Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Vaříme při bastlení II
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 25, 26, 27  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31799
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: po duben 10 2017, 21:23    Předmět: Citovat

Knedlík stačí obyčejnej českej erteplovej, je jedno jestli uvařenej v šišce a nití naplátkovanej, nebo už před vařením nasekanej na "šlejšky" = vyválenej had z těsta a na válu nožem nasekanej na špalíčky, který se následně klasicky uvaří "do vyplavání" v osolený vodě ... Přiznám se - houskovej kynutej knedlík doma nevaříme, protože je rychlejší zajít pro už hotovej do Konzumu nebo do Kauflandu, ale ten erteplovej jsem se kupovat nenaučil - a plácám si ho radši sám, protože mi prostě ten kupovanej nejen že nechutná, ale ani nevoní. A recept na něj nemám, protože ho vařím přesně jak nebožka babička - prostě oloupaný brambory promačkala takovým tím pákovým lisem, kopla do nich jedno až dvě celý vejce, ždibec soli a zasypala je hrubou moukou - pak to všecko na vále "uhňácávala" s občasným přídavkem hrubý mouky až do podoby žluťoučkýho pružnýho balvánku, kterej příslušně rozdělila, vyválela do tvaru a hodila do vroucí vody. NIKDY nic nevážila, neodměřovala, vždycky jen PŘIMĚŘENĚ přidávala - a tak to nedělám ani já ...
_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - TY MNĚ TAKY Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: po duben 10 2017, 21:28    Předmět: Citovat

První drobná bouřka za náma, zatím ale jedu pořád na baterky (a router jede na UPS), mlátí to tady všude kolem. A nakonec na chmi.cz je z toho jen jeden žlutej křížek.

Steak jsem taky vstřebal, takže pohoda...

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
FHonza



Založen: Nov 20, 2012
Příspěvky: 1453
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út duben 11 2017, 10:22    Předmět: Citovat

Teda z jedný kachny se najíme celá rodina a to je nás u stolu pět. A když se dá péct na cca 70° přes noc, to je pak super. Z menší kachny dělám rilettes (nebo jak se to píše), to je pak na chleba lepší než škvarky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bernard



Založen: May 27, 2005
Příspěvky: 3647

PříspěvekZaslal: út duben 11 2017, 11:33    Předmět: Citovat

EKKAR napsal(a):
- houskovej kynutej knedlík doma nevaříme, protože je rychlejší zajít pro už hotovej ...

Rychlejší to je, ale jde o tu chuť. U nás těsto zaděláme v chlebové pekárně na programu Pizza, nechá se to odpočinout, pak se do toho zabalí kostičky z housky, a už jen tu šišku uvařit, 10' pod pokličkou a 10' převrácené bez pokličky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: út duben 11 2017, 17:07    Předmět: Citovat

Když je dobrej domácí knedlík, tak toho masa není tolik potřeba. Taky je zásadní rozdíl domácí kachna a mraženej jehelníček ze supermarketu, i když váží skoro dvě kila.

Rillettes je super, já to dělám z vepřovýho. Inu kouzlo pomalého vaření, žádnej papiňák.

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
lesana87



Založen: Sep 20, 2014
Příspěvky: 3328

PříspěvekZaslal: út duben 11 2017, 17:46    Předmět: Citovat

Mraženou kachnu jsem ještě nikdy nekoupila, vždycky čerstvou.
Rilletes jsem dělala v zimě, když jsem topila v kamnech. Dala jsem hrnec na kraj plotny podloženej dlaždicí a ono si to tam spokojeně pobublávalo celej den i noc. Ale z kila a půl bůčku je za 4 dni fuč, holt když k tomu neni ten chleba. Embarassed Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Wolfik



Založen: Jul 28, 2009
Příspěvky: 1090

PříspěvekZaslal: st duben 12 2017, 8:19    Předmět: Citovat

proč se bavíte ve vlákně o roztomilých zvířátkách o jídle?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12042
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: st duben 12 2017, 8:21    Předmět: Citovat

. . . zvířátka nejsou k jídlu ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 17691
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: pá duben 28 2017, 8:37    Předmět: Citovat

ZdenekHQ napsal(a):
ryby, protože ty se nemusí škubat, a ani se nestřílí.


Co to povídáš, ryby se střílí naprosto běžně. Párkrát jsem si to i zkusil, trojzubákem se většinou trefíš na poprvé. Wink
A škorpenu oškubat musíš, jinak by ses otrávil.

