Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Main BN41-01660 Flash-restart TV Samsung UExxD55xx.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Heno



Založen: Mar 21, 2015
Příspěvky: 1900

PříspěvekZaslal: út říjen 18 2016, 15:14    Předmět: Citovat

Som zvedavý či ti TV nabehne s prazdnou alebo ako tomu mam rozumet? Ak si to tak predstavujes, tak si ma asi nepochopil a vysledok bude hanba. A mozno mas už daku ok stiahnutú alebo tie origos fidlatka... ale o tom si nic nehovoril.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ELDOM



Založen: Sep 26, 2006
Příspěvky: 39

PříspěvekZaslal: po duben 20 2020, 17:35    Předmět: Citovat

Zdravim.Po vymene NAND mi tv zacal fungovat,ale po cca 20tom zapnuti sa problem zopakoval.Zacal sa zasa restartovat.Precital som tu vela prispevkov,ale takyto problem som tu nikde nenasiel.Samozrejme zdroj a napajanie pre NAND som premeral a je v poriadku.Skusil som zasa vymenu NAND/od toho isteho dodavatela od ktoreho som ich pouzil uz asi 10,ale tv stale restartuje.Nestalo sa to uz niekomu?Lebo mam tu na stole zasa taky isty tv,/ktory sa restartuje/tak by som chcel vediet naco sa zamerat pred vymenov NAND.Dakujem za kazdu radu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kvicala_r



Založen: Jan 19, 2005
Příspěvky: 3358
Bydliště: Haná / N.J.

PříspěvekZaslal: po duben 20 2020, 19:43    Předmět: Citovat

Na výměnu za správnou NAND s akceptovatelnou kvalitou. Mám stejnou zkušenost, že pokud se použije šmejdovní čip může to udělat.
Co jsi v tom měl za verzi sw? Po výměněn NAND jsi udělal update sw?
Nebo v tom poslední verze (mám dojem 27) už byla?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Heno



Založen: Mar 21, 2015
Příspěvky: 1900

PříspěvekZaslal: út duben 21 2020, 11:47    Předmět: Citovat

Je potrebne si ujasniť, či ledka na tv bliká po každom reštarte znova.
Ak nie chyba bude inde.
Ak ano, potom sa mohlo stat, že buďto nejaký odpor na zbernici okolo NAND si odtrhol alebo bol prasknutý a teraz už je prerušený alebo spoj medzi nohou nand a tou zbernicou niekde chýba alebo nejakým spôsobom došlo k poškodeniu obsahu eeprom, čo je ale dost zriedkavé ak do toho nikto nerýpal (mam na mysli alchymistický zásah "eeprom reset").
A prasknutá gulka či spoj pod cpu býva na týchto MB tiež zriedkavá ak samozrejme bol cpu dobre chladený a doska sa neohýbala v jeho mieste.
O chladení treba si ujasnit, že niektoré nemajú na cpu chladič a chladí sa gumou odspodu a niektoré chladič nalepené na cpu majú.

Ak teda niekto nahodí mb do tv kde medzi plechom panelu a mb nie je chladiaca guma a neuvedomí si, že cpu chladič nemá nalepený, tak potom po nejakých hodinkách pozerania cpu ide do psej...
To isté ak je guma špinavá alebo suchá, takže tepelný kontakt medzi doskou a plechom je zlý...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund