Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Lednice Siemens KG36VX2703 mrazí, výměna termostatu
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jara11



Založen: Jan 24, 2017
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: so leden 28 2017, 13:53    Předmět: Citovat

Já myslel kdybych měl termostat vyrobit, ale to je stejně mimo. Při správným zapojení (dostatečná hystereze) by to asi mohlo být. Jinak termostat tam byl ATEA A13. To jsem se dočetl, že se nedělá a chlaďař mi dal místo toho něco jinýho, další termostat zkoušel po doplnění plynu a tak jsem se snažil porozumět tomu, proč se to takhle chová. CHlaďař slíbil v pondělí ještě další termostat, ale mám obavu, že je opravdu problém v tom, že to chladí, teplotu uvnitř to udělá (sice za delší dobu), ale ta zadní stěna se neprochladí na tu potřebnou, při které to vypíná. Možná letama špatná izolace.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
doktor365



Založen: Jan 28, 2006
Příspěvky: 1927

PříspěvekZaslal: so leden 28 2017, 14:12    Předmět: Citovat

Termostat Atea A13 je chladničkovej odtávací. Pravda je ta ,že už delší dobu nejsou na skladě.No že to chladí pomalu může mít vícero příčin. Ucpaná kapilára,unavený kompresor,málo chladiva i když jsi psal že to doplnil. Když tam chybělo chladivo tak asi někde uteklo,únik našel? Jak je stará ta lednice? Jenom by mě zajímalo kolik si řekl za naplnění. Měl jsem doma mrazák kterej jsem musel taky každý půl rok znova naplnit,utíkal do skříně. Akorát já jsem si ho plnil sám tak mě to nic nestálo a těch 70gramů nebylo ve flašce ani znát. Už není potřeba tak šel na SD.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jara11



Založen: Jan 24, 2017
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: so leden 28 2017, 14:47    Předmět: Citovat

Zatím o peníze nešlo. Je to soused a já dělám slaboproud, tak si pomáháme tak nějak , aby to dobře bylo. Před doplněním chlkadila cca 1/3 zadní stěny, teď jsem koukal je namrzlá naprosto celá. Bohužel termostat nereaguje. Nevím do jaké míry mám změřenou teplotu tý stěny (infrateploměrem) , ale ukazuje mi to -5st. Po dnešním dopoledním provozu (vestavba v kuchyni) je tam uprostřed 4st. Ale namrzlá je komplet zadní stěna. Už jsem pomalu koukal jestli seženu na vestavbu stejnej rozměr a dělá se to pořád stejně, tak asi půjde. Kompresor je Danfos a druhou lednici s mrazákem co mám 27let tak Danfos jede jak za mlada.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
doktor365



Založen: Jan 28, 2006
Příspěvky: 1927

PříspěvekZaslal: so leden 28 2017, 15:02    Předmět: Citovat

Tak Danfoss kompresory jsou dobré a tiché. Pokud je to soused tak je to dobré,jinak by jsi se asi nedoplatil. Zadní stěnu jsem nikdy neměřil,pravda je ta ,že termostaty vypínají v mínusovejch teplotách.Konkrétně ta Atea má maximum -25 a minimum -10°C. To je teplota na výparníku. Pokud to nevypíná tak bych to viděl na ten termostat a nebo ten kompresor už nemá prostě výkon a nižší teplotu neudělá. A není jen blbě zapojený?
https://www.klosko.net/img/blog/imgdetail.php?src=atea_a13/detail_SchemaATEA_A13.jpg&title=V%FDm%ECna+termostatu+ATEA+A13+-+Sch%E9ma+zapojen%ED+termostatu+ATEA+A13
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jara11



Založen: Jan 24, 2017
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: so leden 28 2017, 15:09    Předmět: Citovat

Samozřej mě všechno je možný. Hlučnost není opravdu téměř žádná. Sedím vedle a nevím , že běží. Jenom je mi dívný, že zadní stěna je namrzlá a teplota uvnitř stále dosti vysoká. Termostat bude zapojenej dobře. Lednici to vypíná světlo funguje (po zavření opravdu zhasne) a předchozí termostat po první výměně i vypínal, ale úplně těsně před polohou vypnuto. Tenhle druhej je horší, ač novej. Spíše myslím, že izolace obvodových stěn už nebudou mít ty vlastnosti, co by měly mít. Ještě zkusím večer těsnost dveří. Teď musím na návštěvu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jara11



Založen: Jan 24, 2017
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: ne únor 05 2017, 20:14    Předmět: Citovat

Tak oprava dokonána. Nakonec jsem sehnal jako třetí origo termostat ATEA a vše funguje, jak má. Jinak mimochodem jeden z termostatů Danfos chodil obráceně a to bylo možná proč jsem ho považoval za nefunkční. Zkrátka po otočení cvaknul-stav zapnuto , ale v této poloze byla nejnižší teplota (cca -20st). Došlo mi to až následně po sehnání original termostat a zkoušení v mrazáku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.11 sekund