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
konosuke



Založen: Dec 18, 2006
Příspěvky: 9667
Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí

PříspěvekZaslal: pá duben 28 2017, 9:02    Předmět: Citovat

ryby se bijou i elektřinou, nesmí se ale občas dělá se a taky handgranátem, no to už je nečestné a nesportovní...
_________________
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dobrman



Založen: Aug 12, 2012
Příspěvky: 1511
Bydliště: J H

PříspěvekZaslal: pá duben 28 2017, 9:20    Předmět: Citovat

Já občas ke kačce dělávám lokše. Kam se hrabou knedlíky
_________________
........Nedůvěřuji velbloudům a obecně nikomu, kdo dokáže týden nepít........
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: pá duben 28 2017, 18:12    Předmět: Citovat

Celeron napsal(a):
Co to povídáš, ryby se střílí naprosto běžně... A škorpenu oškubat musíš, jinak by ses otrávil.

Že zrovna ty ropušnice jsou v každým českým potoku a na kapra musíš jít s kulovnicí... Moře máme docela daleko... Very Happy

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 17691
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: pá duben 28 2017, 23:18    Předmět: Citovat

ZdenekHQ napsal(a):
Moře máme docela daleko... Very Happy


Zase nesouhlasím Exclamation Laughing Skočíš do auta a když to jede, jseš u moře za stejnou dobu, co chodí někteří do práce, cca 9-10 hodin. A škorpeny tam jsou, měl jsem ji kdysi v noze. Rolling Eyes

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jura80



Založen: Nov 05, 2011
Příspěvky: 908
Bydliště: Boskovice

PříspěvekZaslal: čt červenec 13 2017, 1:36    Předmět: Citovat

Domácí rohlíky:

Co jsem vychytal technologiu, už mně kupovaný rohlíky nechutnají. Jinak domácí chutnají aj mojí fence, hlavně když si z nich uděláme bramborákový sendviče (rozkrojíme, mezi půlky kus bramboráku, přidáme zeleninu, sežereme to).

Zkoušel jsem aj do rohlíků přidávat olej, margarín, koření... ...ale néni to potřeba.Wink Někdo tam dává mlíko, ale to nebude můj případ, páč se ze mě před nedávnem stal z vegetariána nefalšované vegan (jsem špatný a měl by jsem se stydět).

Kvásek:

1/8 až 1/4 kostky kvasnic
1/2 kávové lžičky cukru
1/2 kávové lžičky mouky
20ml vody

Těsto:

1kg mouky+ teplá voda+ kvásek+ 1/2 polívkové lžičky soli

1. Zamíchám kvásek, použiju teplou vodu, aby se kvasnice rychleji probraly ze zimního spánku v ledničce

2. Mezitím připravím těsto, teplou vodu+ mouku+ sůl tak dlouho dlachním jako dámský poprsí (možno víc pomačkat), až je to hladký a pružný.

3. Za tu dobu stihne začít pěnit kvásek. Takže ho přidám k těstu a zase dlachním, až se to pořádně promíchá.

4. Asi tak hodinu nechám kynout, zakrytý utěrkou, tričkem... Mezitím vystelu přímo grill trouby papírem na pečení (výsledný rohlíky mají zespoda hezky wobtisknutó tu mřížku).

5. Nasypu si na čistou linku mouku tou obalím asi 60g kousky těsta, v rukách z nich uválím kuličky a ty znovu obalím moukou, aby se nepřipekly.

6. Na grill s papírem jich nasázím 16ks, položím to všecko na troubu a tu nahřeju na 270°C. Nechám na teplé troubě hezky znovu kynout tak dlouho, až se každé okraj bochánku dotýká každýho okraje.

7. Jebnu to do tróby a vařím to v ní asi 20 až 25 minut- až povrch zezlátne.

8. Ještě horký rohlíky po jednom napíchnu na nůž a v koupelně z nich wosprchuju zbytky mouky (nebát se, voda se z horkých rohlíků odpaří). Sprchu mám nastavenou na jemné rozprach.

9. Sežereme to.

10. Snad jsem na něco nezapomněl.



IMG_0001.JPG
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  IMG_0001.JPG
 Velikost:  267.51 kB
 Staženo:  153 krát


_________________
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
kejki



Založen: Nov 10, 2009
Příspěvky: 2462
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

PříspěvekZaslal: čt červenec 13 2017, 21:27    Předmět: Citovat

Gril = pečící mřížka, v mojí troubě by 25 minut na 270° znamenalo karbonizaci.
Tohle suché se dá jíst jen hned, tukové pečivo je vláčné déle.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 25, 26, 27  Další
Strana 2 z 27

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.21 sekund