen svou nezávislostí, zmařit i případnou výstavbu nových jaderných zařízení v Temelíně a v Dukovanech, což je však lukrativní kšeft za stovky mld.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15512
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: so březen 05 2016, 18:34    Předmět: Citovat

Mě od začátku vychází jen to, že za vším je tato vláda. Většinu tam má a to i s premiérem ČSSD, takže je to jasné. Stejný případ jak informační bublina o zlodějích živnostnících od Mládka, a to si ještě vzpomínám, jak dokonce kdysi prosadili povinný minimální odvod daně z příjmu i když žádný příjem nebyl.
Takže fanatici, klidně volte zase tu svou ČSSD, oni se už chystají i na vás. A ano, opět budou mít kecy o ODS a jim podobným, kteří si nakradli asi 2x méně než oni, ale neuměli to tak okecat. A taky ve vládě už dávno nejsou, takže kde ty drobné furt mizí? Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Brozicek



Založen: Nov 07, 2005
Příspěvky: 1511
Bydliště: Studénka

PříspěvekZaslal: ne březen 06 2016, 11:53    Předmět: Citovat

Nějak se v té záplavě komentářů příliš zdůrazňuje sociální aspekt. Myslím že to vystihl Hill, že je to součást volební taktiky.

Já jsem přesvědčen, že z technického hlediska je největším nesmyslem brát hodnotu jističe jako základ pro nějakou složku ceny za distribuci. Někde výše je citace poslance Syblíka, který sice o jističi mluví, ale opět v souvislosti se sociálními dopady na chudé za cenu případné výměny jističe za slabší hodnotu.

V normální domácnosti, chatě, chalupě nebo v garáži se musí volit jistič podle připojených spotřebičů. Bez ohledu na to, zda mám spotřebiče v provozu trvale, příležitostně, o víkendech, jen přes léto nebo když jsem na dovolené.

Pokud distributor dimenzuje síť na nějaké "pravděpodobností rozložení odběru", a ne na součet maximálních odběrů, tak je naprostý technický a logický nesmysl požadovat platby za maximální odběr dle hodnoty jističe, která je nutná v naprosté většině případů jen pro občasné a krátkodobé zatížení sítě. V tom vidím to "cílené spiknutí" distributorů s cílem snadno se domoci svých zisků.

V jedné části své řeči premiér Sobotka dle nějaké anylýzy uvádí, cituji "Roční platby by se zvýšily až o 3 466 korun podle té analýzy". Musím jej doplnit a opravit, u mne na chatě by se roční platby zvýšily o více než 5000 Kč. A to bych asi nebyl jediný. Takže i ta jejich anylýza trochu kulhá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jimmi2



Založen: Jan 04, 2010
Příspěvky: 1178
Bydliště: Praha, Teplice

PříspěvekZaslal: ne březen 06 2016, 12:11    Předmět: Citovat

Brozicek napsal(a):
... Pokud distributor dimenzuje síť na nějaké "pravděpodobností rozložení odběru", a ne na součet maximálních odběrů, tak je naprostý technický a logický nesmysl požadovat platby za maximální odběr dle hodnoty jističe, která je nutná v naprosté většině případů jen pro občasné a krátkodobé zatížení sítě. V tom vidím to "cílené spiknutí" distributorů s cílem snadno se domoci svých zisků...
Nějak takhle mi to taky připadá. ERÚ se možná jenom rozhodl této partičce vypálit rybník, ale bylo by zajímavé vysledovat, kudy vedla původní cestička.
Já mám doma kromě topení všechno na elektriku - třífázová elektrická plotna a jednofázová trouba. Takže i když mám ústřední topení, tak musím mít jistič 3x25A. Asi by se mi dle nových tarifů vyplatilo znovu zavést plyn a vyměnit spotřebiče. Možná bych i zauvažoval o návratu k plynovým lampám Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 7400

PříspěvekZaslal: ne březen 06 2016, 15:03    Předmět: Citovat

Já mám pocit, že cestička vede přes MPO, kde Mládek jde na ruku velkým podnikům.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jirka



Založen: Jul 01, 2005
Příspěvky: 2031
Bydliště: zbídačený kraj

PříspěvekZaslal: ne listopad 26 2017, 20:34    Předmět: Citovat

Nové tarify nebudou znamenat náhlou změnu cen elektřiny. Mají zohlednit kapacitu jističe, tvrdí ERÚ

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/eru-nove-tarify-nebudou-znamenat-nahlou-zmenu-cen-elektriny/r~7f57446ed2b511e78d510cc47ab5f122

A máme to tu zpět jako bumerang. Akorát nám to zdražení rozloží do 3 let...

_________________
*****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jjilek



Založen: Mar 29, 2009
Příspěvky: 3996
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: čt září 10 2020, 13:37    Předmět: Citovat

ZdenekHQ napsal(a):
Já jsem to v PS sledoval a podle nového výpočtu nesmíte zaplatit víc, než podle starého, jinak platí starý výpočet.

Proč si myslíte, že Vitásková dostává takový kapky a snaží se ji sestřelit??? Prostě a zjednodušeně řečeno solárníci chtěli kompenzaci za nový výpočet od státu a ona řekla ne. A tady jde o desítky miliard.


Po čtyřech letech to má pokračování:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/osm-let-ji-hrozilo-vezeni-ted-chce-vitaskova-po-statu-200-milionu-korun-119091#seq_no=1&dop_ab_variant=0&source=article-detail&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart&dop_req_id=ctOYaUbPA3n-202009101220

p.s. omlouvám se, ale stále neumím odkaz zkrátit. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 18, 19, 20
Strana 20 z 20

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund