Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Myčka Candy CDI 5050

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
xprom1



Založen: Apr 05, 2016
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: út duben 05 2016, 18:43    Předmět: Myčka Candy CDI 5050 Citovat

Ahoj,
před týdnem jsme do myčky daly Jar... to byla chyba. Myčka přetekla. Skončila s chybou E4. Myčku jsme vysušily. Bohužel nyní jen napustí vodu, a po asi 5 sekundách jí zase odčerpá. To opakuje 3x a pak skončí s chybou E1 což by mělo být málo vody. Ale myčka když napouští (cca 4,5l) tak se normálně ozve cvaknutí spínače hladiny a pak zavření ventilu. Už jsem jí měl párkrát otevřenou, a vždy jsem každý problém vyřešil. Tohle ale už nevím... Myslíte, že se může pokusit zapnout oběhové čerpadlo a je tam snímač průtoku a když "nevidí" průtok tak hodí taky tuhle hlášku? V popisu chyb není samostatná chyba na oběhové čerpadlo... Neslyším cvaknutí relátka, které by mělo zapnout oběhové čerpadlo. Ale nezdá se mi, že po 5s po napuštění už by chtěla mýt... už si nepamatuji jak to probíhalo, když ještě myla. Předem děkuji za rady a podněty. Jsem elektrikář a servisní technik (ne myček) takže se neobávám do myčky "šťourat". A volat opraváře, který jen bude měnit jeden díl za druhým a pak si řekne 3 tisíce nebudu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dj_rizek



Založen: Apr 07, 2005
Příspěvky: 711
Bydliště: blízko Třeboně

PříspěvekZaslal: út duben 05 2016, 19:04    Předmět: Citovat

Relátko neslyšíš protože co jsem měl v ruce myčky,tak motory a ventily jsou spínaný běžně triakem, topné těleso bývá přes relátko.
Tvojí myčku neznám ale jinak po napuštění požadovaného množství vody běžně zapne oběhové čerpadlo a začne mýt. Motor oběhového čerpadla mívá u triaku snímací odpory jestli se čerpadlo točí (jak to přesně funguje nevím protože při poslední opravě jsem místo čerpadla 60w dal žárovku 40W a potom koupil nové čerpadlo 99W a chybu nevyhazovala v obou připadech).
Některé myčky maj snímač průtoku.

Budeš to muset rozebrat a měřit.
Confused
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xprom1



Založen: Apr 05, 2016
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: st duben 06 2016, 6:42    Předmět: Citovat

Tak díky moc, o víkendu kouknu na to čerpadlo. Jinak k těm relátkům-koukal jsem, že na řídící desce jsou 2 nebo 3. Neměl jsem jí ještě vyndanou, ale viděl jsem jí z boku. Vypouštěcí čerpadlo se každopádně relátkem spíná. Celkově je škoda, že se to nedá zkoušet nějak za chodu... myčku člověk musí obrátit vzhůru nohama aby se dostal do vnitř... Každopádně zatím díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dj_rizek



Založen: Apr 07, 2005
Příspěvky: 711
Bydliště: blízko Třeboně

PříspěvekZaslal: st duben 06 2016, 9:30    Předmět: Citovat

To se divím že vypouštěcí čerpadlo je přes relátko, při jeho příkonu a ceně relátka se to výrobci moc nevyplatí Very Happy

To by pak odpovídalo 1 relé vypouštění, 1 relé oběhové čerpadlo a 1 relé topení.Ventily teda přes triak.Teplovzdušnou sušičku to asi nemá.

Moc ti to nezávidím ja se s mojí doma trápil 14 dní ve finále oprava cca 3500,- za materiál a to prdla hadička mezi čerpadlem a rozdělovačem vody (bohužel čerpadlo a topné těleso s minimem vody vzalo za své navíc vytopená kuchyň protože to stříkalo mimo záchytnou vaničku).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xprom1



Založen: Apr 05, 2016
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: st duben 06 2016, 9:54    Předmět: Citovat

Snad to nebude tak hrozný... já bych do toho víc jak 1000Kč nedal... už je pět let stará a nová stojí 5500Kč... Ale když to relátko neslyším, tak doufám, že bude špatný to relátko... Ona ta deska se hrozně blbě vyndavá
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xprom1



Založen: Apr 05, 2016
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: ne duben 10 2016, 15:13    Předmět: Citovat

Ahoj,
tak jsem vyndal řídící jednotku, změřil a procvakal relátka. Nic jsem nenašel. Všechno jsem složil a myčka myje Very Happy Buď bylo to relátko nějaký zaseklý, což je asi blbost a nebo špatný kontakt u některého z konektorů... Tak doufám, že bude mýt dloooouho. Ještě pro ostatní doplním, že skutečně začne mýt hned když napustí vodu, není tam žádná prodleva. A jsou tam pouze relátka-žádný triak. Celkově ta deska je dost retro Smile Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PETRISTR



Založen: Jan 03, 2017
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: út leden 03 2017, 17:54    Předmět: Citovat

Mám sice jinou myčku a to Candy CSF 4570 E, ale mám tam taky jen relátka na vše. Nedávno mě taky potrápila. Po spuštění programu nejdříve vypustila zbytek staré vody a napustila novou. Dotud vše v pořádku a pak měla spustit oběhové čerpadlo a umývat nádobí. A místo toho začala vydávat divné zvuky a neumývala. Nakonec jsem zjistil, že je vadný kondenzátor na oběhovém čerpadle. Po jeho výměně šlape jak hodinky. Obyčejně tak jednou za 3-4 roky se kondenzátor pokazí, na což už jsem vybaven náhradním v šuplíku Very Happy Jinak spokojenost už 10 let.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund