Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Centrál Felicia I.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Auto - Moto technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sinclair



Založen: Feb 02, 2005
Příspěvky: 9923
Bydliště: Luhačovice

PříspěvekZaslal: út říjen 10 2017, 12:27    Předmět: Citovat

Znám nejmíň dva lidi, co měli s centrálem stejné potíže, jako já. Lidi a autoelektrikáři, co do elektroniky tolik nevidí, to řešili výměnou té jednotky, dokud bylo za co.
Byla by asi ostuda, kdybych si takovou primitivní ptákovinu neuměl spravit sám, ne?
A že by jednotka odešla /ze statisíců Felicií s centrálem/ JENOM MNĚ, to se mi taky nezdá.
Tohle je GLxi, takže je tam centrál a pár dalších ptákovin už z výroby, je tam někým dodělávaný i auto-rozsvěcení světel po nastartování, to jsem nechal dát pryč. Chci paralelně k parkovačkám připojit LED lišty na denní svícení, těch zbytečných 110W vpředu je zbytečných a při krátkých cestách aku nedostane ani ampérhodinu.

Takže zelená žárovka je v tom spínači zastrčená v nějaké patici?
Drží tam totiž dost fest a nechtěl jsem ještě používat větší sílu. Zkusím kousek silikonové hadičky a kleště, uvidíme.
Ona sice ještě svítí, ale jak je zevnitř baňky zčernalá, tak s tou zelenou barvou nahoře už to přes symbol na víčku spínače skoro není vidět..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pepik9



Založen: Aug 31, 2010
Příspěvky: 2416

PříspěvekZaslal: út říjen 10 2017, 12:34    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18675
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: út říjen 10 2017, 15:12    Předmět: Citovat

Co byl Forman mne naza . Ale to , že se se rou často motorky , bylo a je normál . Pokud se posere motor , blb bude hledat tu chybu v jednotce . Velmi častý případ , ale škoda času . Po svých zkušenostech jak se servisy , tak soukromníky , ti vědí většinou h o vno a jen bezhlavě mění . Vsadil bych se , že 98% těchto "opravářů" ani netuší , kde jednotka leží .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sinclair



Založen: Feb 02, 2005
Příspěvky: 9923
Bydliště: Luhačovice

PříspěvekZaslal: út říjen 10 2017, 19:10    Předmět: Citovat

Jo, už jsem na to přišel, jak to tam je seskládaný. Jen jsem se bál to rozebrat úplně, měl jsem za to, že na mě vyskáče hromada pérek a už to nedám dokupy, nemaje jeden na zkoušku Smile
Bořku nečteš pozorně, já přece psal, že serva i spínače klíčů jsou odzkoušený a ok, takže chyba mohla být jen v ŘJ.
Moc díky všem!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18675
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: út říjen 10 2017, 19:30    Předmět: Citovat

Ale čtu dobře . Ale po svých zkušenostech Ti píšu , že jsi veliká výjimka . Mám feldy dvě , tedy třetí na díly , ale dojel jsem s ní , a u 1,6tek za všechno u motoru mohla vždycky klapka . Více než 10ti lidem prošlo rukama a všem jsem platil a za ho vno . Nepřišli na chybu . A když čtu na forech i na felicia foru , tak tam je to samý neumětel , co radí úplné kraviny . Lidi se chovají jako tady ten s oscilkoskopem . My mu radíme , ale on nevěří a mudruje . A to stejný , neelektrikář vůbec neví o co v centrálu jde , ale je tam jednotka , to někde zaslechl , tak to musí být ona ..... Ale , že nejdříve odejde motor , potom dráty , to vlastně ani neumí vyzkoušet .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
soucek



Založen: Mar 24, 2005
Příspěvky: 657

PříspěvekZaslal: st říjen 11 2017, 15:10    Předmět: Citovat

Vlastnil jsem také Felici modelový rok ´97 bez centrálu. Ten jsem si tam dodělal neoriginální sadou z Jablotronu. Po celou dobu užívání cca 15 let s tím byly neustálé problémy. Servomorky každou chvíli stávkovaly, občas se stávalo, že se některé dveře nezamkly nebo neodemkly. Nepomohlo žádné seřízení nebo promazání. Zkoušel jsem zkrátit nebo prodloužit proudový impuls do motorků, ale bez valného úspěchu Nejvíce tomu vadil mráz, jakoby úplně ztratily sílu, nebo nedokázaly překonat větší tření způsobené ztuhnutím. Možná měla použitá kabeláž poddimenzovaný průřez vodičů, nevím. Několikrát se vytvořily studené spoje pod relátky v řídící jednotce, které bylo nutno propájet. Nyní vlastním Felicii MR98 s originálním centrálem což je úplně jiný šálek kávy. Funkce je naprosto spolehlivá a bezproblémová tak jak se od toho očekává. Osobně jsem ještě do žádných dveří nemusel kvůli závadě "hrábnout".
_________________
Pivo lahvový....a půl je hotový.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
varok



Založen: Dec 23, 2007
Příspěvky: 642

PříspěvekZaslal: út listopad 07 2017, 16:58    Předmět: Citovat

Nevím přesně u felícií, myslím že ty před faceliftem taky, ale fáčka měli originál systém centrálu Brano, jak jednotku tak serva ve dveřích. Ty byly hodně kvalitní, měl jsem je ve fáčku 94 taky. Originál tam byl nějaký systém pro DO italský Scarico CB 77, ale zlobil. Tak jsem vyhodil všechny káble, dal jednotku Jablotron, kterou jsem napojil na jednotku centrálu Brano a byl na několik let klid. DO u felícií býval Mistral, ale montovalo se více typů.
Serva co se prodávají zvlášť nebo k levným centrálům jsou na hovínko, ty odcházejí i třeba za rok používání.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Auto - Moto technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund