Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jak zjistit potrebnou velikost jistice ?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Brudr



Založen: Jul 12, 2007
Příspěvky: 374
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: po březen 07 2016, 17:57    Předmět: Citovat

Otkundes napsal(a):

Problém vidím v tom, že za současného tarifního modelu, se čím dále více rozevírají pomyslné nůžky v regulovaných platbách za distribuci mezi odběrateli, kteří provozují svůj zdroj (FVE) a těmi, co tuto možnost nemají. To znamená, že provozovatelé OZE, v současné době platí za distribuční služby méně, než ostatní odběratelé, kteří je tak vlastně nepřímo dotují. A tento trend bude pokračovat.


Je to hloupost a podléhání propagandě. Ano tento trend bude pokračovat, ale bude to trend snižování spotřeby. Proč se pořád všichni navážejí do FVE?
Nevidím jediný důvod, proč by majitelé střešních FVE měli být trestání za to, že si snižují spotřebu elektřiny pomocí FVE, zatím co ti kteří si snižují (a budou snižovat) spotřebu jiným způsobem trestáni nebudou.
Takto si představujete spravedlnost?
Spousta lidí nakoupí (nakoupila) úsporné spotřebiče, LED žárovky, začne nebo začala vypínat nepotřebné spotřebiče (ty co dříve trvale jely ve stand-by) a najednou - nižší odběr než soused. Podle této propagandistické logiky najednou soused dotuje jeho příspěvek na DS. Nezdá se vám to zvrácené?
Co když si transformuji spotřebu v čase?
Cena baterií klesá, takže to brzy bude dostupná technologie.
Přes 6A jistič dostanu za 24 hod. přes 33kW. To je dostatečný příkon k tomu, abych si pohodlně, v bateriích, uskladnil třeba 5kW. Tuto energii budu čerpat ve špičce, kdy jsou všichni doma a v době kdy se spí nebo jsou všichni ve škole a v práci si opět baterie pohodlně dobiji.
Minimální platba za jistič, maximální efekt. Rozdíl je v tom že nebudu mít FVE a tedy nebudu trestán vyššími poplatky. Kde je spravedlnost?
Dva asociálové kteří si na úkor "slušných lidí" bezskrupulózně snižují svoji spotřebu, ale parchant je POUZE ten který má FVE a který musí vést účetnictví, musí platit daně, musí platit poplatek za vlastní vyrobenou a spotřebovanou elektřinu apod.
Zkuste o tom přemýšlet a nepodléhejte propagandě. Celá NTS je principiálně špatně postavená a je jenom dobře že neprošla. Ale nebojte se ty pokusy jak nás všechny oškubat neustanou. Je třeba být neustále ve střehu.
Mimochodem, výše popsaná varianta nebude dražší než FVE, protože co se vrazí do baterií to se ušetří na FV panelech a na střídači.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Olchor



Založen: Nov 18, 2009
Příspěvky: 1632
Bydliště: Blansko

PříspěvekZaslal: út březen 08 2016, 9:23    Předmět: Citovat

No jo, ale celý problém s FVE je ten, že mají nerovnoměrný výkon. Barák s FVE sice někdy nebere nic, ale rezervovaný příkon ( jistič) musí mít jak všichni ostatní. Ale za distribuci zaplatí méně. Řešením jsou akumulátory, pak si klidně sniž jistič a ještě bys na nové soustavě vydělal. No ale zatím je cena kWh, prohnaná přes aku moc vysoká ( díky ceně aku), takže se to bez dotací nevyplatí.
Ideál je FVE 2kW,aku 5kWh, jistič 6A,
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.11 sekund