Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

37LG5030 jako druhý monitor

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Elektronik55



Založen: Feb 21, 2013
Příspěvky: 373
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út květen 16 2017, 16:12    Předmět: 37LG5030 jako druhý monitor Citovat

Tímto se chci podělit o "poznatky" a "řešení" s těmi, kteří mají s tímto propojením zkušenosti . V lokále mé hospůdky jsem instaloval TV 37LG5030 jako druhý monitor k PC . Použil jsem starší kabel , který jsem měl doma, je to kabel stíněný s magnety a konektory VGA délka 15m ! Tato (zkouška) odhalila závadu v podobě (blikajících 6ti rozmazaných tmavších vodorovných pruhů). Nastavení frekvence horizontálu dle typu TV nepomohlo , potom pomohla "náhoda" , zapnul jsem rychlovarnou konvici a (obraz) se začal vlnit ! Tedy "BRUM". Jako "hudebník" a zvukař vím, že hudební aparatura si vyžaduje napájení z jedné zásuvky na přívodu!!! Tuto "nekalotu" způsobuje také nestejný potenciál na nulovém vodiči , použije - li se napájení aparatury ze dvou a více míst . V tomto mém případě stačilo připojit PC a TV(jako monitor) do jedné zásuvky a závada zmizela !
Mám v úmyslu koupit nový kabel 15m HDMI , jelikož "grafická karta" má tři zapojené výstupy VGA , HDMI , DVI , proč nevyužít digitálních výstupů HDMI a DVI ? TV má vstupy RGB (konektor VGA) , 3 x HDMI . Zvuk vedu kabelem zvlášť do hudební aparatury .
Tu zkoušku jsem provedl z obavy délky kabelu , jelikož Výrobce TV doporučuje max . délku 5m !

_________________
Vladimír
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Heno



Založen: Mar 21, 2015
Příspěvky: 1900

PříspěvekZaslal: út květen 16 2017, 21:11    Předmět: Citovat

Len by som upresnil, že sa nejedná o "nestejný potenciál na nulovom vodiči" , ale nerovnaký potenciál medzi jednotlivými zariadeniami s pripojeným ochranným vodičom keď sú zapojené z rôznych miest a spojené signálovými káblami medzi sebou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund