Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

dodělávky po Hvjezdné pjechotě
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Hvjezdná pjechota
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
radioelectrum



Založen: Nov 11, 2011
Příspěvky: 2122
Bydliště: Oslavany

PříspěvekZaslal: pá květen 20 2016, 9:27    Předmět: dodělávky po Hvjezdné pjechotě Citovat

založil jsem toto téma kde bysme se mohli podělit o naše zkušenosti ohledně oprav zařízení která se nám dostala do rukou po odborníkovi z Hvjezdné pjechoty. Ono dá někdy dosti zabrat než se zjistí kde byla tímto "odborníkem" vytvořena chyba.

můj nejnovější poznatek:

pokud kuchyňská váha neváží, nic na display nevidím, tak byla dokonale vyčištěna a to tak dokonale že byla zapomenuta fólie před ten LCD display.

a jeden od kamaráda:

vysavač nesál. Ale zvukově to vypadalo že se asi ucpal. Rozděláno, vyčištěno, nic nikde nebylo vidět. Majitelka si zase stěžuje že se to vůbec nezlepšilo. tak dotyčný došel k ní a prohlédl hadici, byla v pořádku.
Po rozebrání vysavače, byl uvnitř nalezen igelitový pytlík.
Dotyčné došly ty originální a tyto igelitové jsou přeci také na odpad.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Michal22



Založen: Mar 28, 2012
Příspěvky: 7824
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá květen 20 2016, 10:36    Předmět: Citovat

Vzpomínám si teď na jednu- donesli mě na stůl IPhone 3G, že nejde sluchátko. Tak jsem jej rozdělal a zjistil, že jak se v tom někdo vrtal, urýpnul konektor, do kterého vede flex právě od sluchátka. No a aby to dotyčný napravil, přilepil jej k zákl. desce vteřinovým lepidlem Shocked
_________________
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31835
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: pá květen 20 2016, 11:32    Předmět: Citovat

Taky něco dodám - dávno dávno tomu, mobilní telefon tenkrát nesl slangový pojmenování "kanystr" a na jeho nošení měli podnikatelé ve fialovým saku speciálního hošu s namakaným svalstvem, neb vážil asi 5 kilo ... Požádal mě nejmenovanej kolega o vylepšení VKV-FM příjmu svojí hifi-věže. Že prej mu tatík (už tehdá jeden z nositelů fialovýho saka) koupil bezva anténu, že ji s tátou postavili a sám si ji připojil, ale furt to prej jaxitaxi není vono.

Přišel jsem k nemovitosti, k nebi tam z plochý střechy trčel stožár a na něm chlumecká kopie "Hiršmana" UKS-14. Přišli jsme do pokojíku mladýho, ten zapnul věž Philips, na FM skoro výhradně šum. Říkám si ku*wa, dyť to má anténu jako kráva, to musí hrát samo! No nic, vybalil jsem předem připravenej jednostupeň +7dB s KF907 a ptám se kudy se leze na střechu? No, trvalo to snad hodinu, musel přijít na pomoc soused s 8m žebříkem na česání třešní, protože jejich vlastní do zdi baráku zabetonovanej přístupovej žebřík nešel sklopit, bo měl zamrzlej zámek (!!!) - ono to totiž bylo v lednu a mrzlo, že hladový vrabčáci málem padali v letu ...

Zmrzlej jak sobolí exkrement jsem se vyštveral na střechu, kde jsem rozdělal anténní krabičku a hledím jak nahá zádel z roští na to nadělení - na svorky dipólu pečlivě přišroubovanej symetrizační člen 300/75Ω - a na jeho výstupu pro koax byl kabel připojenej jen na střední šroubek, stínění a oplet byly pečlivě zastřižený aby se ničeho nedotýkaly a okraj byl ke všemu ještě pečlivě omotanej izolační páskou, přes kterou byl teprve namontovanej upevňovací můstek ... Zatmělo se mi před bulvama a jen tak jsem se dotyčnýho zeptal, kdo mu to poradil - prej táta, kterej dělal kdysi dávno průmyslovku ...

A samozřejmě, když jsem ten koax nahoře na střeše i dole v konektoru (tam měl to stínění samozřejmě zaizolovaný taky, asi pro jistotu!!!) napojil i stíněním, tak FM naskočilo i bez zešilovače jak víno...

_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - TY MNĚ TAKY Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bernard



Založen: May 27, 2005
Příspěvky: 3647

PříspěvekZaslal: pá květen 20 2016, 11:46    Předmět: Citovat

Mám podobný VHF zážitek, starší, ale nezapomenutelný. Jeden fachman mi přidával na zeď průběžnou TV+R zásuvku. Zapojil jí tak, že zkroutil středy obou koaxů a dal pod jeden šroubek, a podobně zkroutil spolu opletení obou kabelů a dal pod druhý šroubek. Pak se obhajoval, že takhle se přece dělají paralelky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kovar



Založen: Oct 03, 2010
Příspěvky: 1690
Bydliště: Letohrad (Východní Čechy)

PříspěvekZaslal: pá květen 20 2016, 16:12    Předmět: Citovat

Nedávno mi přinesli na opravu mobil s tím , že je slabě slyšet volaný.
Telefon jsem rozebral , vyčistil sluchátko a bylo to stejné.
Nakonec jsem zjistil že to bylo nastavené na minimální hlasitost!
Very Happy

_________________
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jiriS



Založen: Jan 14, 2014
Příspěvky: 610
Bydliště: Ašsko

PříspěvekZaslal: pá květen 20 2016, 18:47    Předmět: Citovat

Já takhle v devadesátých letech se u souseda "přetahoval" s jeho příbuzenstvem. Vždycky přišel, že má špatný TV příjem, já rozšrouboval krabičku na anténě, zapoji správně symetrizační člen.
Potom zase přijel jeho syn, šel se podívat na anténu, zjistil, že signál z antény není drátkama spojený s koaxem, takže signál neproleze z antény do TV, hezky to přepojil a odjel...
Dlužno podotknout, že tady byly se signálem problémy- kmitčtově blízké vysílače z němec se různými způsoby cpaly do našich vysílačů, druhy rušení byly učebnicové a podle počasí, TV, roční doby etc. se měnily.
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
_luky_



Založen: Jan 28, 2009
Příspěvky: 626
Bydliště: okres Beroun, kraj Středočeský

PříspěvekZaslal: pá květen 20 2016, 20:36    Předmět: Citovat

Taky přidám pár zážitků amatérského opraváře:

1) vysavač. hučel, ale prostě to nesálo. Celý jsem to rozebral, složil a nic. Nakonec tam chyběl nějaký plastový vehement, který zabraňoval přicucnutí pytlíku na vstup do turbíny. Správně přilepená KU68 to vyřešila.

2) Telefon, že ve sluchátku už skoro není slyšet. Když jsem to otevřel, vysypal jsem asi deset deka železných pilin. Ze sluchátka s magnetem jsem to ven nedostal. Naštěstí se dal sehnat náhradní díl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Artaban001



Založen: Apr 01, 2004
Příspěvky: 9764
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: pá květen 20 2016, 20:41    Předmět: Citovat

Starý Nokie 3310 tím trpěly taky. Stačilo v nějakým kšeftu vydyndat pár těch malejch štítků, co nejraději v obchodech lepí na datum sežratelnosti jogurtů a těma se ty piliny daly odlepovat. Později tam dodávali jemný sítko.
A zážitek přidám:
když ještě prodávali ty malý set top boxy od Philipse, tak jsem měl od několika lidí prosbu, zda bych jim ten settop box neopravil, že jim nejde zapnout. A tak jsem chodil po bytech a dělal jsem jen to, že jsem jim vypínal a zapínal ty napáječe ze set top boxů a bylo po závadě. Nějakej kiks od šaliny, která v mým bývalým působišti jezdila před okny, ty set top boxy hryznul.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DELONG



