Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Receiver Kenwood KRF A4030

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
blackmagic



Založen: Apr 20, 2017
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: čt duben 20 2017, 19:06    Předmět: Receiver Kenwood KRF A4030 Citovat

Zdravím vás pánové a prosím o radu. Před nedávnem jsem si pořídil receiver Kenwood KRF-A4030, po zapojení na repro mě ale dost zklamal, i při nastavení maximálních basů na čelním panelu oproti mému starému zesilovači téměř nebasuje. Zkoušel jsem i jiné repro, ale moc se nezměnilo, zabralo jen přidání basů na vstupu, to ale neudělám u vestavěného tuneru. Nakonec jsem podle uživatelského manuálu zjistil, že na originálním dálkovém ovladači je tlačítko BASS BOOST které nastaví basy na maximum, já mám bohužel DO od jiného receiveru kde toto tlačítko není. Nemáte někdo zkušenost s podobným receiverem a s touto funkcí, jestli nastaví basy nad rámec nastavení které je na panelu? Nechce se mi utrácet za nový ovladač jen kvůli jednomu tlačítku, které ani nevím jestli mi vyřeší problém. Případně nemáte nějakou myšlenku jak bych mohl zvýšit basy nad běžně nastavitelnou hodnotu, nebo je možné že by to byla závada? Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sinclair



Založen: Feb 02, 2005
Příspěvky: 9923
Bydliště: Luhačovice

PříspěvekZaslal: pá duben 21 2017, 14:03    Předmět: Citovat

Myslím si, že používáš nevhodné soustavy - i když píšeš, že ses je pokoušel vyměnit za jiné.
Není totiž normální, aby k běžnému poslechu nahrávek se slušným bitratem musely být korekce zesilovače nastaveny naplno - podle typu zesilovače a zapojení to může být od +8 do +12dB. Pokud má zesilovač ještě funkci loudness /k využití při tišším poslechu/, pak se může jednat o celkové zdůraznění na hloubkách až o +20dB, což prostě není normální a signalizuje to buď naprostou nevhodnost soustav, jejich nevhodné umístění, závadu v jejich fázování atd.
Jako první bych se pokusil zkontrolovat, zda obě používané soustavy připojuješ k zesilovači se stejnou fází.
Vylučuju možnost, že by ve výrobě došlo k přepólování reprovýstupů - to mnohdy v praxi ani nejde, je to zajištěno polohou i zapojením výstupních reprosvorek v dílčích deskách, řadovými konektory a pořadím vodičů v nich atd.
Napadá mě ještě jedna, hodně málo pravděpodobná možnost, že signál do zesilovače už v protifázi přichází a je tak i zesílen.
Nebudeme vědět víc do té doby, dokud nám sem nenapíšeš, co používáš za soustavy - jaké velikosti, kde jsou umístěny, zda jsou uvnitř správně zapojeny atd.
Opravdu bych jako první zkusil to fázování - vem třeba AA 1,5V alkalický článek a vyzkoušej, zda se při připojení kladného pólu na červenou svorku bedny vychylují basové systémy v obou bednách shodným směrem. Pak bych totéž ještě vyzkoušel přes reprokabely /může být prohozeno barevné značení konců, i to jsem už zažil/ a pak budeme pokračovat dál.
Takže naval nějaká data, příp. fotky beden, vyzkoušej popsaným způsobem fázování a uvidíme.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
blackmagic



Založen: Apr 20, 2017
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: pá duben 21 2017, 18:01    Předmět: Citovat

Díky za tipy, fázování jsem kontroloval jako první, teď ještě pro jistotu podle tvého návodu a vše je v pořádku, kabely mám správně seznačené a zapojené, oba basové reproduktory se vychylují směrem ven. Receiver je v původním stavu, beze známek neodborného zásahu a do zesilovače by měl jít signál správně, zkoušel jsem z několika zdrojů a integrovaného tuneru.
Naprostou nevhodnost reprosoustavy určitě nevylučuji, v podstatě jsem připojil co jsem měl doma, i výkonostně se moc nehodí - nominální vstup 35W, maximální 50W, impedance 8ohm, u zesilovače je uváděn maximální výkon 4 x 100W, domníval jsem se že by to nemusel být problém a doufal jsem že mi repra vydrží alespoň pár let a nová koupím až do nového domu.
Bedny jsou stereo o rozměrech v=46, š=26, h=20cm viz foto a mám je položené přímo na zemi, tak aby vůči sedačce tvořili rovnoramenný trojúhelník, momentálně ani nemám možnost je rozmístit jinak. Musím uznat, že akustika u mě v obýváku moc dobrá není, basy oproti jiným místnostem lehce zanikají, ovšem se starým zesilovačem a stejným repro jsem rozhodně neměl nutnost dávat basy na maximum (při domácích akcích poskakoval i dekl od záchoda o dvě místnosti vedle Very Happy).



IMG_9136.JPG
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  IMG_9136.JPG
 Velikost:  131.5 kB
 Staženo:  147 krát


IMG_9138.JPG
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  IMG_9138.JPG
 Velikost:  90.11 kB
 Staženo:  142 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
konosuke



Založen: Dec 18, 2006
Příspěvky: 9667
Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí

PříspěvekZaslal: st duben 26 2017, 7:27    Předmět: Citovat

Fazování soustav zkontroluj monofonním signálem například z tuneru a aktivaci tlačítka mono, zvuk musí vycházet přesně ze středu geometrické spojnice
repro bedýnek, při odchylce přehodit na zesíku (receiveru) jeden z přívodů živák za zem. Jo a bedýnky výšky 46 cm budou potřebovat stojany abys nemusel při poslechu sedět na podlaze - akustická osa (středový reprák) v úrovní hlavy má být.

_________________
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund