Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Požární zona nespustí sirénu (DSC 5020)

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Zabezpečovací technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vasedl



Založen: Sep 23, 2012
Příspěvky: 74
Bydliště: Liberec

PříspěvekZaslal: ne listopad 30 2014, 13:54    Předmět: Požární zona nespustí sirénu (DSC 5020) Citovat

Ahoj, k ústředně DSC 5020 (ke které mám připojeno několik PIR/mag. a sirénu - to vše funguje OK) jsem si pořídil zatím na zkoušku ještě jedno požární čidlo a vnitřní sirénu.

Čidlo má NC kontakt tak jsem ho zapojil samostatně na zonu 8 (v serii s jedním 5k6 odporem) a nastavil jsem ji atribut 07 Zpožděná 24 hodinová požární (dle popisu v manuálu jsem tomu porozuměl tak, že po aktivaci je vyhlášen okamžitě poplach, ale uživatel může poplach zrušit a má 90s na odstranění).

Dále jsem připojil vnitřní sirenu na PGM 02 (pgm02 povoluje více mA) a v sekci 009 jsem u nastavil 01 01 (takže pgm 1 i 2 by měli fungovat společně se sirénovým výstupem).

Dále jsem v sekci 108 (pro 8. zonu) nastavil 1-siréna zap., 7-zpoždění vyp.

Ale mám tento problém: když jsem vyvolal požární poplach, tak se sice v paměti ukázal požár, ale žádná ze sirén se neaktivovala (poplach na čidle byl sice jen asi 3-5 sekund, ale to by nemělo vadit)

Kde je problém? Díky

P.S.: ústředna není nikam propojena (komunikátor je off), ale to asi nemá vliv...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Charos



Založen: Oct 16, 2009
Příspěvky: 801
Bydliště: u Chrudimě

PříspěvekZaslal: po prosinec 01 2014, 13:50    Předmět: Citovat

Zkus to aktivovat (nechat zapnuté pož. čislo) delší dobu (>90sekund?), obvykle "zpožděná" zóna znamená, že spustí až po určité době, kdy je čidlo sepnuté.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vasedl



Založen: Sep 23, 2012
Příspěvky: 74
Bydliště: Liberec

PříspěvekZaslal: po prosinec 01 2014, 23:19    Předmět: Citovat

v manuálu je psáno přesně toto:

citace:
[07] Zpožděná 24 hodinová požární - Pokud je tato zóna narušena, okamžitě se aktivuje poplachový (sirénový) výstup, ale komunikátor bude zpožděn o 30 sekund. Pokud uživatel béhem této doby stiskne libovolnou klávesu, tak se poplachový výstup deaktivuje a komunikátor se zpozdí o dalších 90 sekund, čímž je uživateli umožněno, aby odstranil příčinu poplachu. Pokud bude po těchto 90 sekundách zóna stále narušena, postup se začne opakovat. Poplachový výstup se spustí, ale komunikátor bude zpožděn o 30 sekund. Jestliže uživatel do 30 sekund nestiskne klávesu, ústředna začne komunikovat s monitorovací stanicí a poplachový výstup bude dále aktivní.
Pokud je narušena druhá požární zóna nebo je během času zpoždění stisknuto tlačítko Požár, ústředna začne okamžitě komunikovat a aktivuje poplachový výstup.


Ale, nyní jsem to prošel znova a ještě něco upravil v programování a akorát jsem to ještě víc rozdrbal - teď při sepnutí čidla už nemám poplach ani na klávesnici, ale pouze se ukáže porucha - zkrat na zóně...

Zapojení:

v čidle jsou kontakty nc - k jednomu připojen rezistor seriově. z čidla tyto kontakty vedu do ústředny na Z8 a com.

Co se tak mohlo pokazit? Díky

Hmm, čumím do manuálu a možná jsem to já kůň zapojil blbě - rezistor mám seriově, dám ho paralelně....nic jiného mě už nenapadá
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vasedl



Založen: Sep 23, 2012
Příspěvky: 74
Bydliště: Liberec

PříspěvekZaslal: út prosinec 02 2014, 19:10    Předmět: Citovat

Jo, částečně vyřešeno - požární zona už funguje- měl jsem čidlo jako NC a rezistor sériově - stačilo dát NO a paralelně rezistor...

Takže už poslední problém - siréna připojená na pgm2 výstup zatím nic nedělá...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Zabezpečovací technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.10 sekund