Založen: Apr 16, 2006
Příspěvky: 1378
Bydliště: SVK

PříspěvekZaslal: pá květen 20 2016, 21:27    Předmět: Citovat

Kolega my doniesol tape deck s tým že chlapcovi tam uviazla kazeta. Ten deck asi Sony stál vraj 11000Sk. Vyložil deck s tášky na stvôl a k tomu doložil sáčok. V sáčku bola mechanika rozobratá jak budík proste spústa koliesok a šróbkov . Deck bol samozrejme s elektronickým ovládaním. Kazetu nedostal von tak to začal rozoberať zozadu . No mal som čo robiť aj ja . Páska bola tak silno natočená na hriadeľ že som ju musel po kúsku rezať skalpelom . Po odstránení kazety som začal skladať kolieska. Podarilo sa my to dokonca aj zložiť ale chýbala my maličkosť zemniace očko s plastovou podložkou ktoré odtrhol z tienenia . Deck síce prehrával ale stále v ňom niečo jemne praskalo. Povedal som mu že mu niečo chýba nech to hľadá tam kde to rozoberal a pripomenul som mu nech pozrie aj do vysávača ak niekto vysával koberec kde to rozoberal tak to bude vo vysávači. A bolo to presne tak. Rozoberal v obýváku a mamka mu to povysávala. Ale nakoniec to našiel a priniesol . Musel som to znova rozobrať a založiť. Potom to už hralo ako nové. Pritom stačilo čistiť hriadeľ a nestalo by sa mu to . Hoci neviem ako to dokázalo tak navinúť pásku ale tak silno navinutú pásku som ešte za svoj život ani raz nevidel .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33905
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá květen 20 2016, 22:03    Předmět: Citovat

Raz mi doniesli notebook (ECS s CPU TransMeta) cely rozobraty. Nastastie boli vsetky skrutky rovnake a nic nechybalo. Nasiel som prerusenu poistku, po zlozeni to normalne fungovalo.

Horsi bol LCD monitor napadnuty "elektrikarom": http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=30565
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ohryzek36



Založen: Dec 24, 2008
Příspěvky: 2376
Bydliště: Zlínsko

PříspěvekZaslal: so květen 21 2016, 7:23    Předmět: Citovat

Žlutozelená elektrikářská páska, WD-čko, kolomaz, šrouby buď stracené nebo viditelně odtahované / utahované aku vrtačkou (takže poničené hlavy a servané závity v plastu), občas bakelitová čokoláda, nadpojování tenkých vodičů lankem vytahaným ze silových kabelů (průřez 1,5 a větší), co dál?

Už jsem si také s tím něco užil (případy si z hlavy nepamatuju), ale stejně není nic lepšího, než zavolat zákazníkovi:"Oprava by to byla za pár korun, ale někdo se vám v tom hrabal, zničil to a to, polámal to a to, takže komplet oprava bude stát X tisíc".

Teď jsem si jenom vzpoměl na jednoho chlapa, co měl rozebraný vysavač Eta 2404, s tím že ho nemůže složit (jsou tam dva vypínače, motor a čerpadlo s tepelnou pojistkou). Nebylo co dělat, tak jsem si říkal, že mu to složím - po zapojení všech kabelů pod víkem jsem se jen tak mimochodem zeptal, co s tím bylo. Prý měnil ložiska v motoru (tento slovinský motor se rozebírá krásně - výměna ložisek je v pohodě). Jen tak ze srandy jsem zkusil zatřepat s horní vrtulí motoru (kvůli zjištění vůle) - rotor tam byl úplně na volno (vůle přes cm), takže po ohledání rozdrbaného motoru se ještě měnil motor za nový za 1500Kč...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Philip_Fry



Založen: Sep 01, 2010
Příspěvky: 1538
Bydliště: Trutnov

PříspěvekZaslal: so květen 21 2016, 20:46    Předmět: Citovat

Hezké čtení, toto vlákno... Very Happy

Sice je to o něčem jiném, než o napadení hvězdnou pjechotou, ale taky slušný - asi před deseti lety k nám do firmy přivezli na opravu velký analogový mixážní pult. myslím že to byl Midas Legend nebo Heritage, věc bratru za tři čtvrtě miliónu s tím, že všech výstupech je slyšet silné pískání s frekvencí cca 1kHz. Tak jsem stisknutím tlačítka vypnul vestavěný oscilátor, kterým se běžně propískávají sběrnice a bylo opraveno. Byl nastavený přesně na 1kHz Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 17738
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: so květen 21 2016, 21:52    Předmět: Citovat

Já jsem asi před 10 lety jel 500 km tam a 500 km zpět (Polsko, Bydgošť) nahodit vypadlej jistič. Proč vypadl jsem nezjistil, spíš ho někdo vypnul. Rolling Eyes
Zatím asi nákladově vedu. Smile

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
konecma



Založen: Jul 15, 2014
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: út květen 31 2016, 14:02    Předmět: Citovat

Známá mi donesla LCD Acer al1916W, levně ho koupila, ale přestal fungovat...




Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33905
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út květen 31 2016, 17:12    Předmět: Citovat

Precizna praca Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Hvjezdná pjechota Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.16 sekund