Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Samsung LED UE32EH5000WXBT
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Heno



Založen: Mar 21, 2015
Příspěvky: 1900

PříspěvekZaslal: pá květen 08 2015, 11:31    Předmět: Citovat

Rnbw to vystihol.
Ak existuje nejaký tovarny low level flashovaci postup na samsung TV cez RS232 potom Serv o tom tu vie najviac.
Ja som ponukol moznost, ktoru mam odskusanu od 1998 prakticky dodnes, kolkokrat som to uz robil neviem bude to tak asi do 200. Zacal som s mobilmi, ktore po strate boot nebolo mozne cez kabel flashnut.
Niektore designy maju podporu konkretneho typu flash priamo v procesore a tam nevadi totalna strata obsahu flash, niektore ale maju podporu samotnej flash priamo v jej na to urcenom sektore, a keď tento je nefunkčný, už iná možnosť ako programator väčšinou neexistuje.
To ze sa zobrazuje logo môže byť custom funkcia t-conu ale nemusí.
Ak by to bola funkcia bootovacieho programu vo flash, potom to čo stale neviete, je ako uviesť tento boot do flash módu a aký formát dát a kade mu posielať.

Tak som zvedavý či sa niekto ozve čo s tým robí, najlepšie asi v autorizovanom servise Samsung a nieco spominal Serv v mojom vlakne o Weltrend mikroradicoch na MB Samsung Saturn4.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33861
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá květen 08 2015, 12:52    Předmět: Citovat

PotPalo napsal(a):
To som nejako prehliadol, v tom prípade je to riziko. Ak výrobca poskytuje firmware, netreba ho vyčítať z inej dosky, stačí stiahnuť z netu. Mal by sa dať naflešovať v nejakom programátore.

Problem je v tom, ze ten firmware nebyva kompletny, ale je to len hlavna cast (alebo niekolko casti). Takze mas napr. 1,5 MB firmware, ale flash ma 4 MB a netusis, na aku adresu to mas naprogramovat. Nehovoriac o tom, ze to casto byva s nejakymi hlavickami (a pod.) a dokumentacia je spravidla nulova.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
serv686



Založen: May 26, 2009
Příspěvky: 166
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: pá květen 08 2015, 21:16    Předmět: Citovat

Nevím co je v tomhle Samsungu za desku, dej foto. Ale už u C série je hlavní firmware v nand flash která má BGA pouzdro... pokud nemáš vybavení tak nejsi schopen to ani vyletovat.

Jinak firmware který běžně stáhneš na webech výrobců TV je takzvaná USB verze označovaná jako secured - je to zašifrovaný FW. Proto aby jednoduše konkurenční firma nemohla zkoumat jak to mají udělaný. Z toho je jasné, že to co stáhneš pro update přes USB, není přímá kopie toho co se naleje do flash paměti jako tomu bylo u PC.

Když má Samsung VGA konektor je tam přístupné RS232, ovšem musíš mít ovládací SW do počítače a správný JIG. Ještě je na desce 3,5mm jack, tam je taky RS232 opět musíš mít alespoň ovládací SW do počítače.

Předčasné vypojení USB většinou nic neudělá. TV soubor většinou načte celý už během prohledávání flešky, vlastní flash paměti jede z RAM. To že TV píše aby zůstala připojená po celou dobu je asi jen letitá hláška... Spíš bych čekal, že má nyní TV nabouraný FW nějakým vytuněným firmwarem z netu.

Jinak zapomeň, že ti něco Samsung pošle, jako obsah flash nebo nějaký SW, maximálně celou desku seženeš, jestli vůbec a nebo tě odkážou na nejbližší autorizovaný servis...

Edit: Asi je to SEMS 23 (Mstar X9) a K9F1G08U0D (SLC NAND Flash) 48-pin TSOP, to by mělo jít okopírovat, pokud máš stejnou desku... Jinak tam vidím i submicom Weltrend, tak snad není také nakopnutý.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tornado6



Založen: Mar 09, 2007
Příspěvky: 1406
Bydliště: Piešťany okolie

PříspěvekZaslal: so květen 09 2015, 22:24    Předmět: Citovat

serv686: skusim nafotit a upnem sem fotky,ale až v pondelok zatial dakujem za zaujem, osobne si ale myslím že s toho asi nič nebude. Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Heno



Založen: Mar 21, 2015
Příspěvky: 1900

PříspěvekZaslal: so květen 09 2015, 22:29    Předmět: Citovat

Ak si myslíš, že z toho nič nebude, nemal si zakladat ani to vlakno...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
tornado6



Založen: Mar 09, 2007
Příspěvky: 1406
Bydliště: Piešťany okolie

PříspěvekZaslal: ne květen 10 2015, 20:55    Předmět: Citovat

Keby to bolo na mne HENO tak to skusim aj tvojou metodou, ja som za každu srandu, ale kolega sa boji že by sme tým pokašlali aj tu funkčnu dosku tak preto som sa pýtal či by to nešlo cez neaký loader cez USB, ale evidentne nič take ako vyčistenie pamete a opetovne nahratie softu asi nehrozí takže to je zrejme koniec.

PS: Ak by mal niekto nejaký nápad ako by to šlo bez extrakcie čipu z funkčnej dosky tak budem rád. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.11 sekund