Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

SHARP LC-37X20E - po zapnutí nejde ovládat (přesunuto)

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pat_a_Mat



Založen: Oct 10, 2017
Příspěvky: 52

PříspěvekZaslal: út říjen 10 2017, 18:20    Předmět: SHARP LC-37X20E - po zapnutí nejde ovládat (přesunuto) Citovat

Mám následující problém se svou TV SHARP:
Někdy funguje normálně, takže po zapnutí pomocí DO se panel rozsvítí a naskočí obraz včetně zvuku, ale někdy po zapnutí vidím pouze, že se zaplo podsvícení, ale obraz ani zvuk se neobjeví. TV se dostane do nějakého zvláštního stavu, kdy ji není možné ovládat ani lokálními tlačítky, ani přes DO. Jediné co funguje, je zapnutí a vypnutí (ať už přes tlačítka nebo přes DO). Z tohoto stavu se televizor dostane pouze vytažením sítové šňůry ze zásuvky. Pak TV chvíli funguje (někdy týden, někdy 2 dny). V poslední době se tento interval bohužel začal zkracovat, takže to musím vypínat ze zásuvky denně. Mám odpozorované, že v zimním období to dělá častěji - jestli tomu vadí nízké teploty nebo naopak sálavé teplo od radiátoru, nevím.

Nesetkal se někdo z vás s podobným problémem? Já netuším, kde bych tu závadu měl hledat (jestli ve zdroji, v signálové části nebo někde v okolí řídícího počítače).

Zde je případně schéma na stažení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7917
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: út říjen 10 2017, 20:46    Předmět: Citovat

Zkusil jsi obnovit FW?
_________________
..to bude jen ňákej odpůrek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 6569
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út říjen 10 2017, 21:12    Předmět: Citovat

Než budeš zkoušet flashovat, ujisti se, že to není napájecí problém, tedy zdroje bez zvlnění, tedy v pořádku filtrační kondíky. To se týká nejen modulu zdroje, ale i pomocných zdrojů na mainu. Protože když se pokusíš flashovat s vadnými zdroji, tak to jednak nepomůže a taky to může být to poslední, co s telkou uděláš, protože se může podařit ji taky zcela umrtvit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pat_a_Mat



Založen: Oct 10, 2017
Příspěvky: 52

PříspěvekZaslal: st říjen 11 2017, 9:35    Předmět: Citovat

mi-ro napsal(a):
Zkusil jsi obnovit FW?

Ne, FW jsem zatím neobnoval. Mimochodem, máš na mysli kompletní přeflashnutí nebo pouze obnovení továrního nastavení?

Zaky:
Původně mě kondenzátory ve zdroji napadly jako první, ale podle toho chování si ještě říkám, že by to mohl být nějaký studený spoj. Zatím jsem to ještě nerozdělal, takže nevím, jak ty kondy vypadají, ale jak se do toho dám, určitě je zkontroluju. Máš případně radu, na jakou konkrétní část zdroje se zaměřit (jestli pro standby nebo hlavní napájení)? Nebo to překontrolovat kompletně všechno?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 6569
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st říjen 11 2017, 9:40    Předmět: Citovat

Kontroluji tak, že připojím zařízení k napájení přes oddělovací trafo a projdu napětí na všech kondenzátorech osciloskopem, na elytu nemá střídavina co dělat, kde je zvlnění podezřelé, označím si kond fixou. Kontroluji "brute force" všechny C bez zkoumání schématu, je to nejrychlejší. Kde objevím zvlnění, tam pak provedu kontrolu příslušného kondíku ESR metrem, obvykle se potvrdí problém a kondík se tedy následně vymění.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pat_a_Mat



Založen: Oct 10, 2017
Příspěvky: 52

PříspěvekZaslal: čt říjen 12 2017, 11:07    Předmět: Citovat

Jaké konkrétní kondenzátory používáš, resp. jaký máš názor na kvalitu kondenzátorů od různých výrobců? Na internetu se dají najít různé seznamy tzv. kvalitních kondenzátorů, ale protože už s tím nemám praktickou zkušenost, tak nevím, jestli je to opravdu nutné takto striktně dodržovat a nakupovat jenom ty "dobré značky" nebo jestli je to jedno.

Kdysi jsem si opravoval monitor a jenom tyhlety "kvalitní" kondenzátory mě vyšli na 1200,- Kč i s dopravným. Kdybych si ten monitor nechal opravit autorizovaným servisem, zaplatil bych podobně a měl bych to bez práce. Z toho právě plyne ta moje otázka na tebe.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 6569
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt říjen 12 2017, 11:24    Předmět: Citovat

Co ti na to mám odpovědět Smile Pokud se jedná o jeden dva kusy na opravu, vypájím je často z nějakého šrotu, přeměřím a použiju. Pokud si opravuji něco pro sebe a mám v úmyslu to dlouhodobě používat, investuji obvykle do "něčeho lepšího", obvykle 105°C alespoň 10 tis hodin Panasonicy, většinou kupuji u Farnella. Pokud se jedná o opravu"hlavně, aby to moc nestálo", tak to kondy z GM klidně jistí, různé šikmoooké paskvily jsou často ještě o mnoho horší, než shitana a jamicony, co prodává chobot. Takže volba je vždy dle chuti do toho investovat a očekávané životnosti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pat_a_Mat



Založen: Oct 10, 2017
Příspěvky: 52

PříspěvekZaslal: pá říjen 13 2017, 8:45    Předmět: Citovat

Já jsem to měl právě taky od Farnella. Tam je asi největší nabídka, ale nejdražší doprava. Jinak už opravuju jenom svoje věci - už mě přestalo bavit dělat to za pár drobných pro druhé a pořádně za to nikdo nezaplatí (alespoň ne tady u nás).
Příští týden rozeberu ten televizor a když bych na žádnou závadu nepřišel, tak se zase ozvu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pat_a_Mat



Založen: Oct 10, 2017
Příspěvky: 52

PříspěvekZaslal: st listopad 01 2017, 10:56    Předmět: Citovat

Chci se podělit o zajímavou zkušenost, protože si myslím, že toto se může stát i majitelům jiných přístrojů, než jen televizorů zn. SHARP. Jedná se o to, že výše uvedený problém se prakticky vyřešil víceméně náhodně sám. Jen mi chvíli trvalo, než jsem si uvědomil všechny souvislosti a než jsem si ověřil, že je problém skutečně odstraněn.

Ještě než jsem rozebral televizor kvůli kontrole zdroje, tak jsem provedl update firmware ve svém multifunkčním DO zn. Logitech Harmony Ultimate Touch, aniž bych tušil, co se stane. No a právě v souvislosti s tím došlo k vyresetování různých nastavení, které má tento DO uloženy ve své paměti a od této chvíle byl televizor zázračně opraven. Vysvětluji si to tak, že z nějakého důvodu zřejmě docházelo opakovaně k vysílání nějakých nesmyslných sekvencí příkazů z DO a televizor na to reagoval tím, že se totálně zablokoval a nedal se ovládat ani pomocí DO, ani pomocí lokálních tlačítek. Z toho stavu mu vždy pomohlo pouze úplné odpojení od sítě. Od té doby, co došlo k vyresetování DO, funguje TV naprosto v pořádku a bez sebemenšího náznaku uvedeného problému.

Když jsem si toto všechno uvědomil, tak jsem si vzpomněl, že se mi stejný problém se stejným televizorem stal i v minulosti, ale už jsem na to jaksi pozapomněl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.11 sekund